Με κλειστό φάκελο κι έναν τενεκέ λάδι!

Με κλειστό φάκελο κι έναν τενεκέ λάδι!

Αν διαβάσει κανείς όσα λέγονται εδώ και καιρό από την Πολιτεία για τον ελληνικό αθλητισμό θα πιστέψει ότι είμαστε καμιά χώρα πχ σαν τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και οι ιθύνοντες του αθλητισμού πετάνε χαρταετό και πάμε από αποτυχία σε αποτυχία…

Λες και η Ελλαδίτσα, όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτα! Θαρρείς πως το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι (και σε ΕΘΝΙΚΟ επίπεδο) μέσα στα κορυφαία του πλανήτη! Το Πόλο, ο Στίβος δεν έχουν… τρυπήσει τόσες και τόσες φορές το ταβάνι τους! Ότι όλα πάνε στο γκρεμό και ξαφνικά με έναν Νόμο που ακόμη και πρωτοετής δικηγόρος τον διαβάζει και καταλήγει ότι είναι από μνημείο «αντισυνταγματικότητας» μέχρι ρατσιστικός, όλα θα γίνουν από μαύρα- άσπρα! Όσο καλή πρόθεση και να έχεις κάπου αγανακτείς. Αγανακτείς γιατί η όποια εξυγίανση (;) δεν μπορεί να έχει αφετηρία τον αποκλεισμό ανθρώπων που έχουν γράψει Ιστορία στο χώρο τους. Δεν μπορεί να στηρίζεται στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Δεν μπορεί να φωτογραφίζει τους καλούς και τους κακούς. Τους δικους μας και τους αλλους! Πόσο μάλλον δε όταν το ποιος είναι ικανός και ποιος όχι οφείλει να το αποφασίσει με την ψήφο του το αθλητικό κίνημα… Να μας συμπαθάνε οι... αναγεννήτες αλλά για να πειστούμε περί των αγνών προθέσεων τους, πριν και πάνω απ’όλα οφείλουν να δώσουν το δικαίωμα σε ΟΛΟΥΣ να κριθούν από το εκλογικό σώμα…

Όπως γινόταν εδώ και τόσα χρόνια. Δημοκρατικά. Οτιδήποτε άλλο, θυμίζει άλλες εποχές και πρακτικές και εκθέτει όσους εμπνεύστηκαν αλλά και όσους εκτελούν αυτό το σχέδιο. Και κυρίως προκαλούν την εντύπωση ότι το μόνο που θέλουν είναι να «φυτέψουν» τους δικούς τους στις διοικήσεις, στη μεγαλύτερη άλωση που επιχειρείται στον αθλητισμό εδώ και μισό αιώνα. Ξέρετε από πότε…

Στο φινάλε θα ήταν πολύ πιο έντιμο, να το κάνετε αλά… παλαιά: Με κλειστό φάκελο στους ψηφοφόρους! Μαζί με τον τενεκέ με το λάδι. Ή ακόμη πιο αποτελεσματικά διορίζοντας τις επιθυμητές διοικήσεις σε κάθε Ομοσπονδία που δεν έχει τη διάθεση να σκύψει το κεφάλι! Ειδικά αυτή του μπάσκετ… Διορίστε αυτούς που θέλετε για να γλιτώσουμε από τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Δεν ήσασταν παρόντες σε όλη αυτή τη διαδρομή, δεν ιδρώσατε ποτέ για όσα πέτυχε το εθνικό μας άθλημα, δεν, δεν, δεν, δεν… Βάλτε αυτούς που θέλετε μπας και το μπασκετάκι, το Πόλο, ο Στίβος κλπ γλιτώσει από το να εκμηδενίζετε όσα έχουν πετύχει άνθρωποι, οι οποίοι έχουν το… ελάττωμα να μην σκύβουν το κεφάλι.

Για να τελειώνουμε: Όποιος πιστεύει ότι με πρακτικές «μαυρογιαλούρου», με κούφιες υποσχέσεις, «δωράκια» και εκφοβισμό θα αλώσει τον ελληνικό αθλητισμό κάνει λάθος. Και θα αποδειχτεί στην πράξη… Θα αποδειχτεί από την ψήφο όσων δεν μασάνε από τέτοιες πρακτικές. Από τους ανθρώπους που εδώ και δεκαετίες έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό. Από τους ανθρώπους που φτύνουν αίμα ώστε τα παιδιά να έχουν διέξοδο στον αθλητισμό. Από αυτούς που έχουν Ιερό Χρέος να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι σε φασίζουσες νοοτροπίες, καθεστωτικές αντιλήψεις και πάσης φύσεως «φυτευτούς».

123060884_348957939531576_3212381214723345028_n.jpg

Υγ. Ο πίνακας με την αξιολόγηση της FIBA είναι εξαιρετικά αφιερωμένος στους μηδενιστές και τους συκοφάντες. Περαστικά ... Και για τώρα και προκαταβολικά για το μέλλον... Όταν κι όποτε.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved