Ομπέρτο στο Onsports: «Ολοκληρωμένη η Ελλάδα, ανεβαίνει η Αργεντινή» (photos+videos)

Ομπέρτο στο Onsports: «Ολοκληρωμένη η Ελλάδα, ανεβαίνει η Αργεντινή» (photos+videos)

Ο διεθνής Αργεντινός, άλλοτε NBAer και παίκτης του Ολυμπιακού, Φαμπρίτσιο Ομπέρτο, μιλάει στο Onsports για την κόντρα Ελλάδας και Αργεντινής με φόντο την πρώτη θέση του Β’ Ομίλου του Μουντομπάσκετ και την αποφυγή της Ισπανίας, ενώ θυμάται και τα «ερυθρόλευκα» χρόνια του.

Ο 39χρονος πρώην σέντερ των Πειραιωτών αποτελεί έναν από τους καλύτερους και σημαντικότερους άσους στην ιστορία του αργεντινικού μπάσκετ με καθοριστική συμμετοχή σε σπουδαίες διακρίσεις της «Αλμπισελέστε», όπως το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το χάλκινο σε αυτούς του Πεκίνο και η δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ του 2002 στην Ινδιανάπολις.

Τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη τα έκανε μετά από την αργεντινική Ατένας, στον Ολυμπιακό, τη χρονιά 1998/99 και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ταού Κεράμικα (σημερινή Λαμποράλ Κούτσα), Βαλένθια, Σαν Αντόνιο Σπερς, Ουάσινγκντον Ουίζαρντς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, για να επιστρέψει στην Ατένας το 2013, όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Πέρα από την εθνική Αργεντινής, ο Ομπέρτο έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες και σε συλλογικό επίπεδο με αποκορύφωμα τον τίτλο του ΝΒΑ με τα Σπιρούνια το 2007 όντας βασικό μέλος του συγκροτήματος του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ποια είναι η άποψή σου για το ματς της Αργεντινής με την Ελλάδα που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου;

«Θα είναι ένα καλό παιχνίδι, γιατί και οι δύο ομάδες έχουν δείξει ότι μπορούν να παίξουν καλό μπάσκετ. Σίγουρα θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την Ισπανία, ακόμη και αν δεν υπάρχει ανίκητη ομάδα. Αλλά παίζει εντός έδρας με καλό επίπεδο και αυτοπεποίθηση, όπως οι ΗΠΑ και όλοι θα επιχειρήσουν να αποφύγουν αυτές τις δύο ομάδες. Η τελική θέση θα είναι ανάμεσα σε Αργεντινή και Ελλάδα».

Η Αργεντινή έχει δείξει κάποια σκαμπανεβάσματα. Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό;

«Η Αργεντινή ξεκίνησε από χαμηλότερο επίπεδο και το αυξάνει. Προσπαθεί να βελτιωθεί και παίζει όλο και καλύτερα. Εναντίον της Ελλάδας θα είναι ένας σπουδαίος αγώνας γιατί θα κρίνει την πρώτη θέση και αυτός που θα την πάρει θα αποφύγει την Ισπανία. Αυτό θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Η Αργεντινή χτίζει το επίπεδό της μέρα με τη μέρα».

Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική εθνική ομάδα;

«Η Ελλάδα έχει νεαρούς παίκτες και πολύ ολοκληρωμένο ρόστερ με 9-10 παίκτες. Παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ. Υπάρχουν ο Μπουρούσης και ο Παπανικολάου. Είναι κάποιοι νέοι που παίζουν καλά. Είναι μια πολύ καλή ομάδα».

Πριν από μερικές μέρες, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Φακούντο Καμπάτσο. Είναι ανερχόμενο αστέρι; Ποια άλλα νέα ταλέντα της εθνικής Αργεντινής μπορούν να γίνουν σαν εσένα, τον Αντρές Νοτσιόνι και τον Λουίς Σκόλα;

«Τα νέα παιδιά, όπως οι Ντελία, Μπορτολίν και Γκαλίτσι συν τον Καμπάτσο και τον Λαπροβίτολα θα βελτιωθούν και πρέπει να τους δοθεί χρόνος να συνεχίσουν να παίζουν και να βελτιώνονται ώστε να ακολουθήσουν τα βήματα των μεγαλύτερων».

Από αυτά που έχεις δει μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ποιες ομάδες βλέπεις να είναι στα μετάλλια;

«Για τα μετάλλια πιστεύω οι ΗΠΑ και η Ισπανία. Οι άλλες ομάδες θα παλέψουν για την τρίτη θέση. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αργεντινή πάντα βρίσκεται στις τέσσερις πρώτες θέσεις και αυτός είναι ο στόχος. Είναι μια διαφορετική ομάδα όμως. Η Σερβία, η Βραζιλία, η Γαλλία και η Ελλάδα δείχνουν καλή ομαδική δουλειά. Εξαρτάται από τους αγώνες ποιος θα ξεχωρίσει».

Έχεις παίξει στην Ελλάδα, τη σεζόν 1998/99. Πώς σε βοήθησε ο Ολυμπιακός να κάνεις αυτή τη σημαντική καριέρα σε Ευρώπη και ΝΒΑ;

«Ο Ολυμπιακός ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για εμένα. Έμαθα τον επαγγελματισμό. Ήταν μια καλή στιγμή στην καριέρα μου. Μου έδωσαν σπουδαία αυτοπεποίθηση ώστε να συνεχίσω να δουλεύω και να ανεβάσω το μπασκετικό μου IQ. Είχα έναν εξαιρετικό προπονητή τότε και όλοι οι παίκτες ήταν απίστευτοι».

Εκτός από τον Ολυμπιακό το 1998, είχες ξανά πρόταση από Ελλάδα;

«Δεν θυμάμαι να έχω άλλη πρόταση από ελληνική ομάδα. Είμαι Ολυμπιακάρα και πάντα πιστός σε αυτή την ομάδα».

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα σου, όπως τις αξιολογείς εσύ;

«Η μεγαλύτερης αξίας στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν κατακτήσαμε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και μετά το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς».

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς τα κατάφεραν και φέτος. Τι έχει αυτή η ομάδα και έχει κερδίσει τόσα πολλά πρωταθλήματα ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια;

«Στο Σαν Αντόνιο τα κλειδιά είναι οι 3-4 παίκτες που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Μανού (Τζινόμπιλι), ο Τόνι (Πάρκερ) και ο Τιμ (Ντάνκαν). Ο Ποπ (κόουτς Γκρεγκ Πόποβιτς) ξέρει πώς να τρέξει την ομάδα και να δουλέψει με τον εγωισμό των παικτών. Η χημεία είναι το κλειδί. Είναι πολύ σημαντικό για το μπάσκετ. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας».

Τώρα που έχεις αποσυρθεί από την ενεργό δράση τι κάνεις; Η σχέση σου με τη ροκ μουσική ποια είναι;

«Τώρα που έχω αποσυρθεί, δουλεύω σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στην Αργεντινή. Ο ραδιοφωνικός σταθμός είναι για ροκ μουσική και αυτή είναι η σύνδεσή μου με αυτή. Έχω μια  μικρή μπάντα, με την οποία δημιουργούμε μουσική και παίζουμε τραγούδια. Είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Προσπαθώ να κάνω κάτι διαφορετικό από τον αθλητισμό».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την καριέρα του Φαμπρίτσιο Ομπέρτο:

Ομπέρτο στο Onsports: «Ολοκληρωμένη η Ελλάδα, ανεβαίνει η Αργεντινή» (photos+videos)



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved