Η χρονιά της… ενηλικίωσης στoν «πλανήτη» - Super League!

Η χρονιά της… ενηλικίωσης στoν «πλανήτη» - Super League!

Τρεις και σήμερα απέμειναν για την πιστολιά του αφέτη και την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Το Onsports… επισκέπτεται τις 16 «γειτονιές» της Super League και κάνει focus στους παίκτες οι οποίοι βρίσκονται ενώπιον της χρονιάς – «κλειδί» για την εξέλιξη της καριέρας τους στοχεύοντας στην... ενηλικίωσή τους στη «μεγάλη κατηγορία».

Από το εύγεστο ή όχι του φαγητού που θα «σερβίρουν» θα εξαρτηθεί εν πολλοίς εάν άξιζαν της εμπιστοσύνης και σε αρκετές περιπτώσεις των εγκωμιαστικών σχολίων που τους συνοδεύουν, μέχρι την εκκίνηση και τη νοητή γραμμή της αφετηρίας του φετινού μαραθωνίου.

Κάποιοι άλλοι πάλι, έχοντας ήδη κολλημένα ένσημα στο βιβλιάριο από συμμετοχές στα γήπεδα της Super League, αναζητούν το «ξεπέταγμα» και ορισμένοι μία δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν τα «αβγά» να ανταποκριθούν με επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις.  

Μιχάλης Παυλής – ΑΕΚ

Πέτυχε, αυτό που κυνηγούσε σαν τρελός! Να φορέσει πάλι τη φανέλα της ΑΕΚ. Παρότι ο 23χρονος επιθετικός από τη Μυτιλήνη είχε «κοπεί» αρχικά – για λόγους υγείας - από το ιατρικό επιτελείο της Ενωσης, με δική του πρωτοβουλία ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στο Τσέστερ της Αγγλίας στην προσπάθειά του να πείσει τον Βαγγέλη Βλάχο για τις αγωνιστικές ικανότητές του. Αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία που θα έχει για να παίξει στην ομάδα της καρδιάς του.


Γιάννης Γιαννιώτας – Αρης

Εβγαλε μάτια στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Νέων και ήδη στα αυτιά του ηχούν πολλές «σειρήνες» από άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες. Εκ πρώτης όψεως το ταλέντο και η ποιότητα που τον χαρακτηρίζει, ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στο αποψιλωμένο ρόστερ των «κιτρίνων». Παρότι 19 χρονών, καλείται να ωριμάσει, να κάνει τη διαφορά και γιατί όχι να σηκώσει, στις πλάτες του την ομάδα. Την νέα σεζόν οι απαιτήσεις και η πίεση θα΄ναι μεγαλύτερη, ενώ πολλά ζευγάρια μάτια (εντός και εκτός συνόρων) θα βρίσκονται «καρφωμένα» πάνω του.


Δημήτρης Κουρμπέλης – Αστέρας Τρίπολης

Από τις ακαδημίες του Αστέρα, πήρε προαγωγή για τις «μικρές» εθνικές και την πρώτη ομάδα στην Τρίπολη. Οι Αρκάδες επιβράβευσαν την πρόοδό του και προχώρησαν τον περασμένο Γενάρη στην επέκταση του συμβολαίου του έως τον Δεκέμβριο του 2016. Αν και 0 19χρονος μεσοαμυντικός θα έχει μπροστά του αρκετές χρονιές για να καθιερωθεί οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Εθνική Νέων στο Euro, «γέννησαν» μεγάλες προσδοκίες στο στρατόπεδο του Αστέρα.

Θανάσης Καραγκούνης – Ατρόμητος

Παρότι από τους πιο νέους παίκτες στο ρόστερ του Ατρόμητου, παράλληλα είναι και από τους παλιότερους έχοντας ήδη συμπληρώσει μία τριετία με το αστέρι στο στήθος. Ολοι στην δυτική όχθη έχουν να λένε τα καλύτερα για το ταλέντο και τις αρετές που διακρίνονται στο αγωνιστικό προφίλ του. Μετά την φτωχή περυσινή σεζόν - λόγω των αρκετών τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν – καλείται να επιστρέψει στις δυνατές εμφανίσεις, για να διεκδικήσει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Μισέλ Ολαϊτάν – Βέροια

Ο επίσημος μάνατζερ του και ένας εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών στην ιστορία της Νιγηρίας, Τζέι-Τζέι Οκότσα, εμφανίζεται κατηγορηματικός για την αξία του 19χρονου επιθετικού. « Σε δύο χρόνια η αξία του θα εκτοξευτεί στα στα 5 εκατ. ευρώ!» δήλωσε εν ευθέτω χρόνο ο παλαίμαχος άσος. Τα πρώτα δείγματα γραφής και οι εμφανίσεις με την «Βασίλισσα του Βορρά» την περασμένη σεζόν στα γήπεδα της Football League επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του Οκότσα. Εάν δείξει τον ίδιο τσαμπουκά και στην Super League, το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό προς μεγάλη ικανοποίηση όχι μονάχα του μάνατζέρ του, αλλά ασφαλώς και του μεγαλομετόχου της Βέροιας Γιώργου Αρβανιτίδη. Πολλά τα... ευρώ!
 
Δημήτρης Κολοβέτσιος – ΠΑΣ Γιάννινα

Το Νοέμβρη του 2011 έκανε το πανελλήνιο να μιλά για πάρτι του, με αφορμή την ντελικάτη εμφάνιση και επιβίωσή του στο «κρας – τεστ» με τον… killer Τζιμπρίλ Σισέ στο πλαίσιο της αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Παρεμπιπτόντως, ο «μικρός»... υποχρεώσε ακόμη και τον Γάλλο σταρ να του δώσει το χέρι και να του γνέψει καταφατικά στο δρόμο προς τα αποδυτήρια μετά το τέλος εκείνου του ματς. Ωστόσο, η συνέχεια της διαδρομής δεν ήταν «μαγική» για τον νεαρό αμυντικό στον Κάμπο. Η φθίνουσα πορεία της Λάρισας επηρέασε αρνητικά και τις προσωπικές εμφανίσεις του. Το φετινό καλοκαίρι δεν τα βρήκε με τους «βυσσινί» για την ανανέωση της συνεργασίας τους και επέστρεψε στην «μεγάλη κατηγορία» μέσω της μεταγραφής στον ΠΑΣ Γιάννινα. Εάν «βουλιάξει» στη λίμνη των Ιωαννίνων, δύσκολα θα΄χει και άλλη ευκαιρία για να κάνει καριέρα.

Γιάννης Καραλής – Κέρκυρα

Γνήσιο τέκνο του Ατρόμητου και της περιστεριώτικης εξέδρας, έχασε τον… βηματισμό του, από την στιγμή που αποχώρησε από την δυτική όχθη του ποταμού. Η ατυχής έμπνευση της μεταγραφής στην Καβάλα το περασμένο καλοκαίρι – ελέω της μετέπειτα αποβολής των «αργοναυτών» από τις επαγγελματικές κατηγορίες- τον έστειλε στην εξέδρα. Επανήλθε στην δράση τον περυσινό δεύτερο εξάμηνο στην Κέρκυρα και πλέον στα 24 χρόνια του, καλείται να πραγματοποιήσει καθοριστικές εμφανίσεις για να «φτιάξει» το όνομά του και να διεκδικήσει κάτι ακόμη καλύτερο στο μέλλον.  
   
Στέλιος Βασιλείου – Λεβαδειακός

Εξελίχθηκε σε αποκάλυψη των Βοιωτών την περασμένη σεζόν και όπως είναι φυσιολογικό, άπαντες στον Λεβαδειακό περιμένουν ανάλογη συνέχεια από τον 21χρονο επιθετικό, με πρώτο απ΄όλους τον Γιώργο Παράσχο. Ο τεχνικός των «πρασίνων» ετοιμάζεται να του δώσει και φέτος ευκαιρίες συμμετοχής με το «τσουβάλι» σε μία οριακή χρονιά για την εξέλιξη της καριέρας του, δεδομένου πως το όνομά του βρίσκεται σημειωμένο στα μπλοκάκια πολλών ελλήνων και ξένων σκάουτερ.
 
Γιάννης Φετφατζίδης – Ολυμπιακός

Οι όποιες δικαιολογίες «στερεύουν» φέτος για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Ο Βαλβέρδε, που η αλήθεια είναι πως δεν τρελαινόταν για πάρτι του σήκωσε άγκυρα από το λιμάνι και ο «Φέτφα» με άλλον… αέρα πλέον, θα επιδιώξει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του νέου «σερίφη» των πρωταθλητών Λεονάρντο Ζαρντίμ στο τέταρτο χρόνο της θητείας του στην πειραϊκή ομάδα. Φτάνει βεβαίως να καταφέρει να συνδυάσει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο με την ομαδικότητα και την σταθερότητα στις εμφανίσεις του….


Θανάσης Παπάζογλου – ΟΦΗ

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε ξετρελαθεί με τα προσόντα του την εποχή που κρατούσε το τιμόνι του Αρη. Ωστόσο ο υψηλόσωμος φορ δεν «κεφαλαιοποίησε» στην πορεία τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη του Σερβοέλληνα τεχνικού. Επειτα από τρία… άγονα χρόνια στην Τούμπα- με έναν εξάμηνο ενδιάμεσο σταθμό στον Αστέρα Τρίπολης – κατηφόρισε στο Ηράκλειο για λογαριασμό του ΟΦΗ, με την φιλοδοξία να ανακαλύψει την χαμένη ποδοσφαιρική του Ιθάκη!  

Χαράλαμπος Μαυρίας – Παναθηναϊκός

Ξεκίνησε με άγριες διαθέσεις την φετινή σεζόν και αποφασισμένος να αρπάξει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί σε έναν περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο, συγκριτικά με τις περυσινές αθόρυβες εμφανίσεις του και γιατί όχι, να κάνει την διαφορά στο «τριφύλλι». Εφόσον βγάλει στο χορτάρι εκτός από ποδοσφαιρικές περγαμηνές και την απαιτούμενη ωριμότητα, δύναται να αποτελέσει το... next big thing της Παιανίας.

Λεωνίδας Κυβελίδης – Πανθρακικός

Εξαργύρωσε την καλή σεζόν που πραγματοποίησε στο δεύτερο εξάμηνο της περασμένης σεζόν με μεταγραφή στον Πανθρακικό και παρέμεινε έτσι στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Super League. Αν και 26 χρονών, στην μόλις τρίτη παρουσία του στην «μεγάλη κατηγορία» θα φανεί μέσω της ακριτικής ομάδας εάν μπορεί να ονειρεύεται ακόμη πιο… βαριά φανέλα κάνοντας αυτό που κουβαλά στο ποδοσφαιρικό του DNA. Να στέλνει την μπάλα στο…πλεκτό!  

Ανδρέας Σάμαρης – Πανιώνιος

Στο περασμένο πρωτάθλημα ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα της Νέας Σμύρνης με αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού που σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες στο λιμάνι. Μετά τα πρώτα μπάνια στα βαθιά νερά, προορίζεται πλέον για το νευραλγικό ρόλο του «εγκεφάλου» της μεσαίας γραμμής των «κυανέρυθρων» δεδομένης της ηγετικής φυσιογνωμίας και του πολυσύνθετου τρόπου παιχνιδιού του.

Γιώργος Κατσικάς – ΠΑΟΚ

Ο συναγωνισμός για μία θέση στο κέντρο της άμυνας θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος μετά και τον ερχομό του Ματέους Βιβιάν στην Τούμπα. Αν και δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο στον «Δικέφαλο του Βορρά»(αποκτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη) ο Δώνης θα του εμπιστευτεί φανέλα βασικού σε αρκετά παιχνίδια κρίνοντας από τους «πειραματισμούς» στις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια. Πέρυσι, είχε μόλις τέσσερις συμμετοχές λόγω τραυματισμού και φέτος θα κυνηγήσει να πάρει τη ρεβάνς.  

Γιάννης Ποτουρίδης – Πλατανιάς

Το «αγροτικό» στα Χανιά με την φανέλα του Πλατανιά θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιστροφή του 20χρονου στόπερ στον Ολυμπιακό και την προσπάθειά του να αποδείξει ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων». Οι πρωταθλητές έστειλαν με «φύλλο πορείας» το νεαρό αμυντικό στην κρητική ομάδα, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να μην «γυαλίζει» τον πάγκο και τα καθίσματα στην εξέδρα βλέποντας την πλάτη του Κοντρέρας, του Σιόβα και του Μανωλά.

Βαγγέλης Πλατέλας – Ξάνθη

Ο... μικρός στο μάτι, αλλά «κτήνος» από τη μέση και πάνω αριστεροπόδαρος μέσος συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό της Super League μέσω της μεταγραφής του στην Skoda τον περασμένο Γενάρη και φιλοδοξεί να τον μάθει για τα καλά η κοινωνία της πρώτης κατηγορίας. Μετά το διάστημα προσαρμογής και την περίοδο χάριτος, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ποντάρει πολλά στην ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του εν όψει της νέας σεζόν.    



Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved