Ο απαραίτητος Μακέντα και ο έλεγχος των νέων

Ο απαραίτητος Μακέντα και ο έλεγχος των νέων

Λίγες ημέρες έμειναν ακόμα για να επιστρέψω από την άδειά μου, αλλά με την ευκαιρία του πρώτου σοβαρού φιλικού του Παναθηναϊκού απόψε κόντρα στον ΟΦΗ, είπα να γράψω δύο λόγια για την ομάδα και τις μεταγραφές.

Για τα φιλικά ξέρετε ποια είναι η άποψή μου. Είναι για τους προπονητές και όχι για να βγάζεις συμπεράσματα ανάλογα με το αποτέλεσμα. Άλλο το επίσημο, άλλο το φιλικό. Για αυτό και η νίκη με 1-0 επί του ΟΦΗ δεν λέει κάτι. Θα έλεγε αν ήταν επίσημο.

Σκόρερ ήταν ο Μακέντα, που έβαλε γκολάρα. Από αυτά που είδα και περιμένοντας τον Καρλίτος, ο Μακέντα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για την ομάδα. Δεν ξέρω πως το έχει σκεφθεί ο Ρόκα, δεν έχει κάνει πρόταση ανανέωσης στον Ιταλό και τον ωθεί προς την έξοδο, αλλά από τον Μακέντα εξαρτώνται πολλά στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Όταν θες να ανέβεις επίπεδο , κρατάς τον βασικό σου φορ και φέρνεις έναν σκόρερ, όπως τον Καρλίτος. Δεν αφήνεις τον Ιταλό να φύγει, διότι από αυτά, που έχω μάθει ο Καρλίτος είναι σκόρερ, το έχει το γκολ, αλλά εκτός περιοχής δεν μπορεί να κάνει, ότι κάνει ο Μακέντα, που παίζει πολύ χωρίς την μπάλα. Άρα η αποχώρηση του Μακέντα θα είναι ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.

Από εκεί και πέρα η ομάδα φάνηκε ότι ψάχνεται και είναι λογικό, αφού μπαίνουν νέοι παίκτες , αλλάζει ο κορμός και τα πόδια των παικτών είναι βαριά από τις προπονήσεις. Έκανε δύο φάσεις στο παιχνίδι και έβαλε ένα γκολ, δέχθηκε τρεις  φάσεις από τον ΟΦΗ, αλλά τις δύο ο Διούδης έκανε αυτό που έπρεπε και την άλλη ο Φιγκεϊρέδο (λάθος πάσα του Μακέντα) αστόχησε απέναντι στον Διούδη . Μην ξεχνάμε ακόμα, ότι ο Πογιάτος χρησιμοποίησε ενδεκάδες, που δεν θα δούμε στα επίσημα παιχνίδια, αφού υπάρχουν απουσίες και το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί.

Το 4-3-3 είναι η βάση του Ισπανού και το σκεπτικό του είναι ανάλογο με του προκατόχου του Γιώργου Δώνη. Θέλει την κατοχή και πρέσινγκ ψηλά. Για να γίνει αυτό και να πετύχει χρειάζεται καλύτερους παίκτες στο επιθετικό κομμάτι. Πάμε να δούμε τις μεταγραφές.

ΣΑΒΙΕΡ: Χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό έχει τον τρόπο να βγάζει ωραίες σέντρες, που μετατρέπονται σε ασίστ, όπως απόψε στο γκολ του Μακέντα. Δεν είναι γρήγορος και μου μοιάζει περισσότερο χαφ παρά παίκτης γραμμής. Πάντως στα δύο πρώτα φιλικά από τον Πορτογάλο έχουμε δει γκολ και ασίστ. Εχει γλυκό αριστερό πόδι και θα βοηθήσει και στα στημένα.

ΑΪΤΟΡ: Και απόψε δεν έδειξε κάτι. Άνθρωποι του ποδοσφαίρου, που ξέρουν πολύ καλά τον Αϊτόρ από την Ολλανδία, μου λένε ότι έχει τεχνική, αλλά είναι ένας soft παίκτης, που τα βρίσκει σκούρα όταν το ματς πάει στην δύναμη και είναι καλός μόνο όταν έχει χώρο. Αυτό σημαίνει, ότι ίσως να μην μπορεί να δώσει λύσεις απέναντι σε κλειστές άμυνες. Ελπίζω , όλα αυτά που μου είπαν να μην φανούν στο γήπεδο, πάντως η αλήθεια είναι ότι και απόψε ο Αϊτόρ δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο. Έχει έρθει με συμβόλαιο 400.000 ευρώ , άρα υπάρχουν απαιτήσεις από αυτόν . Μακάρι να θέλει μία περίοδο προσαρμογής και στο πρωτάθλημα να κάνει την διαφορά.

Για τον Βέλεθ δεν έχω να πω πολλά. Τον ξέρουμε, απλά έκανε λάθη στις μεταβιβάσεις του απόψε και προσπαθεί και αυτός να συγχρονιστεί με τους νέους του συμπαίκτες.

Από τους «μικρούς» θέλω να σταθώ στον Αλεξανδρόπουλο. Με τα στοιχεία, που έδειξε και σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο θα είναι λάθος να μην επενδύσει ο Παναθηναϊκός πάνω του και να πάρει καθαρό εξάρι με αποτέλεσμα να είναι τρίτος στην σειρά.

ΥΓ: Μπορεί να έφυγε από τον Παναθηναϊκό, αλλά τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο. Γι' αυτό μόνο χαρά πρέπει να νιώθουμε για τον Γιώργο Δώνη, που πήγε πριν 20 μέρες στο Ισραήλ και μέσα στο διάστημα αυτό οδήγησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην κατάκτηση ενός κυπέλλου, αλλά το κυριότερο σε δύο προκρίσεις σε μονά παιχνίδια. Η ομάδα του Δώνη κέρδισε με 3-0 εκτός την Σούντουβα, που πέρυσι τέτοια εποχή με δύο νίκες είχε πετάξει εκτός της Μακάμπι από την Ευρώπη από τόσο νωρίς. Αυτό σημαίνει, ότι η Μακάμπι είναι ένα βήμα πριν την πρόκρισή της σε Ευρωπαϊκό όμιλο  και θα προσπαθήσει να μπει σε όμιλο champions league. Μπράβο στον Γιώργο, που με το καλημέρα έβαλε σφραγίδα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0: Μίλησε ο Μακέντα, καλά στοιχεία ο ΟΦΗ (photos)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0: Μίλησε ο Μακέντα, καλά στοιχεία ο ΟΦΗ (photos)

Πογιάτος: «Θέλουμε χρόνο, έχουμε ακόμη να… χτίσουμε»!

Πογιάτος: «Θέλουμε χρόνο, έχουμε ακόμη να… χτίσουμε»!

Παναθηναϊκός: «Παράταση» για Χατζηγιοβάνη στην Εθνική, αρκετοί στην Ελπίδων (photos)

Παναθηναϊκός: «Παράταση» για Χατζηγιοβάνη στην Εθνική, αρκετοί στην Ελπίδων (photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved