Η Μπάρτσα κι ο Ναβάρο, ο Παναθηναϊκός κι ο Μήτσος…

Η Μπάρτσα κι ο Ναβάρο, ο Παναθηναϊκός κι ο Μήτσος…

Ο Ναβάρο αποχαιρέτισε με κάθε επισημότητα τα παρκέ. Και παρά τα όσα «συγκινητικά» γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες για τη σχέση ζωής του Ισπανού με την Μπαρτσελόνα, η τελευταία γεύση που μένει δεν είναι γλυκιά.

Ο Ναβάρο είπε φόρα-παρτίδα ότι ήθελε να συνεχίσει για έναν ακόμη χρόνο στην ομάδα αλλά η ομάδα τον… σταμάτησε. Δεν του άφησε περιθώριο επιλογής. Έπειτα από τόσα χρόνια καριέρας και προσφοράς στην ομάδα της καρδιάς του, ο Ναβάρο έγραψε το τέλος αλλά δεν το υπέγραψε. Και δεν δίστασε να το ομολογήσει.

Θαρρώ πως όσο και αν στον αθλητισμό, έχει επικρατήσει πια η λογική του business as business, τα όσα είπε ο Ναβάρο δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικά για την Μπαρτσελόνα. Και κυρίως δεν είναι ανθρώπινα. Εκτός και αν οι αθλητές έχουν πάψει να λογίζονται ως άνθρωποι και τους θεωρούμε απλά αριθμούς ή ρομπότ. Τους θεωρούμε άλογα που τα σκοτώνουν όταν γεράσουν…

Δεν είναι. Κι αν αυτό επικρατήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη κάποιοι θα εξακολουθούν να κρατούν τη σημαία ψηλά. Και να σέβονται τον άνθρωπο πέρα από τον αθλητή. Κι επειδή η πιο πρόσφατη μεγάλη αποχώρηση είναι αυτή του Δημήτρη Διαμαντίδη, φαντάζομαι ότι ουδείς έχει ξεχάσει το πώς χειρίστηκε ο Παναθηναϊκός αυτό το κεφάλαιο.

Πως ακόμη και την τελευταία στιγμή, ολόκληρη η ομάδα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, εύχονταν και μάλιστα μεγαλόφωνα, να μετανιώσει ο Μήτσος και να συνεχίσει για έναν ακόμη χρόνο στην ομάδα…

Πως μέχρι το τέλος, ο Διαμαντίδης είχε τον ρόλο που του άξιζε στον Παναθηναϊκό: Του αρχηγού και του ηγέτη… Στο τριφύλλι ουδέποτε μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν τη… ζωή τους χωρίς τον Μήτσο. Δεν πέρναγε καν από το μυαλό τους αυτό το ενδεχόμενο. Κι αυτός, ο απόλυτος σεβασμός, στον Δημήτρη Διαμαντίδη, θα ήταν ο ίδιος όχι στα 36 να σταμάταγε ο Μήτσος αλλά στα… 46.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved