Οικονόμου στο OnSports: «Οι ακαδημίες μπάσκετ είναι ένα μικρό σχολείο»!

Οικονόμου στο OnSports: «Οι ακαδημίες μπάσκετ είναι ένα μικρό σχολείο»!

Ο προπονητής του Ερμή Σχηματαρίου και κορυφαίος παίκτης του παρελθόντος Νίκος Οικονόμου, μιλάει στο OnSports για την επιτακτική ανάγκη να επιστρέψουν τα παιδιά ξανά στις προπονήσεις των ακαδημιών

Τα εθνικά πρωταθλήματα παραμένουν κλειστά, οι ακαδημίες μπάσκετ επίσης και δεν γίνεται καμία κουβέντα για το πότε θα επιστρέψουν ξανά τα παιδιά στην καθημερινότητα τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση επιστροφή των μικρών παιδιών στις προπονήσεις, για την τόνωση της ψυχολογίας τους…

Ο προπονητής και πρώην σπουδαίος αθλητής Νίκος Οικονόμου, καταθέτει στο OnSports την δική του άποψη για όλα όσα βιώνουμε εν μέσο κορωνοϊού.

«Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας. Πιστεύω όμως, ότι πρέπει να συμβάλλουμε όλοι και να βρούμε κάποιες λύσεις, ώστε να επανέλθει ο αθλητισμός στην ζωή μας πάλι. Τόσο σε ότι αφορά τα εθνικά πρωταθλήματα, όσο και τις ακαδημίες μπάσκετ» εξηγεί ο Νίκος Οικονόμου, που δίνει το δικό του στίγμα σε μια ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση για την κοινωνία.

«Για μένα το πρώτο και πιο βασικό είναι να μην ταυτίζουμε τα εθνικά πρωταθλήματα με την έναρξη των ακαδημιών. Είναι κάτι διαφορετικό. Δηλαδή όταν θα δοθεί το «πράσινο φως για τα πρωταθλήματα να ισχύσει το ίδιο και οι ακαδημίες» εξηγεί ο προπονητής του Ερμή Σχηματαρίου, ο οποίος έχει και την ευθύνη των τμημάτων υποδομής του συλλόγου που φέρουν την υπογραφή του!

«Προσωπικά, πιστεύω ότι οι ακαδημίες θα έπρεπε να έχουν αρχίσει ήδη τη λειτουργία τους. Στις ηλικίες που επιτρέπεται, δηλαδή στο δημοτικό. Για μένα μια ακαδημία είναι ένα μικρό σχολείο» παρατηρεί ο Νίκος Οικονόμου και προσθέτει: «Για μένα πρέπει τα παιδιά να ξαναμπούν στην καθημερινότητα τους. Όπως επέστρεψαν στο σχολείο, να επιστρέψουν και στις ακαδημίες. «Νους υγιής εν σώματι υγιή» λέγανε οι αρχαίοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Ο αθλητισμός είναι στην καθημερινότητα των παιδιών»

Η επιστροφή στην καθημερινότητα των παιδιών είναι το ζητούμενο για τον παλιό αθλητή και νυν προπονητή.

«Ο αθλητισμός είναι στην καθημερινότητα των παιδιών. Οι εξοσχολικές δραστηριότητες είναι στην καθημερινότητα των παιδιών. Ως τώρα βλέπουμε να έχουν εγκλωβιστεί τα παιδιά στα σπίτια τους, μπροστά σ’ ένα τάμπλετ η έναν υπολογιστή, υπάρχουν φαινόμενα παχυσαρκίας, βίας και εκνευρισμού. Τα παιδιά με όλα αυτά γίνονται πιο βίαια. Και είναι πράγματα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν μέσα από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός διδάσκει, συνεργασία, πειθαρχία. Κι όλα αυτά έχουν χαθεί από τα παιδιά…».

Τι προτρέπει ο Νίκος Οικονόμου είναι ξεκάθαρο: «Να ξαναμπούν πάλι τα παιδιά στο γήπεδο… Όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό. Δεν μπορείς να εγκλωβίσεις ένα παιδί. Και κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό…».

Όσο για την αβεβαιότητα που υπάρχει για τα εθνικά πρωταθλήματα εξήγησε: «Για τα εθνικά πρωταθλήματα θα πω ότι είναι αδιανόητο να μην θέλουν κάποιοι να ξεκινήσουν μόνο και μόνο για να μην πληρώσουν! Ας καθίσουν σε ένα τραπέζι παίκτες, προπονητές και διοικήσεις για να βρεθούν λύσεις».

 



Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved