Στην εκδήλωση για τον Ίβκοβιτς, παρόντες Ομπράντοβιτς και Ιτούδης

Στην εκδήλωση για τον Ίβκοβιτς, παρόντες Ομπράντοβιτς και Ιτούδης

Στο Κοινοβούλιο της Σερβίας βρέθηκαν Ομπράντοβιτς και Ιτούδης στην εκδήλωση για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ αποχαιρέτησαν τον Ντούσαν Ίβκοβιτς σε ειδική εκδήλωση στο Κοινοβούλιο της Σερβίας. Παρόντες ήταν και οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης.

Μία μέρα πριν το «ύστατο χαίρε» στον μεγάλο δάσκαλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ αρκετοί συγγενείς, φίλοι, παίκτες, αντίπαλοι και άνθρωποι με σημαντική πορεία στο άθλημα βρέθηκαν στο Κοινοβούλιο της Σερβίας για να τιμήσουν τον σπουδαίο Ντούντα.

Ανάμεσα σ' αυτούς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο γιος του οποίου είχε νονό τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης, που μόλις μερικές ώρες πριν κατέκτησε στη Μόσχα το Super Cup της VTB με την ΤΣΣΚΑ. Επιπλέον στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος της Σερβίας, ο Υπουργός Αθλητισμού, ο Δήμαρχος του Βελιγραδίου και αρκετοί πρώην παίκτες ελληνικών ομάδων όπως οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ζόραν Σάβιτς, Νίκολα Πέκοβιτς, Ράσα Νεστέροβιτς και Ντέγιαν Τομάσεβιτς.

«Δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσω για τη βιογραφία του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είμαι περήφανος που η Σερβία είχε έναν τέτοιο άνθρωπο και ότι θα έχει έναν τέτοιο άνθρωπο. Ο Ντούσαν είναι υπέροχος, έφυγα από φυσικά αίτια, αλλά είναι ακόμα εδώ. Κανείς δεν θα τον ξεχάσει. Και αυτά δεν είναι ευγενικά λόγια. Είναι ο φορέας ενός διαφορετικού πνεύματος. Είναι κάτι που πολλοί από εμάς δεν είμαστε. Ήταν ένας μεγάλος κύριος. Άφησε πολλά για τις επόμενες γενιές» ανέφερε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Είμαι εδώ ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας και έχω υποχρέωση να τονίσω ότι η Ομοσπονδία δεν θα ήταν έτσι αν δεν ήταν αυτός. Ολόκληρο το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ θερίζει τους καρπούς της δουλειάς του. Το μπάσκετ δεν ήταν μέρος της ζωής του, αλλά η ζωή του. Αυτό ήταν αρκετά δύσκολο για μένα. Είμαι περήφανος που, κατά τη διάρκεια της ζωής του, είπα ότι τον αγαπώ και τον σέβομαι. Και ότι θα τον αγαπώ όλη μου τη ζωή καθώς και την οικογένειά του. Τους τελευταίους μήνες, δεν υπήρξε μέρα που να μην ακούσαμε ο ένας τον άλλον. Συμβουλεύτηκα πρώτα μαζί του. Θα είναι πάντα ο εκλεκτός μου, ήταν και θα παραμείνει» τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ της Σερβίας Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς.

«Πρώτα απ' όλα, τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Ίβκοβιτς, τη Νένα, τον Πάβλε, την Πέτρα. Όλοι μίλησαν για το μεγαλείο του ανθρώπου, του προπονητή, τι έδωσε στη Σερβία, τι έδωσε στην Ελλάδα. Αυτό που χάρισε σε όλους εμάς τους φίλους. Για εμάς, οι ιδέες και οι καινοτομίες του θα παραμείνουν ζωντανές και πώς θυμόμαστε όλα όσα είπε. Μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος που ήμουν φίλος του» επισήμανε ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας σε Μέσα της Σερβίας.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήγε με τον λόγο του γραμμένο σε χαρτί, αλλά οι λέξεις δεν έφθαναν και τελείωσε από καρδιάς την ομιλία του: «Έφυγε ο άνθρωπος που ήταν τα πάντα για μένα, δάσκαλος, προπονητής, νονός, φίλος. Άφησε πίσω του ένα ανεξίτηλο σημάδι. Η κληρονομιά του είναι τεράστια. Εκπαίδευσε μεγάλο αριθμό παικτών και τους έκανε καλύτερους ανθρώπους. Τον γνώρισα στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα. Με κάλεσε να παίξω για την εθνική ομάδα, μου έδειξε μεγάλο σεβασμό. Ακόμα και σήμερα χρησιμοποιώ τις συμβουλές του. Είχε χιούμορ. Ήξερε πώς να εξηγήσει, να χαλαρώσει, ένα μεγάλο σχολείο. Και δεν το έχω ξεχάσει εδώ και 30 χρόνια.

Νονέ, είσαι εδώ (σ.σ. έδειξε την καρδιά του) για πάντα και θα είσαι για πάντα. Σας ευχαριστώ».

 



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved