Προκριματικά Ευρωμπάσκετ 2022: Έκλεισαν και άλλα εισιτήρια- Οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί

Προκριματικά Ευρωμπάσκετ 2022: Έκλεισαν και άλλα εισιτήρια- Οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί

Πλούσιο θέαμα είχαν τα παιχνίδια του Σαββάτου για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2022 - Ποιες ομάδες προκρίθηκαν 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες (Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία και Γερμανία), ενώ στην τελική φάση έχουν ήδη προκριθεί οι Τσεχία (ως «οικοδέσποινα»), Γεωργία (ως «οικοδέσποινα»), Γερμανία (ως «οικοδέσποινα»), Ιταλία (ως «οικοδέσποινα»), Κροατία (από τα προκριματικά), Ελλάδα (από τα προκριματικά), Βοσνία (από τα προκριματικά), Ισραήλ (από τα προκριματικά), Σλοβενία (από τα προκριματικά), Ισπανία (από τα προκριματικά), Ουκρανία (από τα προκριματικά), Βέλγιο (από τα προκριματικά), Φινλανδία (από τα προκριματικά), Ουγγαρία (από τα προκριματικά), Ολλανδία (από τα προκριματικά), Πολωνία (από τα προκριματικά), Ρωσία (από τα προκριματικά), Σερβία (από τα προκριματικά), Τουρκία (από τα προκριματικά) και Βουλγαρία (από τα προκριματικά).

Ανοιχτοί λογαριασμοί υπάρχουν ακόμη στον Β’ Όμιλο, εκεί όπου η μία θέση παίζεται ανάμεσα στην Εσθονία και τα Σκόπια που έχουν ακόμη από δύο αγώνες και ο ένας εξ’ αυτών είναι μεταξύ τους. Η Εσθονία έχει 2-2 και τα Σκόπια 0-4. Ενδιαφέρον υπάρχει ακόμη στον Γ’ Όμιλο, όπου η Λιθουανία για να προκριθεί θέλει μεθαύριο (22/2) νίκη επί της Δανίας.

Τη νίκη (88-80) πήρε η Τουρκία κόντρα στην Σουηδία και προκρίθηκε στα τελικά Ευρωμπάσκετ 2022. Για την Τουρκία οι παίκτες από Φενέρ και Εφές ξεχώρισαν στο ματς καθώς οι Λάρκιν (9π., 7ασ., 6λ.), Μαχμούτογλου (9π.), Τουντσέρ (19π.), Σανλί (14π., 4ρ.) μαζί με τον Σενγκούν (24π., 12ρ.) οδήγησαν την Τουρκία στη νίκη. Απο εκεί και πέρα για την Σουηδία ο Γιόνας Γερέμπκο λίγες ημέρες μετά το διαζύγιο του με την Χίμκι σταμάτησε στους 21 πόντους. 

Για τον όμιλο της Εθνικής ομάδας, η Βουλγαρία επικράτησε 66-65 της Λετονίας, σε ένα παιχνίδι θρίλερ, που κρίθηκε σε ένα άστοχο σουτ των Λετονών στην εκπνοή. Ο Γιάνις Τίμα με 14 πόντους ήταν ο πρώτος τους σκόρερ. Ο Ντι Μποστ με 18 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, αλλά και το νικητήριο, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, σουτ ήταν ο MVP της Βουλγαρίας. Είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που οι Βούλγαροι φτάνουν σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ.

Στο μεγάλο ραντεβού του 2022 θα βρεθεί και η Ολλανδία, που γύρισε παιχνίδι από το -13 κόντρα στην Κροατία, έφτασε στη νίκη με 57-65 και πήρε την πρόκριση στην τελική φάση του Eurobasket σπάζοντας παράλληλα το αήττητο των αντιπάλων της. Στο αποψινό παιχνίδι τους Ολλανδούς οδήγησε ο Γιανίκ Φράνκε με 15 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, τρεις ασίστ και δύο κλεψίματα. Για την Κροατία ο Μίρο Μπίλαν είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Μία μεγάλη νίκη σημείωσε η Μεγάλη Βρετανία επικρατώντας της Γερμανίας στο πλαίσιο του 7ου ομίλου των Προκριματικών του Ευρωμπάσκετ με 83-81 παίρνοντας μαζί με τη Γαλλία την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης. Το παιχνίδι είχε χροιά θρίλερ αφού κρίθηκε από ένα καλάθι του Λουκ Νέλσον στην εκπνοή. Για τη Μεγάλη Βρετανία ο Ολασένι είχε 20 πόντους και οκτώ ριμπάουντ ενώ ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής Νέλσον είχε 17 πόντους. Για τη Γερμανία που ως συνδιοργανώτρια του Ευρωμπάσκετ έχει εξασφαλισμένη τη θέση της και είναι αδιάφορη ουσιαστικά, ο Μάικ Τσίρμπες είχε 14 πόντους με 6/6 δίποντα.

Η Γαλλία δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά στην τελική ευθεία τα έκανε όλα σωστά και πήρε τη νίκη που χρειαζόταν για να πάρει το εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ 2022 επικρατώντας 73-71 επί του Μαυροβουνίου. 

Η Λιθουανία έκανε σε πρώτη φάση το χρέος της καθώς επικράτησε της Τσεχίας με 94-74 στο Βίλνιους και βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στο Ευρωμπάσκετ 2022. Όμως ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση καθώς θα πρέπει να νικήσει μεθαύριο τη Δανία.



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved