Οι τυφλοί δεν είδαν και οι μουγκοί δεν μίλησαν!

Οι τυφλοί δεν είδαν και οι μουγκοί δεν μίλησαν!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τις πολλές μαζεμένες ντροπές σε Μαδρίτη και Αθήνα.

Δεν γίναμε σοφότεροι με το ματς στη Μαδρίτη. Καθόλου. Έγινε αυτό που περιμέναμε. Αυτό που έχουμε συνηθίσει όταν ο Παναθηναϊκός διεκδικεί την πρόκριση του στο FINAL 4. Αυτό που έγινε το 2013 με την Μπαρτσελόνα, το 2014 με την ΤΣΣΚΑ, σε μικρότερο βαθμό το 2017 με την Φενέρ και πέρυσι ξανά με τη Ρεάλ. Δεν αλλάζει τίποτα. Μόνο αυτοί που αναλαμβάνουν την αποστολή να μην πάρει το τριφύλλι αυτό που δικαιούται μέσα στο γήπεδο… Τα απανωτά φάουλ στον Λάνγκφορντ το βράδυ της Τετάρτης (17/4), περνάνε στο… πάνθεον των ανθρώπινων λαθών των διαιτητών της Ευρωλίγκας εις βάρος του Παναθηναϊκού, μαζί με το ματωμένο κεφάλι του Καλάθη πέρυσι στο ίδιο γήπεδο (φέτος ήταν η σειρά του Λεκαβίτσιους να πάρει σουβενίρ… ράμματα από τη Μαδρίτη) και τα δύο φάουλ σε ενάμισι λεπτό του Διαμαντίδη το 2013 στη Βαρκελώνη. Στο ΤΟΡ-3 ενός καταλόγου που δεν έχει τελειωμό. Τα φωνάζουμε εδώ και χρόνια.

ΝΤΡΟΠΗ 1

Αλλά ας αφήσουμε το… μακρύ παρελθόν και ας δούμε τι έγινε χθες. Δεν θέλει να είσαι «πανεπιστήμονας» που λέει και ο Ίβκοβιτς για να κατανοήσεις ότι οι Ρίζικ, Ράντοβιτς και Ντιφαλά καθόρισαν το αποτέλεσμα. Ίσως να μην χρειάζεται καν να έχεις δει το ματς. Αρκεί μια ματιά στο στατιστικό. Και εξηγούμαι: Η Ρεάλ σούταρε χθες 25 δίποντα και 35 τρίποντα. Παρά το γεγονός ότι δεν έμπαινε λοιπόν στη ρακέτα του τριφυλλιού, έφτασε τις 22 βολές (!). Πάμε τώρα και στον Παναθηναϊκό. 46 δίποντα και 20 τρίποντα. Πόσες βολές; Μόλις 8 (ΟΚΤΩ). Αυτά χωρίς να έχεις δει καν το ματς… Πάμε τώρα και σε αυτά που είδαμε, πέραν των διαδοχικών φάουλ που έγιναν στον Λάνγκφορντ από τον Καμπάτσο με το σκορ 73-72 υπέρ της Ρεάλ στα 44’’ για τη λήξη! Τον Καμπάτσο που αποτελεί έναν από τους καλύτερους αλλά και πιο σκληρούς αμυντικούς της Ευρωλίγκας. Τον Καμπάτσο που τελείωσε χθες το ματς, μαρκάροντας μεταξύ άλλων τον Καλάθη και τον Λάνγκφορντ με 1 (ΕΝΑ) μόλις φάουλ!!! Αλλά ας αφήσουμε και αυτό το γεγονός. Και ας δεχτούμε ότι οι τρεις διαιτητές ήταν άριστοι για 36 λεπτά (που δεν ήταν). Τι έγινε από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 66-72 με 3’52’’ για το τέλος; Ας μην μπούμε σε καμία λεπτομέρεια. Ας δούμε μόνο τους αριθμούς:  6 βολές για τη Ρεάλ και 0 (ΜΗΔΕΝ) για τον Παναθηναϊκό. Έξι δηλαδή βολές εις βάρος της ομάδας που ήταν μπροστά στο σκορ και μηδέν εις βάρος της ομάδας που έπρεπε να παίξει από σκληρή άμυνα μέχρι ξύλο για να γυρίσει το παιχνίδι! Αυτά.

ΝΤΡΟΠΗ 2   

Κι όλα αυτά με τον Παναθηναϊκό να έχει στον πάγκο του, τον Ρικ Πιτίνο. Ναι αυτόν στον οποίο υποκλίθηκε ολόκληρη η Ευρώπη και ειδικά η Ευρωλίγκα όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα! Κι όταν ο Παναθηναϊκός με έναν προπονητή, μέλος του HALL OF FAME, στον πάγκο του βιώνει αυτό το «σφαγείο» το θέμα δεν είναι πια απλά για έναν αγώνα, μία νίκη, μία πρόκριση αλλά για ολόκληρη την Ευρωλίγκα. Κι αυτό οφείλει να το λύσει ο ίδιος ο Μπερτομέου, αν θέλει το προϊόν του να συνεχίσει να είναι πόλος έλξης και όχι παράδειγμα προς αποφυγή για τόσο μεγάλους προπονητές/παίκτες κλπ.

ΝΤΡΟΠΗ 3

Αυτά που περιγράψαμε παραπάνω, τα αριθμητικά και τα οφθαλμοφανή, τόσο στη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα από τη ΝΟVA όσο και εν συνεχεία στην εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού, μέχρι τουλάχιστον να βγει στο γυαλί ο Μιχάλης Κακιούζης, ήταν σαν να τα… φανταζόμασταν. Μία ώρα μετά το τέλος του ματς, ξημερώματα δηλαδή Πέμπτης, οι φίλαθλοι/τηλεθεατές που είχαν απομείνει ξύπνιοι είδαν και άκουσαν από τον πάλε ποτέ αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, όσα έβλεπαν αλλά δεν… άκουγαν μέχρι τότε. Δηλαδή ότι οι διαιτητές καθόρισαν τον νικητή του ματς! Το γιατί συνέβη αυτό, προφανώς και δεν είναι θέμα του τηλεθεατή να το εξηγήσει. Αν πάντως η NOVA δεν έχει πολλούς πελάτες στη… Μαδρίτη η πολιτική όχι απλά των ίσων αποστάσεων αλλά της μεροληψίας υπέρ της Ρεάλ, από την στιγμή που δεν σχολιάζονται τα προφανή, τα εξώφθαλμα, λειτουργεί εν τέλει εις βάρος του καναλιού. Πόσο μάλλον δε όταν στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες να… διαρρηγνύονται ιμάτια για διαιτητικά  πταίσματα κατά του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα… Όταν κι όποτε τις σπάνιες φορές που συνέβη. Κι αν το να μην λες αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή που το βλέπεις, έχει μια δικαιολογία ότι μπορεί να μην το έχεις δει καλά κτλ. το να μην βγαίνει μιλιά μία ώρα μετά, από κανέναν,  μέχρι να πάρει θέση ο Κακιούζης, σημαίνει πολλά. Πολύ περισσότερο όταν στην τοποθέτηση του πρώην κάπτεν της Εθνικής, προσπαθείς να υπερασπιστείς τους… διαιτητές!

ΝΤΡΟΠΗ 4

Το τι θα γίνει στη σειρά θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες. Από χθες το βράδυ… διαβάζουμε και ακούμε βέβαια ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να… ξεχάσει το πρώτο ματς και να μπει στο παρκέ για να δώσει τη μάχη. Λες και υπάρχει περίπτωση να μπει στο παρκέ για να χάσει. Όχι. Κανείς να μην ξεχάσει τι έγινε (και) χθες. Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι που χθες σφύριζαν αδιάφορα κι έπαιζαν τους τυφλούς και τους μουγκούς είναι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο κάθε χρόνο που ο Παναθηναϊκός φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό. Αυτοί που παραδίδουν… μαθήματα διοίκησης στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο! Με τη διαφορά ότι αυτός που πληρώνει είναι ο Γιαννακόπουλος! Και πληρώνει κάθε χρόνο, στην Ελλάδα της κρίσης, με τα έσοδα να εκμηδενίζονται και την εφορία να εκτοξεύεται…. Προσπαθεί να κρατήσει ανταγωνιστικό τον Παναθηναϊκό απέναντι στους Ισπανούς της δεκαπλάσιας αγοράς, τους Τούρκους της μηδενικής εφορίας και τους Ρώσους των ομάδων-κρατών!

Όχι να μην ξεχάσουμε… Γιατί τα τελευταία έξι χρόνια ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να είναι στο FINAL 4 τουλάχιστον 3 αν όχι 4 φορές αλλά οι διάφοροι Ρίζικ του το στερούν. Κι ας έχει φέρει στην Αθήνα από τον Τζέιμς και τον Σίνγκλετον μέχρι τον Ρικ Πιτίνο! 

Για να τελειώνουμε: Ο Παναθηναϊκός θα κάνει το χρέος του για μια ακόμη φορά. Θα πολεμήσει. Μόνος του εναντίον όλων. Όπως έχει μάθει. Ας ελπίσουμε να κάνουν επιτέλους το χρέος τους και όλοι οι υπόλοιποι. Από τους διαιτητές μέχρι τους… ειδικούς.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved