Τουρκία: Η Εφές του Αταμάν έκανε το 2-1 επί της Φενέρ και βλέπει τελικό - Έκρηξη Ιτούδη στο τέλος

Τουρκία: Η Εφές του Αταμάν έκανε το 2-1 επί της Φενέρ και βλέπει τελικό - Έκρηξη Ιτούδη στο τέλος

Η Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν επικράτησε 97-91 της Φενέρμπαχτσε στον τρίτο ημιτελικό του τουρκικού πρωταθλήματος, έκανε το 2-1 στη σειρά και θέλει μια ακόμα νίκη για την πρόκριση στον τελικό.

Η Αναντολού Εφές ηττήθηκε με 42 πόντους διαφορά στο πρώτο ματς της ημιτελικής σειράς με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά πλέον έχει φέρει τα πάνω-κάτω και προηγείται με 2-1!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε στο Sinan Erdem Dome με 97-91, παρότι βρέθηκε στο -11 στο 28' και είναι μια νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος Τουρκίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος είχε 25 πόντους, 6 ασίστ και 3 ριμπάουντ, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά των Ελάιτζα Μπράιαντ (21π.), Ουίλ Κλάιμπερν (20π.) και Τίμπορ Πλάις (17π.).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-24, 52-51, 71-78, 97-91

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 5 (0/4 τρίποντα, 5/5 βολές, 8 ασίστ), Κλάιμπερν 20 (1/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Πλάις 17 (7/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Μίτσιτς 25 (5/9 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 6/8 βολές, 6 ασίστ), Εμπαγιέ 9, Μπαλμπάι, Μπράιαντ 21 (2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Γκαζί, Χαλταλί, Αρνάν.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλεϊ 7 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γουίλμπεκιν 23 (4/9 τρίποντα), Χέιζ - Ντέιβις 21 (3/8 δίποντα, 5/7 τρίποντα), Πιερ 12 (2/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καλάθης 8 (6 ασίστ), Γκεγίκ 5, Μαχμούτογλου 12 (4/5 τρίποντα), Μπιμπέροβιτς 3 (1), Γκούντουριτς (0/4 σουτ, 6 ασίστ).

Ξέφυγε στο τέλος ο Δημήτρης Ιτούδης

Η ήττα αυτή έφερε την έκρηξη του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Έλληνας προπονητής αρχικά διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα φάουλ που καταλόγισαν οι διαιτητές στον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις στα 20" πριν από τη λήξη του αγώνα.

Στη συνέχεια μετά τις βολές που εκτέλεσε ο Αμάθ Εμπαγιέ κι έκανε το 95-91, η Φενέρ είχε την επίθεση, όμως ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς έχασε την μπάλα. Ωστόσο, ο Ιτούδης είχε ζητήσει αλλαγή πριν την εκδήλωση αυτής της επίθεσης, την οποία η γραμματεία δεν επέτρεψε.

Ο Έλληνας κόουτς μπήκε σε έξαλλη κατάσταση μέσα στο παρκέ για να διαμαρτυρηθεί, ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένταση με τον κόσμο της Εφές.

Αταμάν: «Να δούμε ποιος θα τιμωρηθεί τώρα»

Από την πλευρά ο Εργκίν Αταμάν σε δηλώσεις μετά το τέλος του ντέρμπι πέταξε τις σπόντες του.

«Στο τέλος του αγώνα δεν υπήρχε ένταση στην πλευρά μας. Πάντα λένε ότι ο Εργκίν Αταμάν δυναμιτίζει το κλίμα. Δεν έκανα τίποτα, αλλά το κλίμα ήταν τεταμένο ξανά. Να δούμε ποιος τα θαλάσσωσε αυτή τη φορά, ποιος θα τιμωρηθεί. Μου επιβλήθηκε πρόστιμο 24 χιλιάδων λιρών μετά το Game 1. Να δούμε τώρα. Κανένα πρόβλημα. Φυσικά δεν είναι ωραίο. Οι οπαδοί της Αναντολού Εφές έχουν έρθει στο προσκήνιο στην Ευρώπη με το fair play τους και απλά με την υποστήριξη που δίνουν στην ομάδα. Τώρα, το βράδυ της Παρασκευής, θα γεμίσουν ακόμα περισσότερο αυτό το μέρος. Η στήριξη τους στην ομάδα θα συνεχιστει.

Δεν αρκεί μόνο να παίζεις μπάσκετ, χρειάζεται να παλεύεις πολύ καλά, χρειάζεται να κάνεις επιπλέον δουλειά. Ο Αμαθ Εμπαγιέ δεν έπαιξε καλά απόψε, αλλά κερδίσαμε χάρη σε δύο πόντους που πήραμε μετά το επιθετικό του ριμπάουντ στο τέλος. Έτσι πάει. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα μας βοήθησαν και οι οπαδοί μας. Τους συγχαίρω. Η σειρά θα συνεχιστεί έτσι, είναι προφανές.

Υπάρχουν αυτοί που δεν πιστεύουν σε εμάς, αλλά εμείς πιστεύουμε. Καταφέραμε να γυρίσουμε τη σειρά εκμεταλλευόμενοι την κούραση της Φενέρ. Δεν ήταν εύκολη η δουλειά. Χάναμε με 7 πόντους 6' πριν το τέλος. Το επόμενο ματς θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Η Φενέρ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Τη σεβόμαστε. Πρέπει κι εμείς να παίξουμε καλύτερα. Θα δούμε. Συνεχίζουμε να παλεύουμε», είπε.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved