Εθνική ομάδα-Παπανικολάου: «Ευρωλίγκα και FIBA μας έχουν κάνει... λάστιχο»!

Εθνική ομάδα-Παπανικολάου: «Ευρωλίγκα και FIBA μας έχουν κάνει... λάστιχο»!

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Κώστας Παπανικολάου έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη επί του Βελγίου και την πρόκριση στο Παγκόσμιο, μιλώντας βέβαια και για την FIBA και την Ευρωλίγκα που κάνουν λάστιχο τους παίκτες

Ο Κώστας Παπανικολάου είχε το δικό του μεγάλο μερίδιο στη νίκη της Εθνικής Ομάδας επί του Βελγίου που έφερε μαζί και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Ήταν εκεί, αλλά στις δηλώσεις του τον μεγαλύτερο χρόνο τον αφιέρωσε στα παιδιά που είναι πάντα εκεί στα παράθυρα.

«Αν αναλογιστεί κανείς πως η Εθνική ομάδα έπαιξε απέναντι σε δύο ομάδες με ακριβώς ίδιο ρόστερ με το καλοκαίρι, καταλαβαίνει τη δυσκολία», δήλωσε μιλώντας στη Nova και συνέχισε: «Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτά τα παιδιά που είναι πάντα εκεί όταν η Εθνική ομάδα τα ζητάει. Κάποιοι θεωρούν πως είναι δεδομένο, αλλά δεν είναι. Αν κερδίζουμε, το θεωρούν δεδομένο, αν όχι, δέχονται κριτική. Αν θέλουμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα, θα πρέπει να κάτσουν οι αρμόδιοι να βρουν μια λύση. Και το λέω τώρα που κερδίσαμε και προκριθήκαμε. Μας βάζουν σε μια κατάσταση, που πρέπει εμείς οι αθλητές και ο κόουτς να γίνουμε… λάστιχο ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και FIBA. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Σημασία έχει που η Εθνική θα είναι σε ένα μεγάλο ραντεβού. Δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ, ο Σλούκας, ο Καλάθης ή ο Αντετοκούνμπο. Η Εθνική ομάδα μάς έβγαλε από την αφάνεια και μέσα από αυτή καταφέραμε να κάνουμε την καριέρα που κάναμε”.

Για τον Νίκο Ζήση και τον Δήμο Ντικούδη και την παρουσία τους δίπλα στην Εθνική Ομάδα είπε: “Είναι ο ιδανικός για να μεταδώσει τι σημαίνει να φοράς την Εθνική ομάδα. Ο σύνδεσμος με την μεγάλη Εθνική ομάδα των προηγούμενων ετών. Είναι ευλογία να τους έχουμε στην ομάδα”.

O Nίκος Ζήσης από την πλευρά του τόνισε : «Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στα παιδιά, στον κόουτς, στο τιμ. Ήταν ξεκάθαρο πόσο πολύ το θέλαμε, μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση των παραθύρων. Δώσαμε το είναι μας για να κερδίσει η Εθνική ομάδα. Ευχαριστούμε τους Πελαργούς, τους αισθανθήκαμε δίπλα μας. Το πάθος που έδειξαν τα παιδιά ήταν απίστευτο. Το ματς κερδήθηκε πάνω από όλα από το πείσμα και τη θέληση. Όλη η Ελλάδα βλέπει ότι ο Λαρεντζάκης έχει ψυχή. Όλη η ομάδα έχει! Πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία σε όλα τα παιδιά που είναι εδώ και βοήθησαν. Κάποια παιδιά που είναι για πρώτη φορά εδώ, όπως ο Χαραλαμπόπουλος και ο Τσαλμπούρης, που βοήθησαν σημαντικό σε αυτό το άχαρο πράγμα. Είχα τη χαρά και την τιμή να αγωνιστώ δίπλα στον Καλάθη και τον Παπανικολάου, που μέσα σε ένα πολύ δύσκολο καλεντάρι ήταν εδώ και έδωσαν την ψυχή τους για την Εθνική. Έχουμε και άλλους μεγάλους παίκτες που δεν ήταν εδώ μαζί μας. Έχουμε 30-40 παίκτες που παρακολουθούμε και πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια για να καλυτερέψουν».

 



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved