Αργύρης… Τζόρτζεβιτς και Ηλίας… Μπάνκι!

Αργύρης… Τζόρτζεβιτς και Ηλίας… Μπάνκι!

Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα για να κρυφτείς και να κοροϊδέψεις. Άρα ό,τι θα ακολουθήσει δεν είναι προϊόν αντικειμενικότητας. Ούτως ή άλλως δεν πιστεύω στην αντικειμενικότητα. Ουδείς μπορεί να είναι αντικειμενικός. Γιατί ο άνθρωπος είναι βιωματικό ον. Τόσο απλά.

Πάμε παρακάτω. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι κάτι παραπάνω από φίλος μου. Με τον Ηλία Παπαθεοδώρου πάλι δεν έχω ούτε «καλημέρα». Δεν θέλει κανένας από τους δυο μας, ίσως. Θεωρώ κορυφαίο προπονητή τον Αργύρη και τον καλύτερο της γενιάς του τον Ηλία. Με αποδείξεις και στις δύο περιπτώσεις.

Αναγνωρίζω, το έκανα από την πρώτη στιγμή, ότι το να διαδεχτείς το ’12 τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και το ’19 τον Ρικ Πιτίνο είναι σαν να βάζεις το κεφάλι σου στη λαιμητόμο. Γιατί ακόμη και αν τα κάνεις όλα σωστά, «ο Ζοτς και ο Πιτίνο θα τα έκαναν καλύτερα». Πόσο μάλλον δε όταν είσαι στο στάδιο του «καλουπώματος». Στα μπετά. Τώρα δηλαδή που τίποτα δεν φαίνεται όμορφο. Κι ο Πεδουλάκης δεν δέχεται απλά κριτική αλλά ανθρωποφαγία.

Ο Παπαθεοδώρου πάλι δεν διαδέχτηκε κάποιον σούπερ επιτυχημένο. Ο Μπάνκι είναι- βάσει αποτελεσμάτων και προσφοράς- από τους πιο αποτυχημένους προπονητές στην Ιστορία της ΑΕΚ. Αυτό όμως δεν… εμπόδισε τους προπονητές της εξέδρας να τον κρεμάσουν στα μανταλάκια πριν καν κάνει την πρώτη του προπόνηση. Όταν στράβωσαν δε τα αποτελέσματα ο Παπαθεοδώρου αντιμετωπίζεται πια περίπου ως άσχετος. Κι ας έχει δώσει πια ουκ ολίγα θετικά δείγματα γραφής.

Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, ουδείς από τους προπονητές της εξέδρας μπορεί να γνωρίζει το «όλον» της κατάστασης. Ουδείς. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να ζητάνε κεφάλια… Κεφάλι επειδή ο ψηλός δεν παίρνει το ριμπάουντ. Κεφάλι επειδή ο κοντός δεν βάζει το ελεύθερο σουτ. Κεφάλι επειδή ο πλαϊνός δεν κάνει σκριν. Κεφάλι του προπονητή για οτιδήποτε έχει να κάνει, όχι με τον προπονητή αλλά με αυτό που λέγεται ατομική ευθύνη του παίκτη.

Κι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που όταν ο Παναθηναϊκός είχε τον Τζόρτζεβιτς στον πάγκο και πήγαινε σαν τρόλεϊ απλά πάνω-κάτω, όλα λειτουργούσαν καλά και η ομάδα θα… έστρωνε. Είναι οι ίδιοι που όταν ο Μπάνκι έτρωγε όχι στην αρχή αλλά στο τέλος της σεζόν ένα 20άρικο από τον Χολαργό, έλεγαν για… τελικούς με τον Παναθηναϊκό κλπ. μέχρι που ήρθε η φάπα από τον Προμηθέα και η ΑΕΚ έβλεπε τον Μεγάλο Τελικό από την τηλεόραση.

Το γράφω τώρα πριν τη μάχη του Παναθηναϊκού με την Εφές και πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Αντβέρπ για να μην πει κάποιος «πονηρός» το παραμικρό. Αφήστε τους Έλληνες προπονητές να δουλέψουν. Μην τους κάνετε να καταριούνται την ώρα και την στιγμή που είναι Έλληνες, ζουν εδώ και ξέρουν ελληνικά. Μην τους κάνετε σαν τον Ηλία Ζούρο που έπειτα από τόσα χρόνια στην ξενιτιά να φωνάζει ότι «μόνο στο εξωτερικό με σεβάστηκαν».

Είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που η εντοπιότητα είναι μειονέκτημα. Είμαστε η μοναδική χώρα που αν ο Αργύρης είχε επώνυμο… Τζόρτζεβιτς και ο Ηλίας… Μπάνκι, θα έκαναν διδακτικές ήττες και μεγαλειώδεις νίκες. Λίγο φρένο ρε… Λίγο φρένο. Και το γράφω τώρα που αν κράξεις τον Αργύρη και τον Ηλία γίνεσαι… μάγκας και παίρνεις like. Που είναι μόδα να τους «πυροβολείς». Που όσο περισσότερο… άσχετους τους βγάζεις, τόσο πιο «γαμάτος» φαίνεσαι εσύ! Τι; Όχι;

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved