Μόνοι τους θα φύγουν;

Μόνοι τους θα φύγουν;

Ο Γιάννης Πάλλας εξηγεί γιατί δεν είναι τόσο εύκολο ο Ολυμπιακός να πάει στην Αδριατική Λίγκα.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο Ζάγκρεμπ με τους εκπροσώπους του για να συζητήσει την προοπτική συμμετοχής του στην Αδριατική Λίγκα. Όμως, πριν από οποιαδήποτε ανάλυση της επιλογής που μοιάζει με βήμα στο… κενό θα αναφέρουμε κάποια στοιχεία που έχουν την δική τους σημειολογία, ως προς την κίνηση των «ερυθρολεύκων».

Στοιχείο 1ο

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που είναι ανώτερη από οποιαδήποτε επιθυμία οποιασδήποτε ομάδας, χρειάζεται ΑΔΕΙΑ από την οικεία Αθλητική Ομοσπονδία (εν προκειμένω την ΕΟΚ), αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να συμμετάσχει ένας αθλητικός σύλλογος σε διοργάνωση εκτός συνόρων.

Στοιχείο 2ο

Μετά την… fast track συμμετοχή της μιας σεζόν, της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Αδριατική Λίγκα, έγινε αλλαγή του καταστατικού το οποίο επισημαίνει ρητά και κατηγορηματικά πως για να συμμετάσχει μια ομάδα στο πρωτάθλημα θα πρέπει να προέρχεται από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας.

Κεφάλαιο Euroleague

Όσο για την συμμετοχή μόνο στην διοργάνωση της Euroleague το καταστατικό της αναφέρει ξεκάθαρα πως πρέπει να αγωνίζεσαι στο πρωτάθλημα της χώρας σου. Μόνο εάν σε αποβάλλει η διοργανώτρια αρχή μπορείς να συμμετέχεις στην Euroleague χωρίς να παίζεις στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Δηλαδή με δική σου επιλογή δεν μπορείς να επιλέξεις να μην παίξεις στο πρωτάθλημα. Ξεκάθαρα και απλά.

Οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να περάσει από την Γενική Συνέλευση της Euroleague και να ψηφιστεί αλλαγή στο καταστατικό. Με όλα αυτά που παραθέσαμε πιο πάνω, αντιλαμβάνεται κάποιος πως η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει εγκλωβιστεί στις επιλογές της, οι οποίες σε συνδυασμό με την κάκιστη εικόνα της ομάδας στο παρκέ δημιουργούν ένα περιβάλλον θολό, για την επόμενη μέρα. Εμφανίζει την εικόνα μιας ομάδας που κυνηγάει τα γεγονότα. Δηλαδή, έχει πάρει μια απόφαση (θα πρέπει να εξηγηθεί επαρκώς πως ελήφθη εκείνη η απόφαση) η οποία την οδηγεί στο γκρεμό. Αυτή είναι η πραγματικότητα η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από καμία Αδριατική Λίγκα, η Λίγκα της… Μεσοποταμίας.

ΥΓ: Έχει συμβεί ότι έχει συμβεί. Οι παίκτες γκρινιάζουν για τα λεφτά τους, ο προπονητής είναι μετέωρος, η ΠΑΕ απαντάει για λογαριασμό της ΚΑΕ, η ομάδα χάνει πανηγυρικά στο Περιστέρι, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι που είναι; Θα πάρουν θέση; Όλα τα παραπάνω στην ομάδα τους συμβαίνουν και γι’ αυτά πρέπει να τοποθετηθούν. Διότι στο κάτω-κάτω όσο τα αφήνουν τόσο περισσότερο διογκώνονται.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved