Τον ξεσπιτώνει για να τον ρίξει!

Τον ξεσπιτώνει για να τον ρίξει!

Ας ξεκινήσουμε με κάτι απλό: Ο Γιάννης Αλαφούζος στηρίχτηκε από τους Παναθηναϊκούς περισσότερο και από τις… Καρυάτιδες. Αντιμετωπίστηκε από τον κόσμο, τον Τύπο και από τους ανθρώπους του τριφυλλιού, με τον σεβασμό που έπρεπε.

Του δόθηκε όχι απλά πίστωση χρόνου αλλά η απόλυτη ανοχή, ώστε να δείξει το έργο του. Και κατάφερε, η αλήθεια είναι, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα να κοροϊδέψει τους πάντες. Ουδείς μπορούσε να προδικάσει, να προβλέψει, να φανταστεί ότι ο τελικός σκοπός του, ήταν, είναι και θα είναι να διαλύσει τον Παναθηναϊκό. Να τον ρίξει κατηγορία (ή μήπως κατηγορίες; ) ώστε το αύριο να είναι αν όχι προκαθορισμένο, σίγουρα όμως υπό έλεγχο. Γι΄αυτό και οι όποιες αποφάσεις, που θα προκαλέσουν ζημιά στην ομάδα, λαμβάνονται σε χρόνο dt, ενώ αντίθετα αυτές που θα έδιναν έστω μισή ανάσα χρονοτριβούν ή απορρίπτονται με φτηνά άλλοθι.

Η απόφαση του Αλαφούζου, του πιο καταστροφικού προέδρου στην Ιστορία του Παναθηναϊκού, να ξεσπιτώσει την ομάδα και να την στείλει στο ΟΑΚΑ είναι μια ακόμη απόδειξη για του λόγου το αληθές. Πόσο μάλλον δε από τη στιγμή που η διαρροή της συμφωνίας Αλαφούζου-ΟΑΚΑ, αποδεικνύει πως όχι μόνο θα κοστίσει τα διπλάσια χρήματα στον Παναθηναϊκό σε σχέση με τη Λεωφόρο αλλά θα απαιτηθεί να τα καταβάλλει και με χειρότερες συνθήκες σε σχέση με αυτές που του προτάθηκαν από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη για να παραμείνει στη Λεωφόρο. Γι’αυτό και η ανακοίνωση του είναι ένα ακόμη φτηνό άλλοθι.

Με δυο λόγια ο Αλαφούζος δεν έχει ούτε καν τη δικαιολογία των καλύτερων οικονομικών συνθηκών για να αιτιολογήσει το ξεσπίτωμα της ομάδας! Είναι μια απόφαση συνειδητή, μια ακόμη επιλογή του ώστε να φέρει τον Παναθηναϊκό πιο κοντά στον γκρεμό και στον τελικό του στόχο. Αυτόν που έχει θέσει ή του έχει τεθεί.

Τον ίδιο στόχο που για να επιτευχθεί, ξεκίνησε με τη στάση πληρωμών, συνέχισε με τις ανεξέλεγκτες προσφυγές, την απαγόρευση μεταγραφών και το -6 με το οποίο θα μπει το τριφύλλι στο νέο πρωτάθλημα. Έργα Αλαφούζου, όλα αυτά.

Οι ενδείξεις πια είναι πολύ ξεκάθαρες για να κάνεις ότι δεν τις βλέπεις. Όταν γίνουν δε αποδείξεις, θα είναι αργά για τον Παναθηναϊκό. Και δυστυχώς με το νέο ΕΓΚΛΗΜΑ του, ο Αλαφούζος καταφέρνει να… υποθηκεύσει ακόμη και τις όποιες ελπίδες υπάρχουν (έστω και στο μυαλό κάποιων) με την ιστορία του Ταϊλανδού, για την οποία θυμίζουμε ότι ο Αλαφούζος θα έβαζε 20 εκατομμύρια ευρώ για να… ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το deal. Και άλλα… 100 για να μην πάει η ΠΑΕ στα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Κι επειδή η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα για να κρυφτείς, μια απλή ματιά στο τι γράφεται και από ποιους γράφεται είναι μία ακόμη ισχυρή ένδειξη για το πιο βρώμικο σχέδιο στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Γκεμπελίσκοι που κάνουν καριέρα (;) ως φτηνές απομιμήσεις και προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, βουτώντας στο παρελθόν, όταν αυτοί βιάζουν τη νοημοσύνη του κόσμου με τα σημερινά δεδομένα και στόχο να εξισώσουν την καταστροφή με την ελπίδα. Κι απορούν οι γελοίοι, που δέχονται τσουνάμι αντιδράσεων… Ο κόσμος δεν πιάνεται μαλάκας. Πάρτε το χαμπάρι.

Κι η ενεργοποίηση αυτού του κόσμου αποτελεί αχτίδα φωτός. Και γιατί είναι τεράστιο μέγεθος αλλά και διότι το παρελθόν έχει διδάξει ότι οι φίλαθλοι του τριφυλλιού έχουν τον τρόπο να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved