Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Από τα παλιά τα χρόνια, όταν έχεις το ρόλο του Νομοθέτη, οφείλεις πριν και πάνω απ’όλα εσύ να σέβεσαι τους Νόμους.

Στην πολύπαθη και… πολυσυζητημένη εδώ και χρόνια Ευρωλίγκα, φαίνεται ότι δεν έχουν ακούσει ποτέ τη ρήση «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις». Και ας είναι μία από τις πιο γνωστές και παράλληλα σοφότερες στην Ιστορία…

Και εξηγούμαστε: Σε εποχές δύσκολες για το μπάσκετ, η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας- όπως λέγεται- ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, σπεύδει να κουνήσει το δάχτυλο στις ομάδες που δεν είναι συνεπείς στα οικονομικά τους έναντι των παικτών και όχι μόνο. Πολλές φορές μάλιστα τιμωρεί τις ομάδες που δείχνουν ασυνέπεια, ώστε να… συνετιστούν και να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους ώστε να μην πλήττεται το κύρος της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα όμως που τιμωρεί την ασυνέπεια, η διοργανώτρια αρχή είναι η ίδια ασυνεπής έναντι των υποχρεώσεων τους προς τις ομάδες! Απίστευτο; Απίστευτο ναι, αλλά πέρα για πέρα αληθινό…

Παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα συνέπειας ώστε ουδείς από όσους καλείται να τιμωρήσει ή έστω να… νουθετήσει, να μπορεί να πει το παραμικρό, η Ευρωλίγκα καθυστερεί κατά πολύ να καταβάλλει τα χρήματα που προβλέπεται βάσει της συμφωνίας που έχει υπογράψει με τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από πλευρά ομάδων.

Πόσο μάλλον δε όταν τα έσοδα από τη διοργάνωση δεν ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες και στο ακόμη υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ των ομάδων της Ευρωλίγκα… Αλλά αυτό άλλο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, πολύ περισσότερο δε σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε όπου ο αθλητισμός βάλλεται από παντού, είναι ανήκουστο η Ευρωλίγκα να μην τηρεί τις υποχρεώσεις της και να καθυστερεί σε… βαθμό κακουργήματος την καταβολή των ποσών που έχει συμφωνήσει με τις ομάδες! 

Μοιάζει εγκληματικό, ειδικά τη δεδομένη στιγμή, να ακολουθείται αυτή η παντελώς λανθασμένη τακτική και καλό θα είναι να διορθωθεί άμεσα ώστε να μην πληγεί περεταίρω, το κύρος της διοργάνωσης… Ναι, αυτής που χαρακτηρίζεται ως η κορυφαία στην Ευρώπη.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved