Το #mexritelous ήταν το νέο «δεν πληρώνω»!

Το #mexritelous ήταν το νέο «δεν πληρώνω»!

Από τις 13 του περασμένου Φλεβάρη μέχρι σήμερα ο μπασκετικός Ολυμπιακός μικραίνει επικίνδυνα…

Τον μικραίνουν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Είτε λόγω της οικονομικής αδυναμίας τους, είτε λόγω αυτής να αντιμετωπίσουν στα ίδια τον Παναθηναϊκό και προσωπικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Τα αφεντικά του Ολυμπιακού από τις 13 του περασμένου Φλεβάρη όταν έδωσαν την εντολή η ομάδα να φύγει τρέχοντας από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο (40-25 έγραφε το ταμπλό) του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, μέχρι και χθες και τη συντριβή από τη Ζαλγκίρις, εφηύραν ένα σλόγκαν για να καλύψουν και τις δύο αυτές τεράστιες αδυναμίες, που ουσιαστικά προκαλούσαν στον κόσμο του Ολυμπιακού οργή και αγανάκτηση. Με τη διαφορά ότι πριν καν κλείσει ένας χρόνος από το #mexritelous αποδείχτηκε περίτρανα και με πράξεις ότι η πραγματική σημασία του ήταν το «δεν πληρώνω».

Τι έγινε λοιπόν σε αυτό το χρόνο. Ο Ολυμπιακός έπεσε στην Α2 και χωρίστηκε σε Ολυμπιακός εσωτερικού και Ολυμπιακός εξωτερικού. Στο μεν εξωτερικού αφού εκδιώχτηκε ο κόουτς Μπλατ και αντικαταστάθηκε για ένα πολύ μεγάλο διάστημα από τον… βοηθό του (Κεμζούρα), για να μην βρέξει… πατσαβούρες ήρθε πίσω ο εκδιωγμένος και μάλιστα με ντου στο πάρκινγκ του ΣΕΦ, κόουτς Μπαρτζώκας! Τι δεν φάνηκε ποτέ; Το ζεστό χρήμα, που θα έδινε τη δυνατότητα από τον Μπλατ και τον Κεμζούρα μέχρι τον Μπαρτζώκα, να φτιάξουν μια κανονική ομάδα. Όχι επιπέδου Eurocup… Δυστυχώς για τον κόσμο και την Ιστορία του, π Ολυμπιακός είναι κακοπληρωτής και με τη βούλα της Ευρωλίγκα (βλ. ΒΑΝ) που άκουσον-άκουσον, σύμφωνα με «κύκλους» των Πειραιωτών, ακόμη και αυτή η εξέλιξη, χρεώθηκε στον… Δημήτρη Γιαννακόπουλο!!! Δηλαδή, δεν πληρώνω εγώ και αν με βγάλει ο άλλος στη σέντρα, δεν φταίω εγώ αλλά ένας… τρίτος. Σαν θυμίζει κάτι (βλ. 13/2). Η Ευρωλίγκα, λένε οι σεναριογράφοι του λιμανιού, έβγαλε μια παντελώς αδικαιολόγητη ανακοίνωση για το ΒΑΝ ώστε να εκβιάσει τον Ολυμπιακό ώστε να σταματήσει τη δικαστική διαμάχη με τον Παναθηναϊκό! Για την ουρά των «μας χρωστάτε», δεν ειπώθηκε κουβέντα…

Αν στο λιμάνι χάλαγαν τον ίδιο χρόνο που τους παίρνει για να φτιάξουν σενάρια, στην προσπάθεια να βρουν κάνα φράγκο, ίσως να μην είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο, να γίνονται ρεζίλι πανευρωπαϊκά, εντός και εκτός παρκέ.

Πάμε και στον Ολυμπιακό… εσωτερικού. Αυτός που ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται παρά μερικές χιλιάδες ευρώ. Αυτός που βαφτίστηκε στην αρχή αναπτυξιακός αλλά εν συνεχεία… έκαψε τον αναπτυξιακό του ρόλο παίρνοντας παιδιά όπως ο 40χρονος Θωμάς Νίκου, ο 33χρονος Πέτρος Νωέας και οι «όχι και στην πρώτη νεότητα» Τζόλος και Μελισσαράτος. Τους έβαλε να παίξουν στο βοηθητικό του ΣΕΦ για να κόψουμε και από εκεί έξοδα και όλα καλά!

Το ζητούμενο άλλωστε δεν ήταν τίποτα άλλο από το να αποφευχθούν τα πολλά έξοδα και οι πολλές… συναντήσεις με τον Παναθηναϊκό του Γιαννακόπουλου. Με τη διαφορά ότι όσα τεχνάσματα και αν εφευρίσκουν, η ουσία είναι ότι η πρώτη σεζόν του… μέχρι τέλους έχει τελειώσει από τον Γενάρη για τον Ολυμπιακό του εξωτερικού, ενώ ο Ολυμπιακός εσωτερικού έχει να δώσει ακόμη κάποια ματς στο βοηθητικό (αλήθεια ζέστανε το νερό;) του ΣΕΦ και σε κάτι άλλα χωριά.

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός στο ίδιο διάστημα; Έφτιαξε την πιο ακριβή ομάδα του επί Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Όταν τέθηκε θέμα αντικατάστασης του προπονητή (Πεδουλάκης), επανάφερε στον πάγκο έναν star του παγκοσμίου μπάσκετ (Πιτίνο) με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ετοιμάζεται για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Αλλά πάνω απ’όλα κράτησε ψηλά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, του ελληνικού μπάσκετ χωρίς να κάνει εκπτώσεις! Το αντίθετο!

Α… Έχασε στον προημιτελικό του Κυπέλλου από τον Προμηθέα, όπως και στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ και το Περιστέρι αλλά, μαντέψτε, δεν είχαμε ούτε ανακοινώσεις, ούτε φωνές, ούτε κλάματα από κανένα! Κι όχι γιατί είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα, ούτως ή άλλως και με τον Ολυμπιακό παρόντα οι πιθανότητες ήταν πάντα συντριπτικά υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και οι περισσότερες ομάδες της Α1, δεν ψάχνουν για άλλοθι, ούτε θέλουν να φορτώσουν σε άλλους την ευθύνη για την αγωνιστική τους κατάσταση και τα στραβά αποτελέσματα. Μαθαίνουν από τις ήττες, χαίρονται με τις νίκες και προχωρούν… Τόσο απλά. Τα υπόλοιπα είναι για τους σεναριογράφους, που εσχάτως στην ΚΑΕ Ολυμπιακός διεκδικούν μεγαλύτερο μισθό και από τους δικηγόρους… Ή τουλάχιστον ελπίζουν βάσιμα σε αυτό, όταν και όποτε η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφασίσει να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη.

Υγ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσεις στον τελικό στόχο σου. Κι αυτός που πολεμάει για τον Παναθηναϊκό, δεν είναι τύπος που κάνει πίσω. Αυτό κρατήστε το. Για πάσα χρήση και για παν ενδεχόμενο.

Υγ2. Ωραίο το τρικ με τις μπλε φανέλες αλλά ό,τι και αν βάλεις από τον… Ρίβερς δεν γλιτώνεις! Ούτε από τον Σάρας, βεβαίως-βεβαίως…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved