Προσοχή στη Ζαλγκίρις και στις… τρικλοποδιές!

Προσοχή στη Ζαλγκίρις και στις… τρικλοποδιές!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την μεγάλη επικινδυνότητα του αυριανού αγώνα και για τους... Ολυμπιακογράφους που δεν παίρνουν θέση για Πιτίνο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με τη Μπάγερν. Πήρε ένα ματς που δεν του δίνει τον ουρανό με τ’ άστρα αλλά αν το έχανε θα τον πήγαινε πολύ πίσω. Ένα ματς που το «πρέπει» ήταν απείρως μεγαλύτερο από το «μπράβο». Σε κάθε περίπτωση η καλή αρχή και το καλό φινάλε, έδωσαν στον Παναθηναϊκό τη νίκη. Κατά σύμπτωση και στην αρχή και στο φινάλε παρών στο παρκέ και μάλιστα με κομβικό ρόλο ήταν αυτός που από την αρχή της σεζόν έχει ακούσει πολλά. Για την ακρίβεια ο αμέσως επόμενο στη λίστα του «χρεώματος» μετά τον Αργύρη Πεδουλάκη…

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Παπαγιάννης που είναι 22 ετών, όχι 32, που έκανε ντεμπούτο στην Α1 στις 5 Γενάρη του 2012, όταν ο Πεδουλάκης τον έριξε στο παρκέ σε ένα ματς Περιστέρι-Παναθηναϊκός, που έγινε 13 νούμερο στο ντραφτ αλλά και ο Παπαγιάννης σε αυτά τα 8 χρόνια από το ντεμπούτο του μέχρι σήμερα, είτε στις ΗΠΑ, είτε και εδώ στην Ελλάδα ήταν «παρκαρισμένος» από τους προπονητές. Και με δική του ευθύνη. Για να γίνεις ωστόσο κανονικός παίκτης πρέπει να παίξεις. Και για να παίξεις πρέπει πρώτα να δουλέψεις σαν το σκύλο στην προπόνηση, να μαθαίνεις πράγματα και μετά να παίρνεις χρόνο στο παρκέ. Στην πραγματική μάχη. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

 Το ότι ο κόουτς Πεδουλάκης αρχικά και τώρα ο κόουτς Πιτίνο, παίρνουν το ρίσκο να στηριχθούν στον 22άχρονο Παπαγιάννη είναι μεγάλη μαγκιά και για τους δύο. Γιατί αποδεικνύει ότι θέλουν να αφήσουν κάτι στον Παναθηναϊκό: Έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ευρωλίγκα. Γιατί τα προσόντα του Παπαγιάννη (ύψος, όγκος, ταχύτητα) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πουθενά αλλού εκτός του ΝΒΑ. Με δυο λόγια, αν ο Παπαγιάννης παίζει όπως με τους Γερμανούς, ο Παναθηναϊκός θα έχει στις τάξεις του έναν από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης.

Πάμε τώρα παρακάτω. Επειδή το τριφύλλι ψάχνει και ψάχνεται (όπως και την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι στην πρώτη εποχή Πιτίνο) το ματς με τη Ζαλγκίρις είναι πολύ επικίνδυνο. Πάρα πολύ. Και γιατί είναι πολύ δουλεμένη ομάδα που χτυπάει στις αδυναμίες του αντιπάλου αλλά και διότι με το διπλό στο Βελιγράδι έρχεται για να γυρίσει τελείως το χαρτί. Είναι όμως πάρα πολύ επικίνδυνο και για άλλους λόγους. Για τις… τρικλοποδιές. Υπάρχει πολύς κόσμος που κάθε εβδομάδα… πασχίζει για να χάσει ο Παναθηναϊκός. Περισσότερος απ’ όσο νομίζετε. Οπότε, το ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής πρέπει να είναι για μια ακόμη φορά η πιο διαδραστική έδρα της Ευρώπης. Τόσο που ακόμη και αν κάποιος θέλει να κάνει τα δικά του, να μην μπορεί… Έχει συμβεί κι άλλες φορές, να συμβεί και τώρα.

ΥΓ. Οι… Ολυμπιακογράφοι ας βγουν επιτέλους να πουν αν τον θέλουν τελικά τον Ρικ Πιτίνο στην Εθνική Ελλάδος ή όχι; Πείτε ρε παιδιά! Μην ντρέπεστε… Πείτε να πέσουν πατσαβούρες… Εκτός και αν παρακαλάτε πάλι να μην περάσει η Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να αποκτήσετε «άποψη».

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved