ΠΣΑΚ: Ζητά να μειωθούν σε τέσσερις οι ξένοι της Basket League!

ΠΣΑΚ: Ζητά να μειωθούν σε τέσσερις οι ξένοι της Basket League!

Την μείωση των ξένων παικτών από έξι που είναι τώρα σε τέσσερις ζητάει ο ΠΣΑΚ με επιστολή που απέστειλε στους υποψήφιους προέδρους της ΕΟΚ

Προτάσεις για το ελληνικό μπάσκετ κατέθεσε στους υποψήφιους προέδρους της ΕΟΚ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών. Μεταξύ των προτάσεων του είναι και η μείωση των ξένων που αγωνίζονται στην Basket League από έξι που είναι τώρα σε τέσσερις!

Αναλυτικά η επιστολή του ΠΣΑΚ αναφέρει:

«Όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ απασχολεί τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, ο οποίος έστειλε επιστολές στους υποψήφιους προέδρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Σε αυτές, αναφέρονται τα παρακάτω θέματα, τα οποία αποτελούν προτάσεις μας, με γνώμονα του καλό του Έλληνα καλαθοσφαιριστή και κατ' επέκταση του ελληνικού μπάσκετ. Με μεγάλη αγωνία, περιμένουμε την απάντηση τους.

ΘΕΜΑΤΑ:
1. Άμεση επανεκκίνηση όλων των πρωταθλημάτων των Εθνικών κατηγοριών.

2. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αθλητών της Α2, καθώς και των προστατευόμενων μελών τους.

3. Οριστική κατάργηση των κοινοτικών στην Α2.

4. Σε περίπτωση διάλυσης ή δήλωσης μη συμμετοχής μιας ομάδας στο πρωτάθλημα, να δίδεται η δυνατότητα στους αθλητές εντός 15νθημερου, να μετεγγράφονται σε σωματεία ίδιας κατηγορίας ή μεγαλύτερης, έως το τέλος του 1ου γύρου.

5. Ενιαίο ιδιωτικό συμφωνητικό για τους αθλητές της Α2 κατηγορίας. Ως προϋπόθεση για την έκδοση δελτίου, θα είναι η επικύρωση του από ΕΟΚ-ΠΣΑΚ.

6. Δυνατότητα μετεγγραφής 2 αθλητών μετά από αποδέσμευση τους ή λύση κοινή συναινέσει έως 31/12 εκάστου χρόνου ή την έναρξη του Β' γύρου, όποτε αυτή καθοριστεί στις Α2, Β' & Γ' εθνικές κατηγορίες. Οι αθλητές που αποδεσμεύονται μετά από λύση κοινή συναινέσει, κατά τα ως άνω, θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε ομάδες της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας και μόνο σε διάστημα 10 εργάσιμων ημερών.

7. Δυνατότητα μετεγγραφής 2 ελεύθερων αθλητών έως 31/12 στις Α2, Β' & Γ' εθνικές κατηγορίες.

8. Σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας για μείωση των ξένων στην Α1, σε 4 αθλητές».

 



Βόλεϊ: Το πρόγραμμα των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στο European League 2026
Βόλεϊ: Το πρόγραμμα των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στο European League 2026
Βίντεο με όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League
Βίντεο με όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League
Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Μπενίτεθ για το κομβικό ματς με την Βικτόρια Πλζεν
Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Μπενίτεθ για το κομβικό ματς με την Βικτόρια Πλζεν
Champions League: Με ανατροπή η Σίτι τη Ρεάλ, πρόκριση η Άρσεναλ - Έπεσε στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός
Champions League: Με ανατροπή η Σίτι τη Ρεάλ, πρόκριση η Άρσεναλ - Έπεσε στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved