Παρακάλια και τηλέφωνα

Παρακάλια και τηλέφωνα

H «Extra πάσα» αναλύει όσα συμβαίνουν όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γραμμών

Δεν θα μπορούσε να λείπε ο πασέρ από την… πασχαλινή σας ενημέρωση για τα όσα γίνονται και δεν γράφονται (από τους άλλους) στο παρασκήνιο του μπάσκετ.

Θυμάστε που… ξεμπρόστιασε τον Στέφανο Μαγκλογιάννη στο πρόσφατο zoom ο Νίκος Πιτσίλκας λέγοντάς του: «Έπαιρνες τηλέφωνα και με παρακαλούσες να σε βάλω να σφυρίξεις»;

Τι ήταν να κυκλοφορήσει στην πιάτσα την διαιτητική; Γέλαγαν και τα… στραγάλια από τις σφυρίχτρες. Ποιος τα λέει αυτά ο Νικόλας ο Πιτσίλκας Δεν έχει πάρει ποτέ του κανέναν ο Νίκος για να παρακαλέσει για τίποτε» έλεγαν και χασκογελούσαν.

Κάποιοι μάλιστα διαιτητές «παλιές καραβάνες», που είναι ακόμα ενεργοί, θυμήθηκαν μια ωραία ιστορία, περσινή. Στο ματς Προμηθέας- Λαύριο για την κανονική περίοδο σφύριζαν οι Καρακατσούνης, Κρορομηλάς και Πιτσίλκας, ο υιός.

Ήταν χάλια η διαιτησία τους, σύμφωνα με τον παρατηρητή, που τους παρέμπεμψε και τιμωρήθηκαν και οι τρεις. Τι ήταν να τιμωρήσουν τον Βασιλάκη;

Λένε οι «παλιοί», εμείς δεν υιοθετούμε που λέει κι ο Κυριάκος ο Θωμαΐδης, ότι ο Νίκος, που έκανε ρεζίλι μπροστά σε 60 άτομα τον Μαγκλογιάννη, έπαιρνε τηλέφωνα δεξιά κι αριστερά κι έλεγε: «Κακώς τιμωρήθηκε ο Βασίλης. Είδα το παιχνίδι και ο Βασίλης ήταν πάρα πολύ καλός».

Έπαιρνε μετά τηλέφωνα και έλεγε να τον ξαναβάλουν γιατί είναι μεγάλο ταλέντο. Τ΄ ακούς Στέφανε Μαγκλογιάννη; Για θύμισέ του το στην επόμενη τηλεδιάσκεψη γιατί ο Νίκος εδώ και μήνες όχι μόνο ξεχνάει εύκολα, αλλά παριστάνει και τον σερίφη…

Όταν δεν... δέρνουν, χάνουν!

Όταν σου επιτρέπουν να... δείρεις και να κάνεις «μπασκετικό Bullying», κάτι που το ξέρουν καλά στον Ολυμπιακό με τους Τόμας Ουόκαπ, Σακίλ ΜακΚίσικ και Κώστα Παπανικολάου, τότε παίζεις total μπάσκετ, σύμφωνα με τους «ειδικούς». Όταν όμως, έρχονται οι διαιτητές και σφυρίζουν κάθε προσπάθεια σου να αποκτήσεις πλεονέκτημα μέσα από το σκληρό παιχνίδι, τότε αρχίζεις και... νιαουρίζεις!

Δεν το λέμε εμείς, το είπε και ο Σάσα Ομπράντοβιτς, που κάτι περισσότερο ξέρει, στις δηλώσεις μια ημέρα πριν το δεύτερο ματς!

Οι τρεις διαιτητές του δεύτερου αγώνα των play offs Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία) δεν επέτρεψαν το σκληρό παιχνίδι αμυντικά στην ελληνική ομάδα και διεσύρθηκε από τη Μονακό.

Αυτά, για να βλέπουν οι εγχώριοι ρέφερι, που έχουν επιτρέψει στον Τόμας Ουόκαπ και τον Σακίλ ΜακΚίσικ να παίζουν «ξύλο» αμυντικά στην προσπάθεια τους να περιορίσουν την δράση των σκόρερ της Basket League... Και όλα αυτά μεταφράζονται, σε... ψυχάρα Ολυμπιακάρα!

Παρίστανε τον ανήξερο!

Τώρα θέλουμε να αγιάσουμε μέρες που είναι και δεν μας αφήνουν. Το ξέρετε πως ο Βαγγέλης Λιόλιος δεν γνώριζε πως απολύθηκε ο Ηλίας Ζούρος από τον Προμηθέα; Δύσκολο να το πιστέψετε ε; Ναι ο «ισχυρός άνδρας» του Προμηθέα μια δύο μέρες μετά την αποπομπή του προπονητή της ομάδας δεν ήξερε ότι είχε απολυθεί!

Έτσι έλεγε σε διάφορους με τους οποίους μίλαγε. Θέλει βλέπετε, με αυτόν τον τρόπο (εσείς κρίνετε) να δείξει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, πως δεν έχει καμία σχέση με τους Πατρινούς.

Σε τέτοιο σημείο που ούτε την απόλυση του Ζούρου δεν ήξερε. Βέβαια η αυτόματη απορία είναι: Καλά, sites, εφημερίδες δεν διαβάζει; Ραδιόφωνα δεν ακούει; Έστω web;

Με τέτοια κολπάκια και φτηνούς εξυπνακισμούς περισσότερο θα ενισχύει την προκατάληψη που υπάρχει…

Ο πασέρ...

 



Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved