Ύφος... χωροφύλακα!

Ύφος... χωροφύλακα!

H «Extra πάσα» αναλύει όσα συμβαίνουν όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γραμμών

Στην τηλεδιάσκεψη των διαιτητών (συμμετείχαν περίπου 75 ρέφερι της Α1 Κατηγορίας) με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας την Τετάρτη (3/3) έγιναν απίστευτα πράγματα που εκθέτουν τον πρόεδρο της ΚΕΔ Νίκο Πιτσίλκα, ο οποίος εσχάτως δείχνει πολύ εκνευρισμένος και επιτίθεται σε όλους!

Το τελευταίο... θύμα του ήταν ο έμπειρος διαιτητής Κυριάκος Παντελίδης. Με ύφος... χωροφύλακα απευθυνόταν στον ρέφερι που τον ρωτούσε συγκεκριμένα πράγματα. Αν δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις, θα μπορούσε να πει ότι δεν είναι της παρούσης αυτά τα θέματα.

Όχι όμως, με ύφος... μοίραρχου να μιλάει απαξιωτικά και με μια υποψία απειλής, σε μια διαδικασία η οποία γινόταν μέσα σε ένα πλαίσιο καλής πρόθεσης και κατανόησης για να επισημανθούν και να διορθωθούν τα λάθη.

Επειδή θα παρακολουθούμε τους ορισμούς, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο διαιτητής Παντελίδης θα γνωρίσει τα γήπεδα της... άγονης γραμμής. Αν δεν είναι καλός να μην σφυρίξει, όχι επειδή αντιμίλησε...

Οι διάλογοι έχουν ως εξής και όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους:

Παντελίδης: Θέλω να κάνω τρεις ερωτήσεις προς τον κ. Πιτσίλκα. 1. Επειδή είναι εκπαιδευτικό σεμινάριο έχουμε κανένα νεώτερο από την FIBA η την Euroleague (Στόουκς) για τις ερωτήσεις πάνω στους κανονισμούς, γιατί έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες και δεν έχουμε ακόμη απάντηση.
2. Οι διαιτητές της Α1 Εθνικής Κατηγορίας θα τρέξουν όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, γιατί τελείωσε ο πρώτος γύρος και ακόμη δεν έχουν τρέξει.
3. Με το πρωτάθλημα της VTB League (σ.σ. ορίζει τους διαιτητές ο Πιτσίλκας) τι γίνεται; Θα συνεχιστεί με αυτά που γίνονται; Οι Έλληνες διαιτητές θα συνεχίσουν να πηγαίνουν;
Πιτσίλκας: Θα ξεκινήσω ανάποδα, γιατί ρωτάς για την VTB League; Έχεις άγχος μήπως σε ορίσουν; Είσαι διεθνής; Μην φοβάσαι δεν θα σε ορίσω.
Παντελίδης: Αν με ορίσεις και άμα δεχθώ τον ορισμό, θα δω και θα πάω.
Πιτσίλκας: Τι είναι αυτά που λες τώρα;
Παντελίδης: Ρώτησα αν και ξέρω ότι δεν θα ορίζεις ούτε εκεί.
Πιτσίλκας: Είσαι πολύ μικρός γις να μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις. Αυτά αλλού!!! (ατάκα σε πολύ έντονο ύφος και με υψωμένο τον τόνο της φωνής).
Πιτσίλκας: Για το τρέξιμο γιατί ρωτάς; Σας ήρθε κανένα email; Έχεις ενημερωθεί ότι θα τρέξετε και το έχεις άγχος μήπως κοπείς;
Παντελίδης: Είμαι έτοιμος εδώ και καιρό, δεν αγχώνομαι, να αγχώνεσαι εσύ για κάποιους δικούς σου που δεν είναι έτοιμοι!!!
Πιτσίλκας: Κοίτα να κάνεις καλά την δουλειά σου και άστα αυτά σε μένα!!!
Παντελίδης: Κάνω πολύ καλά την δουλειά μου εκεί που με ορίζεις στην Β’ και την Γ’ Εθνική και θα συνεχίσω να την κάνω ακόμη και αν με ορίζεις στα μίνι!

Η τηλεδιάσκεψη συνεχίστηκε με την συμμετοχή των υπολοίπων, που για δέκα λεπτά παρακολουθούσαν έναν έμπειρο διαιτητή της Α1 να αντιπαρατίθεται με τον Νίκο Πιτσίλκα αλλά όχι με δική του ευθύνη. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ έδειξε πολύ εκνευρισμένος και γενικά τελευταία δεν μπορεί να παραμείνει ψύχραιμος σε απλά ερωτήματα που του τίθενται. Γιατί;

Τον θάμπωσε η φανέλα!

Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνει. Ο λόγος για τον Γιάννη τον Φούφη τον… ντελικανή του τελικού στην Κρήτη. Αυτή τη φορά έδρασε πάνω στο κορμί της Μπασκόνια. Του φουκαρά του Σπάχια και των υπολοίπων.
Ματς στο Βελιγράδι που λέτε για την Ευρωλίγκα την Πέμπτη το βράδυ Ερυθρός Αστέρας- Μπασκόνια. Το σκορ 84-81 και απομένουν 19’’ για το τέλος. Δεν το λες και «σκοτωμένο» το ματσάκι ε; Παίζεται…
Πάει να αποφύγει το πρέσινγκ ο Ουόλτερς και περνάει το κέντρο με διασκελισμό… Τεντόγλου χωρίς να ντριμπλάρει, μπροστά από τον… ντελικανή μας.
Φυσικά δεν δίνει τίποτε και οι Βάσκοι κάνουν φάουλ στέλνοντας τον Αμερικάνο στις βολές, ενώ ωρύονται και δείχνουν στον… δικό μας τη χαρακτηριστική χειρονομία «βήματα».
Μην σκάτε παιδιά στη Βιτόρια, τον… θάμπωσαν τα «ερυθρόλευκα» και δεν είδε τα βήματα. Το έχουν πάθει κι άλλοι…
ΥΓ: Στο ματς έφαγε κι ένα… ξεγυρισμένο «Τ» ο Σπάχια στο 1.38’’ πριν το τέλος με το ματς 77-72, για διαμαρτυρία λέει. Όχι δεν την έδωσε ο… λεγάμενος. Την έδωσε άλλος: Ο Λαμόνικα! Ομορφιές σας λέω!

Αλμπάνηδες

Μας λύθηκε η απορία: Ο Στέλιος Συμεωνίδης λέει έχει οριστεί σε ευρωπαϊκό ματς και δεν μπορούσε να «σφυρίξει» τη Δευτέρα στον Πλάτωνα το Ιωνικός- Παναθηναϊκός. Καλά, δεν ήξεραν ότι σφύραγε όταν τον έβαζαν;
Είπαμε παιδιά, αυτά τελειώσανε. Δεν είναι πια στα πράγματα οι άλλοι, οι αλμπάνηδες που δεν ήξεραν τι τους γινόταν.
Ας ρωτούσε τουλάχιστον η νέα ΚΕΔ τον μπαμπά που παρακολουθεί πολύ στενά την καριέρα του τζούνιορ σε σημείο… κωλοτούμπας!

Τζιζ!

Βγήκαν οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής και… τρίβαμε τα μάτια μας! Ο Τάσος Μάνος σε ματς; Περιμέναμε μερικές ώρες μήπως είναι… εκ παραδρομής ο ορισμός όπως με τον Συμεωνίδη, αλλά όχι είναι αλήθεια. Θα παίξει ΑΕΚ- Απόλλων Πατρών. Ντερμπάρα!
Ο «εκβιασμός» του Ολυμπιακού καλά κρατεί και στους επόμενους. Ο Μάνος κάνει… τζίζ και όχι μόνο δεν ορίζεται σε ματς των «ερυθρολεύκων» όπως όλοι οι άλλοι διαιτητές, αλλά… αραίωσαν και οι εμφανίσεις του στη Basket League.
Παίρνουμε χιλιομετρικές αποστάσεις από διάφορα σενάρια και… πιθανές υποδείξεις και δεν υιοθετούμε αυτά που ακούγονται για… κόκκινες γραμμές. Χρήστο, Νίκο, που να μπλέκετε τώρα ε;

Ο πασέρ...



Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Live Streaming το Game 5 των τελικών της Volley League γυναικών
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Live Streaming το Game 5 των τελικών της Volley League γυναικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
Χάντμπολ: Στον τελικό του EHF European Cup ο Ολυμπιακός / Όμιλος Ξυνή - Ιστορική πρόκριση
Χάντμπολ: Στον τελικό του EHF European Cup ο Ολυμπιακός / Όμιλος Ξυνή - Ιστορική πρόκριση
Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved