Ελλάδα-Τουρκία: Τα σημεία-κλειδιά από Παπαγιάννη και Λούντζη

Ελλάδα-Τουρκία: Τα σημεία-κλειδιά από Παπαγιάννη και Λούντζη

Για την αναμέτρηση απέναντι στην Τουρκία μίλησαν Γιώργος Παπαγιάννης και Μιχάλης Λούντζης

Ο Γιώργος Παπαγιάννης δηλώσεις του να τονίζει πόσο σημαντικό είναι να φοράει κάποιος το εθνόσημο, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης επισήμανε ότι η κόντρα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν υπάρχει. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι όλα τα μέλη της Εθνικής είναι ενωμένα.

Αναλυτικά:

Με την άδεια του Παναθηναϊκού, ο Παπαγιάννης θα απουσιάζει από την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής μας.

Ο Έλληνας σέντερ ανέφερε στην αρχή: «Θέλουμε πάρα πολύ να προκριθεί η εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο και σίγουρα θα δώσουμε όλοι το 100%, θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, για να το πετύχουμε».

Για την κίνηση των δύο «αιωνίων» να αφήσουν τους διεθνείς τους να συμμετάσχουν στα προκριματικά και για την δυναμική της Τουρκίας, είπε:

«Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες συνειδητοποιούν πως η εθνική είναι πάνω απ’ όλα. Όταν προχωρά η εθνική στο τέλος όλοι έχουμε κέρδος. Όσον αφορά εμάς τους παίκτες, νομίζω πως είναι η ίδια τιμή και υπερηφάνεια να φοράμε το εθνόσημο στο στήθος είτε παίζουμε σε προκριματική είτε σε τελική φάση. Ναι μας έχει μιλήσει ο κόουτς για το ρόστερ της Τουρκίας», και συμπλήρωσε «Εμείς όποιοι κι αν είναι στο παρκέ, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα».

Ο Παπαγιάννης δεν δίστασε να καλέσει την βοήθεια του κόσμου: «Θα μας βοηθήσει πολύ η παρουσία των φιλάθλων μας στο γήπεδο. Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας. Όταν παίζει η εθνική ομάδα είναι μια γιορτή και είναι ευκαιρία για όλους να δουν την εθνική να δίνει ένα επίσημο παιχνίδι».

Τέλος, έμπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Σλούκα που θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση και θα είναι ο συνέταιρος του σε καταστάσεις pick n’ roll: «Ναι ναι! “ Pick ‘n’ roll” με τον Σλούκα, αλλά όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Από την δική του πλευρά, ο Μιχάλης Λούντζης επαίνεσε την αγωνιστική δυναμική της Τουρκίας και την παρουσία του Λάρκιν: «Η Τουρκία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα ενώ όσον αφορά στον Λάρκιν μιλάμε για έναν παίκτη από τα καλύτερα γκαρντ στην Ευρώπη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και τα δικά μας “ αστέρια” θα βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται. Θα είμαστε έτοιμοι».

Συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι η αντιπαλότητα μεταξύ αθλητών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι άτοπη: «Αντιπαλότητα μεταξύ μας δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο για τα 40 λεπτά που διαρκεί ο αγώνας. Με τα παιδιά είμαστε πολύ αγαπημένοι, έχουμε περάσει πολλές χαρές και πολλές λύπες μαζί. Πολλά χρόνια παίζουμε μαζί στην εθνική ομάδα ή ακόμη και συμπαίκτες σε συλλογικό επίπεδο. Είμαστε αγαπημένοι, είμαστε ενωμένοι και χαιρόμαστε κάθε φορά που βρισκόμαστε μαζί στην εθνική και αυτό θα φανεί προς τα έξω απέναντι στην Τουρκία».

Αν η σημερινή αναμέτρηση θα είναι μία πρόγευση για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου για το Ευρωμπάσκετ: «Σίγουρα θα είναι και μια γεύση Ευρωμπάσκετ. Εμείς θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, έχουμε προετοιμαστεί για το ματς και πάμε για τη νίκη».
Τελικώς, για το ποιος θα είναι υπεύθυνος για την αναχαίτιση του Σέιν Λάρκιν: «Δεν νομίζω πως δεν θα είναι κάποιος συγκεκριμένος. Θα είναι ομαδική δουλειά. Όπως είπα είναι ένα από τα καλύτερα γκαρντ στην Ευρώπη, οπότε θα είναι μια ομαδική προσπάθεια
».



Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved