Άμα του πεις «αδύνατον!», κάτι παθαίνει!

Άμα του πεις «αδύνατον!», κάτι παθαίνει!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το επόμενο «αδύνατον!» που θα ακούσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Στις 26 του περασμένου Δεκέμβρη, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Ρικ Πιτίνο. Επειδή ζούμε στην εποχή των social media και του Instagram, γράφω «το ζήσαμε κι αυτό». Ο Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Ναι, αυτό που κάποιοι όταν το άκουσαν/διάβασαν για πρώτη φορά είπαν «αδύνατον!». Στις 15 Ιουλίου του 2019, έξι μήνες και κάτι μετά απ’ αυτό το πρώτο «αδύνατον!» ο Παναθηναϊκό ανακοινώνει την απόκτηση του Τζιμέρ Φριντέτ. Με ένα ποσό που… ζαλίζει! Γράφω στο Instagram «Το ζήσαμε κι αυτό (part II)». Ακόμη ένα «αδύνατον!» που έγινε πραγματικότητα. Που είναι πια γεγονός. Προφανώς για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η λέξη «αδύνατον» με ή χωρίς θαυμαστικό, δεν υπάρχει. Ή όταν υπάρχει γίνεται λόγος για να αποδείξει ότι είναι «δυνατόν». Ότι μπορεί να γίνει. Και γίνεται. Για τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού, η διαπραγμάτευση με τον Φριντέτ δεν είχε γυρισμό. Ο Αμερικανός μπόμπερ, ο «κορυφαίος σουτέρ στον πλανήτη» σύμφωνα με τον Κέβιν Ντουράντ, θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό ακόμη και αν έπρεπε να πάει ο Γιαννακόπουλος στην Αμερική και να τον… απαγάγει! Σε μία άλλη Ελλάδα, σε ένα άλλο μπάσκετ, σε μια άλλη εποχή, ο Γιαννακόπουλος μέσα σε λιγότερο από επτά μήνες έχει πετύχει δύο συμφωνίες βγαλμένες από τα 90s ! Τότε που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα… Τότε που το ελληνικό μπάσκετ έπαιρνε και αυτούς που… πέρναγαν απ’έξω!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρνει στην Ελλάδα έναν τύπο στον οποίο έστρωνε χρυσό χαλί η Κίνα. Και τον φέρνει όχι απλά επειδή τον ικανοποίησε οικονομικά αλλά γιατί στις μεταξύ τους συζητήσεις τον έπεισε για το τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για τον Παναθηναϊκό! Αυτό που θα καταλάβει και ο ίδιος ο Φριντέτ την πρώτη φορά που θα μπει στο γεμάτο ΟΑΚΑ…

Η μεταγραφή ωστόσο του Φριντέτ έχει κάποια ακόμη σημεία που αξίζει να τονιστούν: Γίνεται σε μία χρονιά που ο Ολυμπιακός δεν θα υπάρχει στην Α1. Θα παίζει, όπως είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ντέρμπι με το… Πευκοχώρι. Ο Ολυμπιακός θα πληρώσει το τίμημα των επιλογών της διοίκησης του να… πουλήσει επανάσταση για να καλύψει τις αδυναμίες της και ο Παναθηναϊκός αυτό του να επικρατήσει η νομιμότητα και να μην γίνει το μπάσκετ… ποδόσφαιρο. Σε μια σεζόν που τα έσοδα θα είναι κατά πολύ λιγότερα από ΟΛΕΣ τις προηγούμενες, ο Γιαννακόπουλος προχωρά στην πιο ακριβή μεταγραφή! Κι αυτό θαρρώ πως δεν είναι απλά ένδειξη της αγάπης ή της τρέλας του για τον Παναθηναϊκό αλλά πολλά περισσότερα… Με αυτή τη μεταγραφή ο Δημήτρης κρατάει ψηλά το ενδιαφέρον του κόσμου για το μπάσκετ, καθώς όπου και αν αγωνίζεται το τριφύλλι τα γήπεδα θα είναι γεμάτα! Κρατάει ψηλά το μπάσκετ γενικά! Πιο απλά: Την ώρα που οι μεν προσπαθούν να καταστρέψουν κάθε κύτταρο του ελληνικού μπάσκετ, οι δε παλεύουν για να το κρατήσουν ζωντανό. Με πράξεις. Πράξεις που κοστίζουν. Όχι τσάμπα μαγκιές… Ή τσάμπα μάγκες.

Κάτι τελευταίο: Μακάρι το επόμενο «αδύνατον!» που θα ακούσει ο Δημήτρης να είναι για τον… Βοτανικό. Για να μπει ο Παναθηναϊκός στο σπίτι του… χθες! Α… Υπάρχει και ένα «αδύνατον!» που όντως δεν μπορεί να μετατρέψει σε «δυνατόν» ο Δημήτρης… Είναι στο χέρι του κόσμου του Παναθηναϊκού… Με καταληκτική ημερομηνία την 1η Ιουλίου του 2020… Αδύνατον; Θα δείξει…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved