Λίγος σεβασμός σε αυτούς που ήταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

Λίγος σεβασμός σε αυτούς που ήταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

Για να προκριθεί η Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, ίδρωσαν τη φανέλα με το εθνόσημο, συνολικά 27 παίκτες. Ρεκόρ. Ας το κάνουμε πιο λιανά γι’αυτούς που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Ή δεν θέλουν να καταλάβουν. Ή τα παίρνουν από κάπου και δεν πρέπει να καταλάβουν.

Η Εθνική Ομάδα οφείλει την παρουσία της στο Παγκόσμιο, σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού, σε 27 παιδιά και τον προπονητή της. Ναι αυτόν τον… διοπτροφόρο, τον Θανάση Σκουρτόπουλο, που κράτησε σε υψηλό επίπεδο την απόδοση της Εθνικής, είτε με τον Νικ Καλάθη έπαιζε, είτε με τον Γιάννη Αθηναίου. Και μπράβο του.

Πάμε παρακάτω. Πριν καλά-καλά ξεϊδρώσει η φανέλα των παικτών από τη νίκη-πρόκριση στη Γεωργία, το όνομα που ακούγεται περισσότερο από κάθε άλλο είναι αυτό του αθλητή που δεν έδωσε το «παρών» ούτε δευτερόλεπτο σε αυτούς τους αγώνες: Του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ξεπερνάω το γεγονός ότι κανείς από όλους αυτούς τους τύπους που βγαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν (; ) τον Γιάννη, δεν ρωτούν ή δεν απαντούν έστω στο εξής απλό: Αλήθεια γιατί δεν έπαιξε ο Γιάννης σε έναν έστω από αυτούς τους αγώνες;

Βασίζουν δε όλον αυτόν τον θόρυβο που δημιουργούν οι ίδιοι στο γεγονός ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε και απάντησε για το θέμα Αντετοκούνμπο από έναν δημοσιογράφο. Προσέξτε. Ρωτήθηκε. Δεν άνοιξε μονάχος του το θέμα. Τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο Βασιλακόπουλος απάντησε. Τόσο απλά. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα… κατεβατά, για την κακή ΕΟΚ, τους καλούς Μπακς και το πιο καλό ΝΒΑ. Ξεχνώντας προφανώς ότι ο Γιάννης πήρε ελληνική υπηκοότητα με τη συμβολή και της ΕΟΚ αλλά και προσωπικά του Βασιλακόπουλου. Όπως ξεχνούν και άλλα πολλά… Άπαντες. Τότε που ο Γιάννης ήταν ένας από τους πολλούς. Τότε που οι Μπακς δεν ήξεραν καν το όνομα Αντετοκούνμπο. Τότε που η οικογένεια του, δεν είχε στον ήλιο μοίρα.

Αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Ή τουλάχιστον το τωρινό. Είναι η ασέβεια που δείχνουμε όλοι, σε αυτά τα 27 παιδιά που αγωνίστηκαν για να πάει η Εθνική στην Κίνα. Εκεί που ενδεχομένως θα είναι και ο Γιάννης. Και αντί να μιλάμε για τον Καλάθη, τον Σλούκα, τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου, τον Μπουρούση αλλά και τον Αθηναίου, τον Μαργαρίτη και τον Βασιλόπουλο, γράφουμε πύρινα άρθρα για έναν απόντα.

Λίγος σεβασμός σε αυτούς που μόχθησαν δεν βλάπτει. Άσε που παιδιά, όλη αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση, αποδεικνύει πολλά. Και δικαιώνει τον Βασιλακόπουλο για τα περί μανατζαραίων. Ναι αυτών που έχουν πια στη δούλεψη τους πολύ κόσμο… Και σε πολλές δουλειές. Άμα έχεις χρήμα να δώσεις…

ΥΓ. Για το πόσο βοήθησε η ΕΟΚ και ο Βασιλακόπουλος για την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, υπάρχει συγκεκριμένος άνθρωπος του μπάσκετ που γνωρίζει πάρα πολύ καλά, χειρίστηκε ο ίδιος την υπόθεση και όταν και αν χρειαστεί θα μιλήσει με αποδείξεις. Αυτά…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved