Το δάνειο του ΠΑΟΚ, η δυσκολία του Άρη, τα συμβόλαια της ΑΕΚ και το τέλος της Λάρισας

Το δάνειο του ΠΑΟΚ, η δυσκολία του Άρη, τα συμβόλαια της ΑΕΚ και το τέλος της Λάρισας

H «Extra πάσα» αναλύει όσα συμβαίνουν όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γραμμών

- Από την Θεσσαλονίκη θα ξεδιπλώσουμε το κουβάρι της Basket League, κάνοντας πρώτα ουσιαστικά αναφορά στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, που απ’ ότι φαίνεται θα δώσουν μεγάλη «μάχη» ειδικά ο δεύτερος για να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα. Ας όψονται τα οκτώ ban (απαγόρευση μεταγραφών).

- Στον «δικέφαλο» έχουν εξασφαλίσει σύμφωνα με πληροφορίες ένα δάνειο ύψους 300.000 ευρώ (από Συνεταιριστική Τράπεζα) με το οποίο προσδοκούν να καλύψουν το άνοιγμα που υπάρχει από περσινές οφειλές και κάποια χρήματα των τελευταίων ετών που οφείλονται σε αθλητές και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις. Θέλουν να κλείσουν τους… ανοικτούς λογαριασμούς και αυτό γίνεται μόνο με χρήματα… εν τη παλάμη! Όσο για τα 140.000 που πρέπει να προστεθούν στα 200.000 συνολικά της εγγυητικής για το νέο πρωτάθλημα, εκεί θα αναλάβει δράση ο Θανάσης Χατζόπουλος ο οποίος ηγείται του νέου διοικητικού σχήματος της ΚΑΕ.

- Για τον Άρη τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς μπορεί να έχει άνθρωπο για να καταβάλλει τα 200.000 ευρώ (κατέπεσε η εγγυητική των 60.000 ευρώ) της εγγυητικής, όμως, δεν έχει βρει λύση και ενδεχομένως να μην τα καταφέρει με την διευθέτηση των οκτώ ban, που απαγορεύουν οποιαδήποτε μεταγραφή παίκτη Έλληνα η ξένου για τη νέα χρονιά. Οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες και αν μη τι άλλο θα δείξουν εάν οι «κίτρινοι» θα μπορέσουν να αγωνιστούν στην Basket League.

- Στην ΑΕΚ τώρα που έχει βάλει ψηλά τον πήχη για τη νέα χρονιά θα πρέπει να επισημάνουμε πως έχει συμφωνήσει με τους Κιθ Λάνγκφορντ, Μάρκους Σλότερ και Γιόνας Ματσιούλις, αλλά για να βάλουν την υπογραφή τους στα νέα συμβόλαια περιμένουν να κλείσουν τους λογαριασμούς από την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Όπως λένε και στην «Ένωση» αυτό θα γίνει σύντομα και οι παίκτες θα ανακοινωθούν κανονικά, αφού αποτελούν κομμάτια στο παζλ του Ηλία Παπαθεοδώρου για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της περιόδου 2020-2021.

- Τέλος, όσο για την Λάρισα, δεν υπάρχει περίπτωση να δείξει κατανόηση ο ΕΣΑΚΕ και να ανάψει το «πράσινο φως» για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα, μετά την γνωμοδότηση-καταπέλτη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, πολύ απλά γιατί η Λίγκα αρκείται απλά και μόνο στην διαπιστωτική πράξη! Δεν μπορεί να μπει καθόλου στην ουσία της υπόθεσης, αφού η απόφαση-εισήγηση της ΕΕΑ είναι τελεσίδικη. Αυτά για να μην γεννιούνται ψεύτικες ελπίδες. Μόνο με άλλο ΑΦΜ μπορεί να επιστρέψει στην Basket League.

Ο πασέρ…Προοδευτική: Έκπληξη με Νικοπολίδη - Ανακοινώθηκε ο Έλληνας προπονητής
Προοδευτική: Έκπληξη με Νικοπολίδη - Ανακοινώθηκε ο Έλληνας προπονητής
Μουντιάλ 2022: Κομπανί ο αντί-Μαρτίνεθ
Μουντιάλ 2022: Κομπανί ο αντί-Μαρτίνεθ
Παπαδοπούλου - Γραμμέλη: Ξεκατίνιασμα στο twitter!
Παπαδοπούλου - Γραμμέλη: Ξεκατίνιασμα στο twitter!
Παγκόσμιο Κύπελλο: Βγαίνει σήμερα το τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών
Παγκόσμιο Κύπελλο: Βγαίνει σήμερα το τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών