Γερμανική… τροφή για σκέψη

Γερμανική… τροφή για σκέψη

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει την εικόνα του Ολυμπιακού στα δυο τελευταία τεστ με την Άλμπα στο Βερολίνο, πριν από το τζάμπολ με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ

Τα δυο φιλικά του Ολυμπιακού στο Βερολίνο με την Άλμπα έδωσαν την ευκαιρία να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα που «χτίζει» ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Βέβαια, τα φιλικά έχουμε πει πολλάκις δείχνουν σημάδια, αλλά δεν αποτυπώνουν και πλήρως την πραγματικότητα.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός στις δυο αναμετρήσεις με την Άλμπα μπόρεσε να αντιληφθεί πως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα τη νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα, όπου οι περισσότερες ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά αψηφώντας τον κορωνοϊό.

Η Άλμπα λοιπόν με έναν έμπειρο και ικανό προπονητή όπως είναι ο Αίτο Γκαρσία Ρενέσες έβαλε τους «ερυθρόλευκους» να σκεφτούν ποια είναι τα λάθη και οι αδυναμίες τους, προκειμένου να τα διορθώσουν στην εβδομάδα που ακολουθεί πριν την πρεμιέρα με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ.

Στην περιφέρεια ο Τσαρλς Τζένκινς στα περισσότερα από τα φιλικά δεν κάνει ούτε αυτά που δεν φαίνονται στην… στατιστική. Ξέρουν όλοι ότι δεν είναι ένας γκαρντ που σκοράρει, αλλά είναι δεδομένες οι αμυντικές του ικανότητες τις οποίες δεν βλέπουν ακόμη στον Ολυμπιακό.

Εκεί, όμως που είναι εμφανής η αδυναμία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι στην γραμμή των ψηλών. Μια από τις σταθερές του μπάσκετ είναι η ισορροπία περιφέρειας και ρακέτας. Στο «ζωγραφιστό» δεν υπάρχει σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό, αφού λείπει το «ποστ απ» παιχνίδι που δεν υποστηρίζεται από τους Έλις, Ζαν Σαρλ και Χασάν Μάρτιν. Και όταν λείπει ο Γιώργος Πρίντεζης όπως συνέβη στο δεύτερο ματς (έμεινε εκτός μαζί με τους Χάρισον και Σπανούλη για λόγους ξεκούρασης) που μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις στο χαμηλό ποστ, τότε δεν υπάρχει ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας.

Η έλλειψη σκληράδας στο αμυντικό κομμάτι είναι κάτι ακόμη που θα απασχολήσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα άμεσα, αφού αν δεν βγάλει μεγαλύτερο δυναμισμό στο παιχνίδι του, τότε θα υπάρξει πρόβλημα.

Οι απουσίες των Σπανούλη, Πρίντεζη και Χάρισον, προφανώς έχουν μεγάλη σημασία, καθώς ειδικά οι δυο πρώτοι είναι παίκτες που μπορούν να καθορίσουν το παιχνίδι, όμως, η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου στο δεύτερο τεστ με την Άλμπα έδωσε σίγουρα πολύ… τροφή για σκέψη στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved