Έριξε τα… κάστρα των «Δικέφαλων» και το σήκωσε
Intime

Έριξε τα… κάστρα των «Δικέφαλων» και το σήκωσε

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε «διψασμένος» για τον τίτλο, επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και το σήκωσε στο «σπίτι» της Ένωσης, με τον τρόπο που… αποκαθήλωσε και τον ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τον πρώτο και μεγάλο στόχο που είχαν θέσει τη φετινή σεζόν. Την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος, έπειτα από δύο χρόνια ανομβρίας. Από τις πρώτες… μέρες της φετινής σεζόν, άπαντες στον Πειραιά… μονολογούσαν πως αυτό που ενδιαφέρει άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι η κούπα στην Super League. Αυτό άλλωστε είχε ξεκαθαρίσει και ο Πέδρο Μαρτίνς στην συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγο μετά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Βέβαια, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε ότι… μπορούσε για να διαψεύσει ακόμα και τον εαυτό του, καθώς ο Ολυμπιακός είχε μία εξαιρετική παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και θα μπορούσε να είχε «χτυπήσει» ακόμα και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Για παράδειγμα το δεύτερο άσχημο ημίχρονο με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, αλλά και η… στραβοκλωτσιά του Μεριά απέναντι στην Τότεναμ στο Λονδίνο. Αλλά με τα… αν δεν γράφεται η ιστορία. Ούτε κανείς στον Πειραιά έμεινε εκεί.

Άπαντες συνέχισαν πιστοί στο πλάνο τους και μπόρεσαν να το φέρουν εις πέρας με το καλύτερο… σενάριο για τους «ερυθρόλευκους», που εξελίχθηκε σε… εφιάλτη για τους διώκτες τους. Και αναφερόμαστε στον περσινό νταμπλούχο ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που είχε σηκώσει την κούπα πριν από δύο χρόνια. Τι έκανε ο Ολυμπιακός; Κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής μέσα στα… κάστρα των δύο «Δικέφαλων».

Εκεί το «σφράγισε», αλλά αλλού το... πήρε

Η ιστορία γράφει πως η ομάδα του Λιμανιού «σφράγισε» την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Κυριακής (28/6) επικρατώντας 2-1. Ωστόσο, το πιο αποφασιστικό… βήμα είχε γίνει στο «σπίτι» του έτερου «Δικέφαλου» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Του ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν στην κορυφή, όχι μόνο της Super League, αλλά και του Κυπέλλου και οι Πειραιώτες μπόρεσαν να τους… αποκαθηλώσουν μέσα σε λίγο διάστημα.

Η αναφορά γίνεται για το βράδυ της 23 Φεβρουαρίου του 2020, λίγο πριν «χτυπήσει» ο κορονοϊός και βάλει στον… πάγο τις ζωές μας. Περίπου έναν χρόνο νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε ανέβει στην Τούμπα για τον… τελικό της Super League, αλλά παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, ηττήθηκε 3-1 και επέτρεψε στον «Δικέφαλο του Βορρά» να… στήσει το βάθρο του πρωταθλητή στην Θεσσαλονίκη.

Όμως, δεν έγινε το ίδιο και τη φετινή σεζόν. Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς, όντας 4 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ πήγε στην Νύμφη του Θερμαϊκού με στόχο να «καθαρίσει» το πρωτάθλημα. Και το κατάφερε. Έστω και με την… βοήθεια του Γιαννούλη στο γύρισμα του Ραντζέλοβιτς. Τα πρόσωπα λίγο (όχι και λίγο…) απασχόλησαν. Αυτό που αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο ήταν πως ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν ήταν ο κυρίαρχος.

Ακολούθησε η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, οι «ασπρόμαυροι» τιμωρήθηκαν, αν και εκκρεμεί η εκδίκαση στο CAS για το οποίο μίλησε και ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το ματς με την ΑΕΚ, ωστόσο, συνέχισαν να… ελπίζουν για τον τίτλο. Αλλά για μία ακόμα φορά, η ομάδα του Λιμανιού απέδειξε πως τη φετινή σεζόν ήταν… κομμένη και ραμμένη για το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Στην πρεμιέρα των play offs, έπειτα από διακοπή σχεδόν τριών μηνών, ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σε κανένα. Όλοι… συμφώνησαν πως τη φετινή σεζόν ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Το απόλυτο... όνειρο και ο «εφιάλτης»

Αυτό το επιβεβαίωσε και κόντρα στον τρίτο… πόλο για τον τίτλο. Μπορεί τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ να αντιμετώπισε κάποια θέματα που δεν της επέτρεψαν να παραμείνει κοντά στην κορυφή, ωστόσο, τα ματς με τους «ερυθρόλευκους» έχουν πάντα μία ιδιαιτερότητα. Το γεγονός πως ο Μάσιμο Καρέρα αποφάσισε να παρουσιαστεί η ομάδα του με πολλές ελλείψεις δεν μειώνει την επιτυχία του Ολυμπιακού. Μέσα στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, οι Πειραιώτες ήταν το απόλυτο αφεντικό. Τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα, όταν και επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους με δύο τέρματα. Την γκολάρα του Γουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά και αυτό του Μαντί Καμαρά, που αποτέλεσε προϊόν ομαδικής δουλειάς.

Τέλος, σ’ αυτό το παιχνίδι υπήρξε ένα ακόμα κέρδος για τον Πορτογάλο τεχνικό. Αυτό ακούει στο όνομα του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος λίγες μέρες μετά την εμφάνισή του απέναντι στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, απέδειξε και πάλι πως μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη του Ολυμπιακού και δίπλα στα… πυρηνικά όπλα, τους Ελ Αραμπί και Καμαρά, να προσφέρει σημαντικές λύσεις. Ειδικά σ’ ένα διάσημα που ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Πειραιωτών τη φετινή σεζόν, βρίσκεται στα… πιτς. Άντε να… δούμε όταν επιστρέψει τι θα γίνει…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Στους δρόμους για το 45ο πρωτάθλημα οι οπαδοί (photos)

Ολυμπιακός: Στους δρόμους για το 45ο πρωτάθλημα οι οπαδοί (photos)

Ολυμπιακός: Πρωταθλητής για 45η φορά στην ιστορία του (video+photos)

Ολυμπιακός: Πρωταθλητής για 45η φορά στην ιστορία του (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved