Τώρα θα σε κρατήσουν αυτοί!

Τώρα θα σε κρατήσουν αυτοί!

 Οι μόνοι επενδυτές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τους τελευταίους μήνες είναι οι παίκτες που αν δεν τηρούσαν αυτή τη στάση απλά το «τριφύλλι» θα είχε… διαλύσει!

Το μπάτζετ της κάθε ομάδας, καθορίζει το ποιοτικό της επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός πλέον στο σημείο που έχει φτάσει (κι εκεί που θέλει ο μεγαλομέτοχος και η διοίκηση να το ρίξει) θα διαθέτει ένα σύνολο με τις φανέλες του «τριφυλλιού», αλλά δυνατότητες μικρομεσαίου σωματείου. Με το «μεσαίου» ίσως να είναι υπερβολικό και αισιόδοξο. Όλο αυτό αφορά την οικονομική επιβίωση. Για να κατορθώσει να φτάσει η ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε. Βέβαια με τον τρόπο που συμβαίνει, έχει φέρει τα πάντα και τους πάντες στα όριά τους. Ταυτόχρονα η μείωση γίνεται «βίαια» και εντελώς ανορθόδοξα. Γι’ αυτό και η αντίδραση (σωστή) του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και κάτι ακόμη. Η στάση απέναντι στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Αυτούς που έπρεπε να είναι πρωταγωνιστές, έπρεπε να είναι τα… καμάρια της ομάδας και όχι «προϊόντα» που τα βάζεις σε έναν πάγκο και φωνάζεις «έλα πάρε πάρε, μισή τιμή όλα» επειδή έφτασε μεσημέρι και πρέπει να μαζεύεις να φεύγεις σιγά σιγά.

Από το καλοκαίρι και μετά ουσιαστικά, τα χρήματα που έχει να διαχειριστεί για να καλύψει κάποιες υποχρεώσεις ο Παναθηναϊκός, είναι έσοδα που προέρχονται απ’ τους παίκτες που πωλήθηκαν. Δίχως αυτούς δεν θα υπήρχε… σάλιο. Τα (λίγα) χρήματα της Αλ Αϊν για τον Μπεργκ (κάτι πάνω από 2 εκατ. ευρώ) τα 2,5 της Κοπεγχάγης για τον Ζέκα. Λεφτά που ακόμη χρησιμοποιούνται για να καλυφθούν ανάγκες. Όσο κι αν σας φαίνονται μικρά αυτά τα ποσά, θυμίζουμε πως ο Μπεργκ είχε φτάσει στο σημείο να έχει δικαίωμα προσφυγής. Άλλωστε είχε στείλει και σχετικό εξώδικο όταν το θέμα «έκαιγε», απειλώντας ουσιαστικά πως αν δεν συναινέσει το «τριφύλλι» στην πώλησή του, θα κάνει προσφυγή. Όσο άσχημο κι αν φαίνεται, με το να μην προχωρήσει σε τέτοια κίνηση έδωσε… οικονομική ανάσα στον Παναθηναϊκό μέχρι και σήμερα (η επόμενη δόση της μεταγραφής του θα καλύψει το υπόλοιπο της δόσης Οκτωβρίου).

Ακολούθως όταν ήρθε η επίσημη δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου για αποχώρηση απ’ τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ουσιαστικά, τα πάντα έγιναν ακόμη χειρότερα. Εκείνη τη στιγμή ήρθε η πώληση έναντι 1.500.000 ευρώ του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα. Ποσό που χρησιμοποιήθηκε για να μην… διαλύσει ο Παναθηναϊκός πριν τον περασμένο Δεκέμβριο, μια και αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τις όποιες ανάγκες μπόρεσαν να ικανοποιηθούν τέλος πάντων.

Από κοντά και η στάση των παιδιών που αποτελούσαν το ρόστερ των «πράσινων». Κάτι που ουσιαστικά κρατά τον Παναθηναϊκό όρθιο, μια και κάλλιστα θα μπορούν να έχουν φύγει ΟΛΟΙ και αυτόματα να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή ομάδα. Από την 1η μέρα του Δεκέμβρη όλοι είχαν δικαίωμα προσφυγής (ακόμη το έχουν). Πέραν του Χουλτ και του Κουτρουμπή, κανείς δεν επέλεξε αυτή τη στάση. Ειδικά τα παιδιά που θα μπορούσαν να βρουν με άνεση μεγάλα συμβόλαια για την συνέχεια της καριέρας τους. Δεν το έκαναν όμως, κρατώντας όρθιο τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε αν είχαν φύγει με προσφυγές και θα έπρεπε να πληρωθούν και έσοδα δεν θα προέκυπταν και δεν θα γλίτωνε η ομάδα το υπόλοιπο του συμβολαίου τους μέχρι τέλος της σεζόν τουλάχιστον. Αντίθετα αυτή τη στιγμή απ’ τον Μολέδο και μόνο (τον αναφέρουμε επειδή φεύγει με μικρό ποσό ως αντάλλαγμα) ο Παναθηναϊκός θα πάρει 150.000 ευρώ, θα γλιτώσει άλλα τόσα που του χρωστά, ενώ δεν θα χρειαστεί να πληρώσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του συν την εφορία φυσικά. Κάτι ανάλογο και με τον Βιγιαφάνιες, που θα… σώσει την κατάσταση με τις προσφυγές που υπάρχουν και απειλούν με αφαίρεση βαθμών με αυτά τα 800.000 ευρώ που θα μπουν στα «πράσινα» ταμεία, συν τις 100.000 που χαρίζει απ’ τα οφειλόμενα της ΠΑΕ προς αυτόν! Και φυσικά αναμένονται οι επόμενες πωλήσεις, με αυτή του Κουρμπέλη να αναμένεται να φέρει ένα σημαντικό ποσό το οποίο και θα κρατήσει τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι ουσιαστικά! Επαναλαμβάνουμε, αν απλά είχε επιλεγεί ο δρόμος των προσφυγών, αυτή τη στιγμή θα είχε διαλύσει το «τριφύλλι». Άρα η στάση των παικτών (πλην Χουλτ-Κουτρουμπή) είναι αυτή που λειτουργεί ευεργετικά για τους «πράσινους».

Τέλος, ακόμη μια απόδειξη πως οι πραγματικοί… επενδυτές και σωτήρες ακόμη ακόμη είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, αποτελεί η υπόθεση των πέντε που περιμένουν τα χρήματα των δόσεων που δεν τους έχουν καταβληθεί. Τοτσέ, Εσιέν, Λέτο, Τελάντερ και Ταυλαρίδης. Όσο κι αν έχουν γίνει… στόχοι κριτικής για την κίνηση να διασφαλίσουν τα λεφτά τους ουσιαστικά, οι υποθέσεις τους έχουν πάρει αρκετές αναβολές μέχρι τώρα. Εδώ και μήνες οι εκδικάσεις δεν προχωρούν και φυσικά στις περισσότερες περιπτώσεις συναινούν οι ίδιοι γι’ αυτό. Βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να μην υποστεί ποινή αφαίρεσης βαθμών (-3 για κάθε υπόθεση) κάτι που θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια την παραμονή του. Βλέπετε στις τρεις αφαιρέσεις, αυτόματα υποβιβάζεται η κάθε ομάδα!

Καμιά φορά, λοιπόν, δεν είναι η ντρίπλα, το γκολ, το καλό τάκλιν που κάνει την διαφορά στο ποδόσφαιρο. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ακόμη κι αν διαφωνεί κάποιος με την αξία των ποδοσφαιριστών του (πρώην και νυν) είναι ξεκάθαρο πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά τα παιδιά έχουν… κρατήσει την ΠΑΕ για να μην διαλυθεί. Με την στάση τους, με τις πωλήσεις τους, με τις επιλογές τους.

 

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved