Η ΕΠΟ αξίζει θερμά συγχαρητήρια

Η ΕΠΟ αξίζει θερμά συγχαρητήρια

Είναι να απορεί κανείς πραγματικά με όσα συμβαίνουν στον χώρο του αθλητισμού. Ειδικότερα στο ποδόσφαιρο.

Δεν έχουν περάσει ούτε 48 ώρες από τον τελικό του Βόλου. Τον τελικό της ντροπής που ήταν όλοι εκεί. Ο Μήτσος ο σφάχτης, ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Νικόλας ο Μακελάρης και οι παρέες τους έδωσαν ρεσιτάλ επιθετικού παιχνιδιού. Σε μια αερογέφυρα. Πιο πριν έξω από το γήπεδο. Το προηγούμενο βράδυ στο κέντρο του Βόλου. Αυτοί όμως ήταν οι μάχιμοι. Γιατί υπήρχαν και θεατές.

Η ΕΠΟ, η Πολιτεία, η Αστυνομία, ο Δήμαρχος, οι διοικήσεις των ομάδων.

100-0 το πήγαν το ποδόσφαιρο τα χουλιγκάνια και καλά του ξηγήθηκαν. Σιγά μην τους έπαιρνε το αθλητικό γεγονός τη δόξα. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά με αυτούς δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτό κάνουν τόσα χρόνια, αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν και τα επόμενα.

Αυτοί που με εξοργίζουν είναι όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι. Αυτοί που βγάζουν ανακοινώσεις και μοιράζουν συγχαρητήρια για τη διεξαγωγή του αγώνα. Φυσικά δεν μιλάνε για το ρινγκ, αλλά για όσα είδαμε μετά τις 21.00 το βράδυ και ήταν «άκρως επιτυχημένα». Τουλάχιστον έτσι μας ενημέρωσε η ΕΠΟ.

Με τη σειρά μας, να της δώσουμε κι εμείς συγχαρητήρια για τον άψογο τελικό. Αν μη τι άλλο, μάθαμε πολλά. Όπως π.χ. πώς να χρησιμοποιείς το μαχαίρι όταν θες να ξεκάνεις τον απέναντι.

Ξεκινάει λοιπόν η ΕΠΟ την ανακοίνωση και μας γνωστοποιεί ότι μετά την είσοδο των ομάδων όλα έγιναν με υποδειγματικό τρόπο. Ακόμα και η αποχώρηση των οπαδών έγινε ήρεμα όπως αναφέρεται στο κείμενο της. Μάλλον εννοεί τους περίπου 3000 που έφυγαν πριν την σέντρα φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Συνεχίζοντας η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφέρεται στα εγκληματικά στοιχεία που επιδόθηκαν σε ανελέητο ξύλο, τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο τους νίκησε. Και τους χούλιγκανς και τον Τύπο που ζητούσε την αναβολή ενός αγώνα που έγινε σε ένα γήπεδο χωρίς αριθμημένα καθίσματα, χωρίς επαρκή αστυνόμευση, χωρίς καν τουαλέτες. Ποδόσφαιρο είδαμε, όμως ποιος ασχολήθηκε με αυτό;

Στη συνέχεια η ΕΠΟ θέλει να συγκρίνει τα ασήμαντα επεισόδια του Βόλου με παλιότερα. Αφού δεν πέθανε κανείς προχωράμε μάγκες. Πάμε παρακάτω.

Η ΕΠΟ λοιπόν, ρίχνει την ευθύνη για τα επεισόδια στην αστυνομία, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας, εκπληρώνοντας έγκαιρα τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Μπράβο παιδιά, όλοι οι Έλληνες διέκριναν την ασφάλεια που είχαν οι θεατές. Ειδικά εκεί στα επίσημα που οι κάφροι δέρνονταν ανενόχλητοι μπροστά στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.

Φυσικά δεν ξεχνάει να υπενθυμίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΕΠΟ δεν ήθελε το Πανθεσσαλικό, αλλά είχε προτείνει άλλα γήπεδα. Όμως το ήθελαν οι ομάδες, οπότε πάσο, νίπτει τας χείρας της δέχεται την πρόταση κι όλα καλά.

Μοιράζει συγχαρητήρια η ΕΠΟ κύριοι. Έχει κρίνει πετυχημένο έναν τελικό που δύο μέρες μετά τη λήξη του κανείς δεν ασχολείται με το ποδοσφαιρικό κομμάτι κι όλοι εστιάζουν στην ωμή βία που παρέλασε από τον Βόλο. Σε κάθε της μορφή.

Δεν την ενδιαφέρει το γεγονός ότι σε όλο το ίντερνετ «τριγυρνούν» φωτογραφίες με οπαδούς που σφάζονται, με ματωμένα μούτρα, με ξεβράκωτους, με λιπόθυμους…

Την ενδιαφέρει ότι οι οπαδοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Όχι για τον οπαδό που χάθηκε πριν λίγες εβδομάδες, αφού οι πράξεις των «φίλων» των ομάδων που μετείχαν στον τελικό απέδειξαν ότι ήταν μια ακόμα απώλεια στη μάχη που δίνεται έξω από τα γήπεδα για τον ποιος την έχει πιο μεγάλη.

Η ενός λεπτού σιγή λοιπόν τηρήθηκε για το ποδόσφαιρο. Αυτό που στον Βόλο θάφτηκε ξανά. Αυτό που έχει γεμίσει μπακάληδες που δεν ξέρουν τη δουλειά τους και αρέσκονται στο να «κερνάνε» τους καλύτερους πελάτες για να τους κρατήσουν στο μαγαζάκι τους.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved