Στην Τούμπα θα γίνει το πρώτο σοβαρό ντέρμπι

Στην Τούμπα θα γίνει το πρώτο σοβαρό ντέρμπι

Το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός θα είναι το πιο ενδιαφέρον ματς του πρωταθλήματος μέχρι τώρα.

Μεγάλοι κερδισμένοι αυτής της αγωνιστικής, ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Εκκρεμεί φυσικά και το παιχνίδι του πάντα υπολογίσιμου Ατρόμητου, ο οποίος με νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης θα μπορέσει να ισοβαθμήσει ξανά με τον «δικέφαλο του Βορρά» στην κορυφή. Προφανώς κι η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση μετά το -3 που της επιβλήθηκε, όμως, με την εικόνα που έχει ως τώρα ο Απόλλων στο πρωτάθλημα θα ήταν παταγώδη αποτυχία το να μην πάρει τρεις βαθμούς στη γειτονιά της και δεν συνιστά σπουδαίο κατόρθωμα το ότι τελικά το κατάφερε.

Ο Παναθηναϊκός, αν το εξετάσουμε χρονικά, έχει περάσει ένα – ένα όλα τα… τεστ που έχουν μπει στην ομάδα του Γιώργου Δώνη. Δεν έχει πάρει κάτω από τη βάση σε κανένα, ακόμα και αν δεν ήταν τόσο… διαβασμένος όπως στην Τρίπολη για παράδειγμα, και δείχνει πως δεν συνιστά έκπληξη η πορεία του μέχρι τώρα. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ, πέρασε κι από την πιο εχθρική έδρα που είχε να αντιμετωπίσει στη φετινή Super League σε επίπεδο ατμόσφαιρας και ειδικών συνθηκών. Διότι όσο καλύτερες ομάδες κι αν είναι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός, είναι πάντα διαφορετικά τα ντέρμπι με τον συμπολίτη και κρύβουν πάντα «παγίδες».

Φάνηκε αυτό και στο ξεκίνημα του αγώνα όπου ο Άρης παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο για μεγάλο διάστημα, αιφνιδίασε και απείλησε τον ΠΑΟΚ με την πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Λουτσέσκου, όμως, έχει την πολυτέλεια να φέρνει από τον πάγκο ποδοσφαιριστές που θα ήταν βασικοί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος. Παίκτες όπως ο Ουάρντα, ο Ελ Καντουρί, ο Καρέλης κι αρκετοί ακόμα θα στέκονταν στην αρχική ενδεκάδα οποιουδήποτε άλλου συναγωνιστή του «δικεφάλου του Βορρά» για τον τίτλο.

Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη δείχνει να έχει τεράστια «δίψα», θέληση και φρεσκάδα που αποτελεί κίνδυνο για κάθε αντίπαλο. Το «τριφύλλι»… τρελαίνει κόσμο και κάθε φορά που κάποιος σκέφτεται «ως εδώ ήταν, τώρα θα γκελάρουν», φροντίζει να τους αποστομώνει αναδεικνύοντας κάθε φορά και καινούριους πρωταγωνιστές. Έγινε στην αρχή με τον Μπουζούκη, συνεχίστηκε με τον Γιόχανσον, ακολούθησε ο Χατζηγιοβάνης, τώρα ο Χατζηθεοδωρίδης. Παράλληλα, υπάρχουν και οι σταθερές που έχει «χτίσει» η ομάδα και μιλάμε φυσικά για ποδοσφαιριστές όπως ο Κουρμπέλης, ο Μακέντα, ο Διούδης που κάνει πολύ καλή χρονιά.

Βλέποντας, λοιπόν, όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής και ειδικότερα την προβληματική εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στην Κρήτη, συνέχεια των μέτριων ως κακών εμφανίσεων που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Μαρτίνς, καταλαβαίνει κανείς πως το ντέρμπι της Τούμπας την επόμενη Δευτέρα (29/10), θα δείξει πολλά για το πρωτάθλημα. Ναι μεν στον Παναθηναϊκό κανείς δεν μιλάει για την κορυφή, όλοι βάζουν ως στόχο το επόμενο παιχνίδι αλλά όλοι γνωρίζουν τι θα σημαίνει για την ομάδα του Δώνη το να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ που αυτή τη στιγμή φαντάζει το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Μιλάμε, άλλωστε, για δυο ομάδες που θα ήταν ισόβαθμες αν δεν υπήρχε το -6 των «πράσινων». Μια τιμωρία που προφανώς διαφέρει από αυτές του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ διότι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με επεισόδια και βία, αλλά είναι καθαρά κακή διοικητική τακτική του μεγαλομετόχου και της ΠΑΕ.

Συνεπώς, αρχίζουμε ήδη να μετράμε αντίστροφα – όσο κι αν παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων για τα Κύπελλα Ευρώπης μεσοβδόμαδα – για το μεγάλο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα. Διότι θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως ήδη ο ΠΑΟΚ είναι στο +6 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, κι η Ένωση υποδέχεται σε άδειο ΟΑΚΑ τον Άρη που θα θέλει να αντιδράσει μετά την ήττα στο ντέρμπι, το ποιος θα βγει… όρθιος από τη «μονομαχία» της Τούμπας θα δείξει και το προς του που θα πάει η «μάχη» της κορυφής. Γιατί θέλοντας και μη, με τις εμφανίσεις του ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε αυτή. Και με τη νοοτροπία που έχει περάσει στην ομάδα του ο Δώνης – πέρα από το δεδομένο της καλής της εικόνας και στα ντέρμπι που έρχονται κι αυτό θα το δείτε – σίγουρα το «τριφύλλι» θα μείνει σε αυτή για καιρό. Ο ΠΑΟΚ, έχει την ευκαιρία να τεστάρει… όσο δεν πάει τις ικανότητες αυτής της «τρελής» παρέας που οδηγεί ψηλά τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» να… χαλάσουν την εικόνα του ασταμάτητου μέχρι τώρα «δικέφαλου». Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τις 29 Οκτωβρίου…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved