O Πιτίνο δίνει στον Σπανούλη, αυτό που του στέρησαν οι Αγγελόπουλοι…

O Πιτίνο δίνει στον Σπανούλη, αυτό που του στέρησαν οι Αγγελόπουλοι…

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τον επίλογο του Βασίλη Σπανούλη που πρέπει να είναι επικός και οικουμενικός.

Δεν ξέρω για πόσα χρόνια ακόμη, θα παίζει ο Βασίλης Σπανούλης. Το καλοκαίρι που έρχεται (7/8) θα γίνει 38 ετών. Μπασκετικά δεν είναι και στην πρώτη νιότη του. Για την ακρίβεια είναι σε μια ηλικία που σκέφτεσαι περισσότερο το «σταματάω» παρά το «συνεχίζω». Δεν μπορώ να ξέρω πως έχει στο μυαλό του ο αρχηγός του Ολυμπιακού το «αντίο» του στα παρκέ. Ίσως να ήθελε να το πράξει με μία ευρωπαϊκή κούπα ακόμα.

Ο φετινός Ολυμπιακός, κακά τα ψέματα, δεν έχει τέτοιες δυνατότητες. Επίσης, στην Ελλάδα, με αυτά που έκαναν οι Αγγελόπουλοι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Α2 άρα ούτε εκεί διαφαίνεται… κούπα στον ορίζοντα. Με αυτά τα δεδομένα κι επειδή τη μισή καριέρα του ο Βασίλης Σπανούλης την έκανε φορώντας τα πράσινα και το τριφύλλι, στο μυαλό το δικό μου, αν ήμουν Σπανούλης, θα ήθελα το «αντίο» μου να έχει μια- τρόπον τινά- οικουμενικότητα. Και η παρουσία με την Εθνική Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μοιάζει ιδανική ευκαιρία για τον Θεσσαλό. Ιδανικότατη για την ακρίβεια. Να γράψει τον επίλογο όπως αξίζει σε έναν από τους κορυφαίους αθλητές μπάσκετ της Ευρώπης. Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής στη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση που μπορεί να συμμετέχει ένας αθλητής: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προφανώς και η απόφαση τόσο για το αντίο, όσο και για το πως θα γραφτεί ανήκει στον ίδιο τον Σπανούλη. Αλλά η ευκαιρία που του δίνει ο κόουτς Πιτίνο είναι μοναδική. Για την ακρίβεια πρώτα ο Πιτίνο και εν συνεχεία ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που στον «αέρα» του OPEN τόνισε ότι ο Σπανούλης «Είναι αποδεδειγμένα ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές, όχι μόνο στον χώρο του μπάσκετ, αλλά συνολικά. Είναι ένας αθλητής - κόσμημα και μακάρι να επιστρέψει στην Εθνική», προσφέρουν στον άσο του Ολυμπιακού, αυτό ακριβώς που του στέρησαν οι Αγγελόπουλοι με τα τερτίπια τους: Την ευκαιρία να γράψει έναν επικό επίλογο σε μία ανάλογη καριέρα. Κι αυτό θαρρώ είναι κάτι που ο Σπανούλης το εκτιμά ήδη.

Μένει να δούμε αν θα πράξει τα δέοντα. Για την ακρίβεια αν θα αρπάξει την ευκαιρία ώστε στο τέλος της καριέρας του, να συμφιλιωθεί, όσο αυτό είναι εφικτό, με το ένδοξο παρελθόν του.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved