Η Εθνική πήγε Κίνα και εδώ κάνουν τους… Κινέζους!

Η Εθνική πήγε Κίνα και εδώ κάνουν τους… Κινέζους!

Η Εθνική Μπάσκετ, πήρε και τυπικά την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας. Και την πήρε παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν λόγω των διπλών και… τριπλών υποχρεώσεων των παικτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Αυτό σημαίνει δύο τινά. Το πρώτο ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει πια το απαραίτητο βάθος για να βρίσκει λύσεις υψηλού επιπέδου ακόμη και αν δεν μπορεί να πάρει την αφρόκρεμα των διεθνών. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η πρόκριση ήρθε και από παιδιά που δεν αγωνίζονται στους δύο αιώνιους αλλά και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούμπο. Φαντάζομαι ότι δεν είναι πολλές οι μπασκετικές δυνάμεις του πλανήτη που μπορούν να ανταποκριθούν με τόσο μεγάλη επιτυχία σε αυτές τις συνθήκες. Το δεύτερο έχει να κάνει με την… αιώνια γκρίνια εις βάρος της ΕΟΚ και του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Η ΕΟΚ που δεν κάνει τίποτα σωστό, που είναι γερασμένη, που δεν έχει στελέχη, που μεροληπτεί, που δεν ξέρει να διαλέγει προπονητές, που... μολύνει το περιβάλλον, καταφέρνει να κρατάει το ελληνικό μπάσκετ όχι μόνο στην κορυφή αλλά να το απλώνει σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Το αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τον Βασιλακόπουλο είναι άλλο θέμα. Δεν μπορείς όμως να μην παραδεχτείς ότι σε εποχές δύσκολες όχι απλά για το μπάσκετ αλλά για τον ελληνικό αθλητισμό, το μπάσκετ κρατάει ψηλά τη σημαία. Πιο ψηλά από κάθε άλλο άθλημα… Μέχρι λοιπόν η Εθνική να πάει στα γήπεδα της Κίνας και να βρούμε πάλι λόγους να ξεσκίζουμε στην κριτική το «σύστημα» καλό είναι να αφήσουμε τον προπονητή και τα παιδιά που πήγαν την Εθνική στην Κίνα, στην ησυχία τους… Και να τους απονείμουμε τα εύσημα… Ειδικά εμείς που ασχολούμαστε με τα ΜΜΕ. Το γεγονός ότι η «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ, στην οποία είδαμε, βλέπουμε και πιθανότατα θα βλέπουμε τα ματς της Εθνικής, υποβάθμισε την επιτυχία της ομάδας και προτίμησε να ασχοληθεί με τον… Ζίφκοβιτς κλπ. προκαλεί απορίες.

Πόσο μάλλον δε από τη στιγμή που το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν είναι και καμιά… Premier League. Κι αυτό φαίνεται (και) από το γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρίες επιλέγουν τον Διαμαντίδη ή τον Αντετοκούμπο για τις διαφημίσεις τους και όχι όλους αυτούς τους απίθανους και τους περαστικούς που κλωτσάνε το τόπι σήμερα στην Ελλάδα και αύριο στο… πουθενά.

Υγ. Ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο τρελαίνει κόσμο. Και για την μπάλα που παίζει αλλά και για το γεγονός ότι έχει 3 νίκες και… 3 βαθμούς. Έργο Αλαφούζου…

Υγ1. Όσα έχουν γραφτεί για Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι από τους «ειδικούς» αποτελούν μαθήματα δημοσιογραφίας. Για να δικαιώσουν αυτούς που λένε πως όποιος δεν μπορεί να κάνει άλλη δουλειά, δηλώνει δημοσιογράφος και ξεμπερδεύει…

Υγ2. Τώρα τελευταία διαβάζω ξανά εφημερίδα… Στο WC. Μία συγκεκριμένη, έναν συγκεκριμένο… Απόλαυση. Mε συγκινεί ο μπαγάσας... Κλαψ.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved