«Εχθρός» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ο Φούφης!

«Εχθρός» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ο Φούφης!

Το OnSports αναλύει τα διαιτητικά όργια φάση-φάση του Ιωάννη Φούφη προκειμένου να κρατήσει όρθιο τον Ολυμπιακό όταν έβλεπε ότι έχανε το Κύπελλο. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών Κορομηλάς-Τσαρούχα, που τον άφησαν να οργιάζει

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού από την αρχή του παιχνιδιού στον τελικό Κυπέλλου στα «Δυο Αοράκια», όμως, ενώ τους «ερυθρόλευκους» τους έριξε στο... καναβάτσο, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και με τους διαιτητές της αναμέτρησης Ηλία Κορομηλά, Ιωάννη Φούφη και Βάσω Τσαρούχα, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα.

Κι αν στο πρώτο ημίχρονο η αλήθεια είναι ότι θα δυσκολεύονταν κάποιος να βρει φάσεις, πέρα από την ανεκδιήγητη απόφαση του Ιωάννη Φούφη να δώσει τεχνική ποινή χωρίς προειδοποίηση στον Δημήτρη Πρίφτη για διαμαρτυρία!!! Τόσο άγχος; Και το ανύπαρκτο φάουλ του Σαντ Ρος στην εσωτερική γραμμή στον Σλούκα πάλι από τον ίδιο διαιτητή ήταν μια ακατανόητη απόφαση...

Στο δεύτερο μέρος με την διαφορά στο +12 (59-47 στο 24.30’’) ο Ολυμπιακός που πίεζε σε όλο το γήπεδο και έπαιζε δυναμικά είχε ένα μόλις φάουλ για 9.56’’! Ναι ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ!!!!! Και έκανε το δεύτερο ο Μουσταφά Φαλ 4’’ πριν την λήξη της περιόδου με λαβή πάλης. Και ενώ από τη μια δεν δίνονταν οι επαφές στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, από την άλλη ο Φούφης ανακάλυπτε τρίτο φάουλ στον Παπαγιάννη σε προσπάθεια του Φαλ, όπου δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ στο 23’ της αναμέτρησης!

Η φάση όμως που άλλαξε όλο το παιχνίδι και έδωσε την ώθηση στον Ολυμπιακό για τους γνωρίζοντες από διαιτησία ήταν στην τελευταία περίοδο και με το σκορ να είναι 67-60. Ο Μέικον έχει τον έλεγχο της μπάλας και απωθείται (από τον Βεζένκοφ) βγαίνοντας εκτός παρκέ στην πλάγια γραμμή μπροστά στα πόδια του Ιωάννη Φούφη. Πιάτο η φάση, αλλά ο διεθνής ρέφερι ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΦΑΟΥΛ!!!!

Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο, το δείγμα της νέας εποχής που ευαγγελίζεται η διοίκηση του Βαγγέλη Λιόλιου έγινε εμφανές στα «Δυο Αοράκια». Λάθος, το πρώτο μήνυμα στάλθηκε στο ΣΕΦ όπου εκεί ο Ιωάννης Φούφης κυρίως έκανε μια ανάλογη διαιτησία, όμως τα μεγάλα σουτ επέτρεψαν στους «πράσινους» να φύγουν νικητές... Και η αδυναμία του Θεσσαλονικιού διαιτητή να σφυρίξει ακόμη και τα εξώφθαλμα υπέρ του Παναθηναϊκού φάνηκε και στο τελευταίο 5λεπτο, όπου σε επιθετικό ριμπάουντ του Παπαγιάννη βάζει το χέρι του ο ΜακΚίσικ να κλέψει και βγάζει την μπάλα εκτός παρκέ, αλλά ο Φούφης που έχει ΠΙΑΤΟ ΤΗ ΦΑΣΗ δίνει την μπάλα στον Ολυμπιακό!

Οι άλλοι δυο ρέφερι (Κορομηλάς-Τσαρούχα) προσπάθησαν να σφυρίξουν ισορροπημένα, αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν τραγικοί και έβλεπαν τις επαφές μόνο στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Στην επίθεση των «πρασίνων» ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ έριξαν στο παρκέ τον Νεμάνια Νέντοβιτς, αλλά δεν είδαν πουθενά φάουλ.

Εν κατακλείδι, επειδή για μια ακόμη φορά ο Ιωάννης Φούφης σε ντέρμπι «αιωνίων» σφύριξε εχθρικά τον Παναθηναϊκό, αναδεικνύεται σε πρόβλημα για την ελληνική διαιτησία και το ελληνικό μπάσκετ. Εκτός αν αυτή η κατάσταση βολεύει την ΕΟΚ και την ΚΕΔ, οπότε όλα καλά...

 



Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved