Ο Πιτσίλκας έχασε τον έλεγχο και απειλεί! (audio)

Ο Πιτσίλκας έχασε τον έλεγχο και απειλεί! (audio)

Το OnSports βρέθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των διαιτητών με την ΚΕΔ, όπου ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση από τα χέρια των υπευθύνων που όρισε ο Βαγγέλης Λιόλιος στην ελληνική διαιτησία, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των play offs της Basket League.

Παρά τις απειλές, τις μεγαλοστομίες και τους εκβιασμούς προς τους διαιτητές ο Νίκος Πιτσίλκας έχοντας χάσει τον έλεγχο της κατάστασης, καταφεύγει σε «λεονταρισμούς» και αόριστες καταγγελίες.

Αδύναμος να διαχειριστεί το μεγάλο καράβι της διαιτησίας στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε τους πάντες με… κυρώσεις, εάν δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο του σεμιναρίου.

Το OnSports του δείχνει πόσο αδύναμος είναι θυμίζοντας του και γραπτώς και ηχητικώς τι ακριβώς ξεστόμισε:

Νίκος Πιτσίλκας: «Θα έρθει η στιγμή που κάποιοι θα καταλάβουν ποιος είμαι τι είναι… Σας έχω πει εδώ και αρκετό καιρό, μάλλον φιλικά σας το έχω πει δεν κάνω ούτε τον ειδικό, ούτε τον προφέσορα επειδή στον χώρο μας υπάρχουν πολλοί τύποι οι οποίοι προσπαθούν για δικούς τους λόγους να περάσουν τα δικά τους θέλω να προσέχετε αυτά που ακούτε και αυτά που διαβάζετε. Να φιλτράρετε πολύ καλά και πολύ προσεκτικά αυτά τα οποία γράφονται, λέγονται, ακούγονται και από που προέρχονται και τι σκοπό ενδεχομένως έχουν να κάνουν που αποβλέπουν.

Έχω την πολυτέλεια αν θέλετε να μην χρωστάω σε κανέναν. Και έχω την πολυτέλεια να μην με έχει κανείς στο χέρι. Γιατί ποτέ δεν υποχρεώθηκα σε κανέναν.

Έβλεπα και συνεχίζω να βλέπω όλους τους ανθρώπους στα μάτια και θα συνεχίσω να το κάνω. Γιατί σας τα λέω αυτά; Γιατί η διαιτησία δεν είναι απλά μια σφυρίχτρα και οι ικανότητες οι διαιτητικές. Πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα είστε άνθρωποι. Είστε άνθρωποι με προσωπικότητα, με αρχές, με ήθη, με κοινωνική παρουσία, οικογενειάρχες οι πιο πολλοί από εσάς και θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε στο στόχαστρο κάποιων κυρίων ή κυριών, που για κάποιους λόγους μας κρίνουν, εφόσον η κριτική που κάνουν είναι καλοπροαίρετη, είναι καλοδεχούμενη και είναι απαραίτητη γιατί θα πρέπει να βελτιωνόμαστε ούτως ή άλλως, αλλά το πρόβλημα είναι ότι κατακρίνουν και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που είναι απαράδεκτος.

Θα μου πείτε όταν κάποιος είναι απαράδεκτος ο ίδιος, θα είναι απαράδεκτοι και οι τρόποι του ούτως ή άλλως.
Να ξεκαθαρίσω για μια ακόμη φορά ότι δεν υποστηρίζω καμία ομάδα, δεν υποστήριξα καμία ομάδα, ούτε πρόκειται να υποστηρίξω καμία ομάδα. Και παράλληλα, ούτε πρόκειται να αδικήσω καμία ομάδα, τουλάχιστον σκόπιμα, ηθελημένα η με δόλο. Έχω κάνει λάθη στη ζωή μου, κάνω λάθη και προφανώς θα κάνω, όπως όλοι μας. Αυτό το οποίο κάποιοι τεχνηέντως εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούν να περάσουν θα γίνει μπούμερανγκ γι’ αυτούς.

Κάποιοι πίστευαν ότι στο τέλος της χρονιάς θα φύγω από τον χώρο. Διαψεύστηκαν και θα διαψεύδονται συνέχεια για αρκετό καιρό.

Είμαι στη θέση αυτή σαν πρόεδρος της ΚΕΔ, γιατί ο πρόεδρος της ΕΟΚ πολύ τιμητικά μου το ζήτησε και το αποδέχθηκα μετά από αρκετή συζήτηση μαζί του. Και γιατί ο υπεύθυνος της Διαιτησίας και τεχνικός σύμβουλος, ο Χρήστος Χριστοδούλου με τον οποίο είμαστε πολύ καλοί φίλοι, συνεργαζόμαστε άψογα όπως και με τα άλλα παιδιά της ΚΕΔ, με την άλλη ομάδα που κάναμε προσπαθούμε να προσφέρουμε όσα γίνεται περισσότερα στο χώρο. Σε σας σε πρώτη φάση, στη διαιτησία κατ’ επέκταση. Και βασικά στο άθλημα του μπάσκετ.

Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν μέσω της λάσπης που ρίχνουν σε μένα σε πρώτο βαθμό και στην Ομοσπονδία σε δεύτερο να απαξιώσουν, να υποτιμήσουν, να απομοιώσουν και να ρίξουν λάσπη σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν τουλάχιστον αρχές και αξίες δεν θα τους περάσει.

Γι’ αυτό λοιπόν σας ζητώ να προσέχετε αυτά τα οποία λέγονται, γράφονται, ακούγονται από που προέρχονται και ενδεχομένως που αποσκοπούν. Θα πρέπει να περιφρουρήσουμε τον χώρο μας, υπάρχουν πολύ ανάδελφοι, πρώην συνάδελφοι και νυν ενδεχομένως πολύ λιγότεροι βέβαια. Υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο του μπάσκετ γενικότερα το ξέρετε πολύ καλά που προσφέρουν υπηρεσίες διαφόρων ειδών. Προσέξτε ποιος σας πλησιάζει, τι σας λέει και που το οδηγεί. Είμαστε υποχρεωμένοι είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι να αποδίδουμε δικαιοσύνη, να μοιράζουμε το καρπούζι στη μέση, αν είναι δυνατόν και τα κουκούτσια. Σε κάθε κατεύθυνση. Ίδια κριτήρια για όλες τις ομάδες, δεύτερες σκέψεις απαγορεύονται. Όποιος τολμήσει και κάνει δεύτερες σκέψεις εις βάρος κάποιας ομάδας, εις βάρος του αθλήματος θα πάει σπίτι του! Αυτό είναι δέσμευση πρώτα απ’ όλα του προέδρου της Ομοσπονδίας. Μέσω του Χρήστου, εμού και των υπολοίπων συναδέλφων θα γίνει πράξη. Σας στηρίζουμε με όλη τη δύναμη μας, προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε με την εμπειρία μας και τις γνώσεις μας. Δεν τα ξέρουμε όλα ούτε μπορούμε να τα ξέρουμε όλα. Σας μεταφέρουμε αυτά τα οποία ξέρουμε αυτά τα οποία έχουμε διαβάσει, έχουμε ζήσει, αυτά τα οποία μέσα από την ανάλυση και με μια λογική εξήγηση προσπαθούμε να τα κάνουμε πράξη.

Προσέξτε λοιπόν γιατί επαναλαμβάνω, η διαιτησία δεν είναι απλά μια καθημερινότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι αρχές, είναι ήθος, είναι προσωπικότητα. Πρέπει να τα περιφρουρήσουμε στο μέγιστο βαθμό. Κάποια παράσιτα τα οποία κυκλοφορούνε στο χώρο, ζούνε απ’ αυτά τα πράγματα. Αυτά τα παράσιτα ζούνε γιατί με κάποιο τρόπο προσπαθούν να μάθουν από μας, να πάρουν κάποια πληροφορία, για να την μεταφέρουν με τον δικό τους τρόπο και ανάλογα με το δικό τους συμφέρον έτσι όπως θέλουν αυτοί, όχι έτσι όπως είναι. Να προβλέψουν και το μέλλον κάποιες φορές, η να στείλουν στο σπίτι κάποιους ανθρώπους γιατί έτσι άκουσαν από κάποιους άλλους. Στο τέλος της χρονιάς η μάλλον στην αρχή της επόμενης αν είμαστε καλά πρώτα ο Θεός, γιατί αυτό είναι που βάζω πάντα σαν κυρίαρχο η υγεία. Να είμαστε καλά θα τα αναλύσουμε εκτενέστερα και θα έχουμε ενδεχομένως και παραδείγματα.

Εν τω μεταξύ κάποιοι δεν θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ άνετα, θα πρέπει να ανακρούσουν πρύμνα. Και θα πρέπει να νιώσουν ότι η καρέκλα τους αρχίζει και τρίζει. Οι ψευτόμαγκες και τσιράκια να πάνε στον αγύριστο. Αυτό σας το εγγυώμαι, ήρθα σαν πρόεδρος της ΚΕΔ, παραμένω σαν πρόεδρος της ΚΕΔ και για όσο καιρό με χρειάζεται η Ομοσπονδία και ο πρόεδρος της.

Συνεργάζομαι άψογα με τον Χρήστο (Χριστοδούλου) επαναλαμβάνω, ο οποίος δουλεύει πολλές ώρες κάθε ημέρα, είναι υπεύθυνος για όλο το κομμάτι της διαιτησίας. Εγώ ασχολούμαι αρκετά αλλά από τις ώρες που μου περισσεύουν, αλλά προσπαθούμε να αποδώσουμε τα μέγιστα. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω και τους άλλους συναδέλφους που είμαστε στην ίδια ομάδα, τους παρατηρητές διαιτησίας και όσοι συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.

Σταματάω εδώ. Θα σκεφτώ σοβαρά αν θα ασχοληθώ και πως θα ασχοληθώ μαζί τους. Γιατί τα σκουπίδια θα πρέπει να πηγαίνουν στο καλάθι των απορριμμάτων και δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν ανάμεσα μας, μπροστά μας ή πίσω μας».

Πάρτε και το σχετικό ηχητικό:

Πόντιος Πιλάτος… Πατρών

Εντύπωση προκάλεσε στους διαιτητές που άκουγαν και όχι μόνο η… απάθεια με την οποία αντιμετώπισε τα όσα ξεστόμισε πριν από λίγο ο συνεργάτης του, ο Χρήστος Χριστοδούλου. Ο, θυμίζουμε, υπεύθυνος διαιτησίας αρκέστηκε να πει ότι οι διαιτητές δεν πρέπει να βγάζουν προς τα έξω όσα λένε μεταξύ τους, επειδή είναι οικογένεια.

Απολαύστε όσα είπε ο Χρήστος Χριστοδούλου: «Να πω καλησπέρα σε όλους. Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο. Έχω να πω ένα πράγμα μόνο. Θα ήθελα ότι συζητήσεις γίνονται και δεν πρέπει να βγαίνουν έξω από την οικογένεια μας να μην βγαίνουν παραέξω αν είναι δυνατόν. Παρατηρήθηκε σε άλλη λίγκα κάποια πράγματα που ειπώθηκαν διοχετεύτηκαν έξω και ξέρετε όταν κάποια πράγματα διοχετεύονται από τρίτους βγαίνουν και με διαφορετικό τρόπο και ο καθένας τα εκλαμβάνει όπως θέλει. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το πετύχουμε. Θα παρακαλούσα λοιπόν ότι θεωρεί η ομοσπονδία και εσείς ότι πρέπει να μείνει στην οικογένεια μας, καλό είναι να μένει στην οικογένεια μας».



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved