Τι έχασε το μπάσκετ χωρίς τον Ολυμπιακό…

Τι έχασε το μπάσκετ χωρίς τον Ολυμπιακό…

Δεν υπάρχει χειρότερη δουλειά αυτή την εποχή από το να είσαι αρθρογράφος για θέματα που αφορούν στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Και γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αλλά κυρίως διότι βλέπεις το ένα μετά το άλλο τα αφηγήματα σου να καταρρέουν.

Όταν από τις 13 του Φλεβάρη και μετά η μόνη «νίκη» της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι η τρομοκράτηση ενός ανθρώπου, καταλαβαίνεις το μέγεθος της κατάντιας. Άσε τα «επιχειρήματα»… Βατερλό. «Θα πάμε στην Αδριατική». Πόρτα. «Θα ρίξουμε τον ΕΣΑΚΕ». 13-1. «Θα καταστραφεί το πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό». Τελικοί χωρίς αλητεία, απονομή και βράβευση στον ηττημένο του τελικού, Προμηθέα, οικογένειες με παιδάκια στο γήπεδο… Ανάσα! Τι έχασε εν τέλει το φετινό πρωτάθλημα από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε αυτά που έκανε;

2153126.jpg

Την πιθανότητα να διακοπεί ένα ακόμη ματς, να μην τελειώσει ένα ακόμη πρωτάθλημα, να βλέπουμε μασκοφόρους… εκδικητές να αγκαλιάζονται με τους Αγγελόπουλους και ντου σε σπίτια διαιτητών, στο πούλμαν του Παναθηναϊκού κλπ. Ναι, αυτά χάσαμε ως μπάσκετ. Κάποιος ίσως να πει και πιο… ανταγωνιστικούς τελικούς αλλά με βάση την τελευταία εικόνα των δύο ομάδων όταν βρέθηκαν αντιμέτωπες στο παρκέ (40-25 ημίχρονο) δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι αν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στους τελικούς θα ήταν και πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

2153112.jpg

Πόσο μάλλον δε τον Ολυμπιακό του «δεν υπάρχει σάλιο» και των φευγάτων παικτών… Τον Ολυμπιακό των Αγγελόπουλων που επειδή όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, προτίμησαν από το να διαλυθούν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο παρκέ, να… πέσουν στην Α2. Όλα είναι θέμα επιλογών. Για να τελειώνουμε και μαζί να τελειώσουμε και το τελευταίο «αφήγημα» των ολυμπιακογράφων (που σέβομαι απόλυτα τη δυσκολία τους). Από το ματς του ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα και μετά, όντως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το πήρε προσωπικά. Πιο προσωπικά από ποτέ.

2153187.jpg

Ο Γιαννακόπουλος που είχε ήδη τρελάνει τον πλανήτη, φέρνοντας τον Ρικ Πιτίνο στην Ελλάδα. Ο Γιαννακόπουλος που στήριξε τον προπονητή του, προσφέροντας του τις καλύτερες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα. Ο Γιαννακόπουλος που επέτρεψε στους παίκτες του Παναθηναϊκού να σκέφτονται μόνο το μπάσκετ. Και τελικά ο Γιαννακόπουλος που απαίτησε από την πρώτη στιγμή και… μέχρι τέλους να επικρατήσει η νομιμότητα. Και κάπως έτσι γράφτηκε η Ιστορία.

Αυτή που χθες βρήκε το τριφύλλι να πανηγυρίζει ένα ακόμη νταμπλ στον Αργυρό και τον Ολυμπιακό να περιμένει το ΑΣΕΑΔ, ουσιαστικά παρακαλώντας τους δικαστές να μην επικυρώσουν τον υποβιβασμό στην Α2… Δυστυχώς για τους Πειραιώτες η Ιστορία γράφεται από τους νικητές. Και ο νικητής από τα… βήματα του Σπανούλη και μετά είναι ο Παναθηναϊκός. Τρία στα τρία.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved