Είμαστε όλοι… Καντέρ!

Είμαστε όλοι… Καντέρ!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τον Τούρκο NBAer, που μιλάει για την Ελλάδα, καλύτερα απ’ ότι μιλούν οι Έλληνες.

Σε μια χώρα που κουμαντάρει ένας δικτάτορας, είναι δύσκολο να ορθώσεις ανάστημα. Αλλά πρέπει. Πόσο μάλλον όταν είσαι μέχρι’κει πάνω! Όπως ο Ενές Καντέρ. Ο Τούρκος σέντερ τα έχει βάλει ανοικτά με τον Ερντογάν. Και στα ίσια. Γίνεται μάλιστα τόσο δυσάρεστος για τον τύπο που όσο περνάει ο καιρός γελοιοποιείται στα μάτια ολόκληρου του πλανήτη ολοένα και περισσότερο αλλά και τους αυλικούς του, που εσχάτως του στέλνουν απειλητικά μηνύματα. Σε κάποια δε από αυτά τον χαρακτηρίζουν Έλληνα, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον χαρακτηρισμό τον… μειώνουν. Τι βλάκες Θεέ μου… Τόσο που πιστεύουν ότι με δυο κουρτίνες και έναν προβολέα μετατρέπουν την Αγία Σοφία σε τζαμί και δεν καταλαβαίνουν ότι απλά γελοιοποιούνται…

Δηλαδή, αν αύριο κάποιος βάλει δυο τέρματα ποδοσφαίρου στο Κλειστό του ΟΑΚΑ, άξαφνα θα γίνει ποδοσφαιρικό γήπεδο… Κωμωδία. Με τη διαφορά ότι λόγω του Παγκόσμιου χαρακτήρα του Ναού της Αγίας Σοφίας, ο πλανήτης θα έπρεπε να παρέμβει… Είτε παρεμβαίνει όμως, είτε όχι (όπως συμβαίνει) δεν παύει το θέαμα με τον Ερντογάν και τους φίλους του, να προσεύχονται στο Αλλάχ μέσα σε έναν Ορθόδοξο Ναό, να είναι απλά γελοίο!

Ό,τι δεν κάνει ωστόσο ο πλανήτης, το κάνει από μόνος του ο Καντέρ. Κάνει δηλαδή… ρόμπα τον συμπατριώτη του. Κι όχι από ηρωισμό ή τρέλα. Από πεποίθηση. Επειδή δεν θέλει η πατρίδα του να πέσει θύμα των βαρβάρων και να πάει… αιώνες πίσω. Μια Τουρκία που θα έχει Δημοκρατία στην πράξη και όχι κατ΄επίφαση. Μια Τουρκία που θα σέβεται και δεν θα… γαβγίζει:  "Η Αγία Σοφία είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει όλους μας. Είμαι μουσουλμάνος, αλλά σέβομαι τους άλλους, τις άλλες θρησκείες, τις άλλες κουλτούρες, τις άλλες χώρες.

Αν ήταν άλλος Πρόεδρος ή πρωθυπουργός και έκανε το ίδιο πράγμα, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια. Υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή Καθολικοί που ζουν σ' αυτή την περιοχή, επομένως πρέπει να σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό που γίνεται με την Αγία Σοφία είναι ένα μεγάλο πολιτικό show. Θέλω πολύ να πω στον ελληνικό λαό ένα "ευχαριστώ", που φέρθηκαν τόσο καλά στους πρόσφυγες, είμαστε γείτονες και τους ευχαριστώ".", είπε για το πρόσφατο… show του σουλτάνου, σε μια ακόμη απόδειξη ότι στην από’ κει πλευρά του Αιγαίου υπάρχουν και άλλες φωνές. Κανονικές…

Είμαστε λοιπόν όλοι… Καντέρ. Όλοι… Κι ας είναι παράδοξο να μιλάει ένα Τούρκος ΝΒΑερ με τόσο καλά λόγια για την Ελλάδα… Πιο καλά και από τους Έλληνες… !

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved