Ζούγκλα στο ΣΕΦ, κούπα στο ΟΑΚΑ

Ζούγκλα στο ΣΕΦ, κούπα στο ΟΑΚΑ

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για μία ακόμα ντροπιαστική βραδιά του αθλήματος στον Πειραιά, για τον Παναθηναϊκό που ήταν κατώτερος των περιστάσεων, τους διαιτητές που τα έβλεπαν όλα «ερυθρόλευκα» και για τον Γιώργο Μπόγρη.

Ξεκινάμε από τα απλά, τα κατανοητά τα οφθαλμοφανή. Για να μην παρεξηγηθούμε. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε, στο ΣΕΦ, κατώτερος των περιστάσεων. Δεν ήταν εικόνα Παναθηναϊκού που πήγε στο Φάληρο για να πάρει την κούπα. Μάλλον το.. μαξιλαράκι του πέμπτου τελικού στο ΟΑΚΑ το είχαν οι «πράσινοι» στο μυαλό τους πιο πολύ απ ότι θα έπρεπε. Ή και να μην έπρεπε και καθόλου. 

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε «καθαρό» μυαλό, δεν είχε λύσεις και δεν είχε και την απαιτούμενη ενέργεια. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Γιατί η αλήθεια είναι πως όταν οι Καλάθης και Λοτζέσκι (κυρίως ο δεύτερος), «βομβάρδιζαν» από παντού και πήραν πάνω τους τον Παναθηναϊκό φέρνοντας το ματς σχεδόν στα ίσια (στο τρίτο δεκάλεπτο) οι διαιτητές… αντέδρασαν. Οι διαιτητές. Όχι ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει την μπάλα…

22

Ο κακός, ο χειρότερος και ο… «δεν προλάβαινε»

Και μιας και ο λόγος για τους διαιτητές… Κατά σειρά σπουδαιότητας ρόλο. Οι κ.κ. Σώμος, Κορομηλάς και Τζαφλέρης τα έβλεπαν όλα «ερυθρόλευκα». Ο πρώτος ήταν προκλητικός με τα όσα ανακάλυπτε (μόνο τυχαία δεν είναι η δήλωση του Μάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν αρέσκεται να μιλάει πριν και μετά τα ματς), ενώ η απόδοση του Ηλία Κορομηλά έδωσε… απαντήσεις. Απαντήσεις που είχαν να κάνουν με την ξεκάθαρη στήριξη των αδελφών Αγγελόπουλων στον ίδιο και τους υπόλοιπους τρεις διαιτητές οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα με την ΕΟΚ. Όσο για τον κύριο Τζαφλέρη, δεν… προλάβαινε να σφυρίξει.

33

Γιώργο είναι… ντροπή

Πάμε τώρα και στο πιο στενάχωρο κεφάλαιο. Γιώργος Μπόγρης. Ένας ακόμα αθλητής ο οποίος από τη στιγμή που πήγε στον Πειραιά… μεταλλάχθηκε. Η αλήθεια είναι πως πάντα είχε το υφάκι και το στυλάκι, αλλά φέτος το έχει παρακάνει. Μπασκετικά δεν του δίνονται οι ευκαιρίες να αποδείξει το ταλέντο του, αλλά και τη… δύναμή του και γι αυτό πολλές φορές καταφεύγει σε τσαμπουκάδες και εντάσεις. Το αποψινό είναι ντροπή. Μεγάλη ντροπή. Κηλίδα στην καριέρα του. Οι «ερυθρόλευκοι» σεβόμενοι το fair play δεν εκτελούν επίθεση στα τελευταία δευτερόλεπτα και όχι μόνο κάνει νόημα για να τρέξουν στον αιφνιδιασμό αλλά ποστάρει κιόλας τον Λεκαβίτσιους και του κάνει τον.. καμπόσο. Μέχρι βέβαια που στο πλάνο εμφανίζεται ο Νικ και ο Μπόγρης κάνει πίσω με… αντρικά πίσω βήματα. Στο Λεκαβίτσιους ρε Γιώργο; Όντως τώρα;

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό του ατόπημα για φέτος. Στον πρώτο τελικό έκανε τρελίτσες επειδή πέτυχε ένα καλάθι… Πανηγύριζε ω σαν τον Μπενζεμά στον τελικό του C.L. Στον τρίτο τελικό τρόλαρε την κερκίδα που τον… τρόλαρε στο ζέσταμα. Αυτή δεν είναι εικόνα επαγγελματία αθλητή τέτοιου επιπέδου. Αλλά και με το.. συμπάθιο κιόλας, εμάς δε μας πέφτει λόγος. Ο καθένας κρίνεται για τις δηλώσεις του, τις αποφάσεις του και τα… γραφόμενά του. Μεγάλα παιδιά είμαστε.. Απλά (και αυτό συμβαίνει με όλους τους παίκτες και όλους τους ανθρώπους) άπαντες θα πρέπει να σεβόμαστε το φαί που κάποτε φάγαμε κάπου…
Καθεστώς πίεσης

Τελικός των τελικών στον ΟΑΚΑ λοιπόν… Κυριακή απόγευμα στις 7 η σειρά επιστρέφει στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με το άγχος και την πίεση να είναι στο πλευρό του Παναθηναϊκού. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Παναθηναϊκός αποδίδει καλύτερα σε καθεστώς πίεσης. Και σε καθεστώς… SOLD OUT.

ΥΓ: Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός είχε 27 βολές στο ημίχρονο και 43 σε όλο το ματς οι άνθρωποι έβριζαν χυδαία και σοκαριστικά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Χάνουν φταίει ο Βασιλακόπουλος. Κερδίζουν φταίει ο Βασιλακόπουλος. Σουτάρουν 20 βολές φταίει ο Βασιλακόπουλος. Σουτάρουν 50 βολές φταίει ο Βασιλακόπουλος… Γραφικοί. Όσο για το σύνθημα που ακούστηκε και ευτυχώς αναγράφτηκε στο φύλλο αγώνα, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι (οι οποίοι αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται «τα καλά παιδιά») θα πρέπει να πάρουν θέση και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη… Και έχουν ήδη αργήσει!
ΥΓ2: Στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού για φέτος στο ΣΕΦ, στο γήπεδο βρέθηκαν λιγότεροι από 6.000 οπαδοί των «ερυθρόλευκων». Ένα παιχνίδι που μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί ιστορικό, μιας και δεν αποκλείεται να ήταν το τελευταίο του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ ως… οικοδεσπότης.
ΥΓ3: Θλίψη προκαλεί η εικόνα συγκεκριμένων παικτών, οι οποίοι κάποτε έπεισαν ότι μπορούν να κάνουν καριέρα, να προσπαθούν να κερδίσουν ένα συμβόλαιο με… οπαδιλίκι και όχι με μπάσκετ.
ΥΓ4: Όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός όλα είναι σούπερ… Και στην στατιστική και στη διαιτησία. Όταν χάνει… Όλα πάνε κατά διαόλου για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ένας από τους καλούς Έλληνες προπονητές ο οποίος δε μπορεί με τίποτα να διαχειριστεί την ήττα. Με τίποτα όμως..
ΥΓ5: Γι αυτό δεν θα γίνει ποτέ ο πρώτος. Γι αυτό δε θα γίνει ποτέ ο Νο1. Πολύ απλά γιατί με την εικόνα του, με τις συνεχείς διαμαρτυρίες του και τις συνεχείς προκλήσεις του δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Έπρεπε να φτάσουμε στον τέταρτο τελικό για να σηκώσει ο Βασίλης Σπανούλης το χέρι του και να παραδεχθεί ένα φάουλ. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο παίκτης που όποιος αντίπαλος μπαίνει την ρακέτα του Ολυμπιακού τον παίρνει αγκαλιά.
ΥΓ6: Δεν κρατιούνται στη ΚΑΕ Ολυμπιακός… Κάθε πέντε λεπτά βγάζουν και μία θέση… Με την τελευταία να προκαλεί γέλια… Ούτε παιδιά πέμπτης δημοτικού δεν θα έβγαζαν τέτοια ανακοίνωση. Σαν αυτό που λέγαμε μικροί «Καθρεφτάκι».
ΥΓ7: Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ΚΥΡΙΟΣ. Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας για την προπονητική του αξία, ουδείς μπορεί να του καταλογίσει ότι δεν σέβεται τους αντιπάλους του. Ποτέ ο Πασκουάλ δεν θα μίλαγε για διαιτησία και ουδέποτε θα μείωνε νίκη αντιπάλων του. Και ποτέ δεν θα δεχόταν… χαρτάκι από κανέναν για το τι θα πει. Αυτά μάλλον τα κάνουν άλλοι… Οι οποίοι έχουν φτάσει σε σημείο να αποθεώνουν δηλώσεις γενικών διευθυντών..
ΥΓ8: Για όσα έγιναν στο ΣΕΦ δύο είναι οι ηθικοί αυτουργοί… Οι διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός που δεν μπορούν να περιφρουρήσουν το γήπεδό τους (και σε κάθε ντέρμπι «αιωνίων» την επομένη πληρώνει ο Ελληνικός λαός τα «σπασμένα» των «ερυθρόλευκων» και η Αθλητική Δικαιοσύνη. Αυτή που πριν από μερικές ημέρες αποφάσισε πως το καμένο αμάξι και τα «ντου» στους αστυνομικούς και οι σπασμένες τζαμαρίες τιμολογούνται με 5.000 ευρώ. Οπότε τα ξαναέσπασαν… Το σου είναι ένα πεντοχίλιαρο ακόμα; Τα αφεντικά έχουν λεφτά..
ΥΓ9: Επανεμφανίστηκαν και οι κυρίες που χορεύουν στο ΣΕΦ… Μάλλον λύθηκαν τα θέματα που υπήρχαν…
ΥΓ10: Ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα της ΕΔΕ!
ΥΓ11: Αν τελικά ο Παναθηναϊκός πάρει το πρωτάθλημα, ο MVP θα είναι ο Μπόγρης.
ΥΓ:12 Αυτό το πρωτάθλημα κάπου το χρωστάτε… Χρωστάμε! Όλοι μας!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός Superfoods: «Ξεχρέωσε γραμμάτιο ο Κορομηλάς, εμετικός ο Σώμος»

Παναθηναϊκός Superfoods: «Ξεχρέωσε γραμμάτιο ο Κορομηλάς, εμετικός ο Σώμος»

«Κόλαση» έξω από το ΣΕΦ, «βροχή» από μολοτόφ και φωτιά σε βαν! (photos)

«Κόλαση» έξω από το ΣΕΦ, «βροχή» από μολοτόφ και φωτιά σε βαν! (photos)

«Σφαγή» στο ΣΕΦ, στέψη στο ΟΑΚΑ

«Σφαγή» στο ΣΕΦ, στέψη στο ΟΑΚΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved