Άκου μικρέ μου Θοδωρή…

Άκου μικρέ μου Θοδωρή…

O Nίκος Συρίγος γράφει για το μάθημα ζωής που μας πρόσφερε ένας οκτάχρονος!

Προφανώς και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λαμβάνει πολλά γράμματα. Όπως όλα τα δημόσια πρόσωπα που ηγούνται μιας προσπάθειας/ομάδας κοκ. Το γράμμα όμως που έλαβε το πρωί της Τρίτης (23/7) από τον μικρό Θοδωρή, ήταν ξεχωριστό. Ήταν μάθημα ζωής. Ήταν αχτίδα φωτός σε μια κοινωνία που μετράει τα πάντα αλλιώς και όχι όπως ο Θοδωρής… Όταν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όπως ο μικρός, ίσως αποκτήσουμε ελπίδα για το μέλλον.
Ο 8χρονος Θοδωρής μέσα σε δέκα γραμμές έκλεισε όλη την αγάπη που μπορεί να έχει ένας φίλαθλος για την ομάδα του και σε ένα 5ευρω όλα τα πλούτη του κόσμου. Ο Θοδωρής βλέπεις, δεν περιμένει από τον πρόεδρο να του πάρει 4άρι, 5άρι, 6άρι, δύο ακραίους και έναν σέντερ μπακ για να στηρίξει τον Παναθηναϊκό… Δεν περιμένει να του δώσει πρόσκληση και πάρκινγκ για να προσθέσει τον οβολό του στην μεγαλύτερη προσπάθεια που έχει γίνει ποτέ για τη σωτηρία του Συλλόγου…

Δεν περιμένει να τον κάνει follow στο Instagram για να νιώσει πως είναι «κάποιος»…. Δεν περιμένει καν να μπουν οι υπογραφές για τον Βοτανικό ώστε να μπει και αυτός στη μάχη… Ίσως να μην ξέρει καν τι είναι «Βοτανικός». Ξέρει όμως τι είναι Παναθηναϊκός. Και φυσικά ποιος είναι αυτός που τρέχει για να κρατήσει την πράσινη σημαία ψηλά και ταυτόχρονα να σώσει τον Σύλλογο από την καταστροφή. Και τον εμπιστεύεται. Τον εμπιστεύεται τυφλά. Γιατί ξέρει. Γιατί από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Ο 8χρονος Θοδωρής δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Ούτε να τον κοροϊδέψεις. Τα περνάει όλα από το φίλτρο της άδολης αγάπης του για τον Παναθηναϊκό. Κι είναι ακόμη μικρός για να «μπασταρδέψει» τις σκέψεις και τα συναισθήματα του με συμφέροντα και υστεροβουλία. Με αυτή την αγάπη, την αστείρευτη, την αγνή, την καθαρή, έπεισε την αδελφή του να τον βοηθήσει να στείλει το γράμμα στον Δημήτρη… Ίσως και να την έπεισε να συνδράμει και αυτή ώστε να βγει το 5ευρω. Απ’αυτές τις ωραίες συμφωνίες που κάνουν τα παιδιά μεταξύ τους…

Δεν ξέρω τι θα γίνει με το PAOALIVE, τον Βοτανικό και τον Παναθηναϊκό… Για μένα από την Τρίτη το πρωί έχει κερδηθεί όχι η μάχη αλλά ολόκληρος ο «πόλεμος». Γιατί ενέπνευσε έναν πιτσιρίκο όπως ο Θοδωρής να πιστέψει σε έναν σκοπό, μία προσπάθεια, μια ομάδα, έναν άνθρωπο… Κυρίως να πιστέψει στο «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε». Κι αυτό είναι όχι απλά σπουδαίο αλλά πολλά περισσότερα… Μικρέ μου αλλά πολύ μεγάλε και σπουδαίε Θοδωρή, σε ευχαριστώ για το μάθημα που μου προσέφερες… Και παρότι δεν σε ξέρω, σε αγαπάω βρε μπαγάσα, από τα βάθη της καρδιάς μου!

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved