Ολυμπιακοί Αγώνες: Κόντρες Μεξικό-Βραζιλία και Ισπανία-Ιαπωνία στο ποδόσφαιρο! (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Κόντρες Μεξικό-Βραζιλία και Ισπανία-Ιαπωνία στο ποδόσφαιρο! (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τετράδα που θα διεκδικήσει το χρυσό στο ποδόσφαιρο. Βραζιλία-Μεξικό και Ισπανία-Ιαπωνία.

Η προημιτελική φάση στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών ολοκληρώθηκε, με τις Ιαπωνία, Ισπανία, Βραζιλία και Μεξικό να παίρνουν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς, που θα διεξαχθούν την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Στην πρώτη αναμέτρηση θα συναντηθούν η Βραζιλία με το Μεξικό στο «Ibaraki Kashima Stadium», με ώρα έναρξης στις 11:00 (Ελλάδας). Το «Saitama Stadium» θα υποδεχθεί (στις 14:00) την αναμέτρηση της διοργανώτριας Ιαπωνίας με την Ισπανία.

Η Βραζιλία επιβεβαίωσε, έστω με μεγάλη δυσκολία, τα προγνωστικά στον τρίτο προημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών, καθώς νίκησε με 1-0 την αξιόμαχη Αίγυπτο και πήρε το τρίτο εισιτήριο, μετά την Ισπανία και την Ιαπωνία, για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η «σελεσάο» των Ντάνι Αλβες και Ριτσάρλισον είχε τον έλεγχο του αγώνα, έχασε αρκετές ευκαιρίες και πήρε τελικά την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης με το γκολ του Ματέους Κούνια στο 37ο λεπτό του αγώνα στο Saitama Stadium.

Το Μεξικό είναι η τέταρτη και τελευταία ομάδα που εξασφάλισε συμμετοχή στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών.

Στην τελευταία (χρονικά) αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης, οι Μεξικανοί επιβλήθηκαν της Νότιας Κορέας στο Διεθνές Στάδιο της Γιοκοχάμα με το εντυπωσιακό όσο και ασυνήθιστο 6-3!

Οι Λατίνοι προηγήθηκαν με τον Μαρτίν στο 12΄, οι Ασιάτες ισοφάρισαν με τον Λι στο 20ό λεπτό και το ημίχρονο έκλεισε στο 3-1 για τους Μεξικανούς, χάρις στα γκολ των Ρόμο (30΄) και Κόρντοβα (39΄ πέναλτι).

Με το δεύτερο τέρμα του ο Λι μείωσε σε 2-3 στο 51΄, για να ακολουθήσουν τα γκολ των Μάρτιν (54΄), Κόρντοβα (63΄) και Αγκίρε (84΄), που έκαναν το σκορ 6-2, πριν μειώσει στις καθυστερήσεις (90΄+1) ο Χουάνγκ.

Συναρπαστικός ήταν ο ο δεύτερος προημιτελικός του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών με την ομάδα της Ιαπωνίας να επικρατεί στα πέναλτι με 4-2 της Νέας Ζηλανδίας και να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο, μετά την Ισπανία, για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τόσο η κανονική διάρκεια, όσο και η παράταση έληξαν χωρίς γκολ και στη διαδικασία των πέναλτι οι Ιάπωνες ήταν πιο ψύχραιμοι και πανηγύρισαν την πρόκριση.

Απίθανος και ο πρώτος προημιτελικός του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών με την Ισπανία να επικρατεί με 5-2 στην παράταση της Ακτής Ελεφαντοστού στο Miyagi Stadium και να παίρνει το πρώτο «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η αφρικανική ομάδα προηγήθηκε με γκολ του αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερικ Μπαϊγί, στο 10' και η «φούριας ρόχας» ισοφάρισε στο 30ο λεπτό με τον Ντάνι Ολμο.

Οι «ελέφαντες» συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με τον Μαξ Γκραντέλ κάνοντας το 2-1, αλλά δύο λεπτά ο Ράφα Μιρ κατάφερε να γλιτώσει την ισπανική ομάδα, να ισοφαρίσει ξανά και να οδηγήσει το ματς στην παράταση, όπου ο Μίκελ Ογιαρθάμπαλ της Σοσιεδάδ με πέναλτι στο 98ο λεπτό διαμόρφωσε το 3-2, ενώ στο 117' και στο 120' ο Ράφα Μιρ, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, πέτυχε άλλα δύο γκολ, φθάνοντας στο χάτ τρικ, και σφράγισε την πανηγυρική πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved