Δικαιοσύνη μόνο όταν κερδίζει!

Δικαιοσύνη μόνο όταν κερδίζει!

H «Extra πάσα» αναλύει όσα συμβαίνουν όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γραμμών

Απολαυστικός ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού με τον Προμηθέα στην Πάτρα.

«Στο μπάσκετ υπάρχει μια αντίληψη ότι υπάρχει μια δικαιοσύνη με τη νέα τάξη στο ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχει μία ηρεμία στον κόσμο πως ότι αξίζει ο κάθε ένας στον αγωνιστικό χώρο θα το παίρνει» είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Ο αξιότιμος προπονητής του Ολυμπιακού μπορεί να μας απαντήσει αν στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Ηρακλή στο «Ιβανώφειο» αποδόθηκε δικαιοσύνη; Ή δικαιοσύνη είναι να κερδίζουμε με οποιοδήποτε τρόπο για να μην έχουμε... περίεργες συναντήσεις στο πάρκινγκ του ΣΕΦ; Όχι τίποτε άλλο, γιατί κάποιοι κάνουν μήνες να τις ξεπεράσουν...

Στον τελικό του Κυπέλλου στην Κρήτη, εκεί που οι παικταράδες του «δέρνανε» αλύπητα τον Νεμάνια Νέντοβιτς και ο διαιτητής Ιωάννης Φούφης είχε το νου του μη τυχόν και διαμαρτυρηθεί ο Δημήτρης Πρίφτης, αποδόθηκε δικαιοσύνη;

Εκτός αν μας πει ότι δεν πέτυχε καλάθι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τα τελευταία λεπτά ακολουθώντας την καραμέλα αυτών που τον λιβανίζουν, διότι δεν θα μας πει γιατί δεν πέτυχε καλάθι ο αντίπαλος του.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόλις ημέρες που ο προπονητής του Ολυμπιακού νομίζοντας ότι έχει το πάνω χέρι πετάει... πέτρες. Δεν ξέρει όμως, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πειράζουν κανέναν. Αλλά αν τους πετάξεις πετραδάκι, απαντάνε με βράχους... Δεν έχει μάθει φαίνεται από το μάθημα του 2013. Τότε, που εκτός όλων των άλλων παρακάλαγε να φύγουν οι τύποι από τις κουρτίνες για να συνεχιστεί το ματς. Δεν πήρε όμως την ομάδα του να φύγει όπως έλεγε στο Golden Hall...

Στον Λαρεντζάκη… σούζα!

Παίζουν Προμηθέας- Ολυμπιακός και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει μια σοβαρή διαφορά. Ο Λαρεντζάκης κάνει φάουλ- καραμπινάτο- και ο Γιάννης Φούφης το σφυρίζει.

Μέχρι εδώ καλά; Κι αρχίζουν τα ωραία…

Ο Λαρεντζάκης διαφωνεί με την υπόδειξη και με άκρως ειρωνικό και υποτιμητικό ύφος έχει τον Φούφη και σχεδόν του κάνει παρατηρήσεις για την υπόδειξη.

Και τι κάνει ο αδέκαστος ντελικανής του τελικού; Εξηγεί για τουλάχιστον πέντε λεπτά στον παίκτη γιατί του έδωσε την παράβαση!

Ούτε προειδοποίηση για τη συμπεριφορά του παίκτη, ούτε τίποτε. Μόνο συγνώμη δεν του ζήτησε!
Άλλον τον είχε από το τρίλεπτο… αιχμάλωτο με τεχνική ποινή και χωρίς προειδοποίηση στον τελικό του Κυπέλλου… Στον Λαρεντζάκη… σούζα!

Ο Καρπάνος το «πουλέν» του Χριστοδούλου

Στον δεύτερο ημιτελικό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Λάρισα στο κλειστό της Νεάπολης, τρίτος διαιτητής ορίστηκε ο άπειρος Ηλίας Καρπάνος. Το «πουλέν» του υπεύθυνου σε θέματα διαιτησίας Χρήστου Χριστοδούλου που έλκει την καταγωγή του από την Πάτρα δεν πέτυχε ούτε ένα σφύριγμα! Για την ακρίβεια εξόργισε ακόμη και τον ήρεμο γενικά Γιώργο Βόβορα, έπειτα από τον μη καταλογισμό ενός πεντακάθαρου φάουλ στον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Αλήθεια με ποιο σκεπτικό ένας διαιτητής με μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού παιχνίδια στην Basket League ορίζεται σε ημιτελικούς, όπου θεωρητικά πάντα ο επικεφαλής της ΚΕΔ Νίκος Πιτσίλκας πρέπει να ορίζει τους καλύτερους. Μήπως είναι στους καλύτερους και δεν το ξέρουμε; Δε νομίζουμε να ισχύει κάτι τέτοιο. Πάντως, το γεγονός ότι όχι μόνο ο άπειρος Καρπάνος, αλλά και οι Πουρσανίδης-Τσαρούχα «έκλεισαν τα μάτια» πολλές φορές σε φάουλ υπέρ των «πρασίνων» θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι απλά τυχαίο. Βέβαια, πολλά τυχαία γεγονότα (κακές διαιτησίες) συμβαίνουν σε αγώνες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

ΥΓ: Επειδή πολύς κόσμος του μπάσκετ έχει απορήσει με τις εξαιρετικές διαιτησίες της Λάρισας στην Basket League όλη τη σεζόν. Φανταζόμαστε πως είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΕΔ Νίκος Πιτσίλκας είναι Λαρισαίος. Βέβαια κάποιοι δεν χρειάζονταν την πολύ καλή (για τους Θεσσαλούς) διαιτησία στον δεύτερο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό για να το καταλάβουν. Ρίχνοντας μια ματιά στους αριθμούς διαπιστώνεις ότι οι Θεσσαλοί εκτέλεσαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος 572 ελεύθερες βολές και είναι μακράν πρώτοι στη συγκεκριμένη κατηγορία! Ο δεύτερος που είναι η ΑΕΚ είναι αρκετά πίσω με 493 βολές.

O πασέρ...

 



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved