Perkins: Για «τουρισμό» στη Νέα Ορλεάνη ή (επιτέλους) θα παίξει;

Perkins: Για «τουρισμό» στη Νέα Ορλεάνη ή (επιτέλους) θα παίξει;

Το μεσημέρι της Τετάρτης 22/7/15 πληροφορήθηκε ο κόσμος για τη μεταγραφή του Kendrick Perkins στους New Orleans Pelicans, όπου θα αποτελέσει τον backup center, πίσω από τους Asik-Ajinca.

Μήπως έφτασε επιτέλους η ώρα για τον 30χρονο center να θυμηθεί τα καλά του χρόνια στους Boston Celtics; Όταν ακόμα έπαιζε μπάσκετ.

Η χρυσή 8-ετία στους Celtics

Ο θηριώδης Τεξανός μπήκε στη λίγκα το 2003, με τους Memphis Grizzlies να τον επιλέγουν στο Νο.27 draft, οι οποίοι ωστόσο τον έστειλαν αμέσως πακέτο με τον πρώην «πράσινο», Marcus Banks στους Boston Celtics. Ποτέ δεν υπήρξε καλός τεχνίτης ή να έχει έμφαση στο σκοράρισμα. Αυτό που ωστόσο έβλεπαν σε αυτόν οι προπονητές του ήταν η σκληράδα που τον διακρίνει ακόμα και σήμερα, με αποτέλεσμα να είναι πάντοτε σημαντικός.
Γενικώς αποτελούσε τον παίχτη που έκανε χαρούμενο τον εκάστοτε playmaker αφού τα σκριν του σε καταστάσεις pick n’ roll ήταν κάτι παραπάνω από αποτελεσματικά. Ο Rajon Rondo είχε αναφέρει μάλιστα πως θα του λείψουν τα σκριν του, όταν ενημερώθηκε για την ανταλλαγή του στην Oklahoma.

perkins celtics

Με την πάροδο των χρόνων ο Perkins βελτίωσε την επαφή του με το καλάθι, με αποτέλεσμα από τους 2.2 πόντους μ.ο. που είχε στις δυο πρώτες του σεζόν, να φτάσει την περίοδο 2009-10 να σκοράρει 10.1! Η παρουσία του είχε κύριο αντίκτυπο στα Play Off του 2008, όπου μαζί με τον Kevin Garnett έκαναν τη διαφορά στις δύο ρακέτες, οδηγώντας τους Celtics στην κατάκτηση του τίτλου απέναντι στους Lakers. Μετά από διάλειμμα ενός έτους οι Celtics ξανάπαιξαν στους Τελικούς, ωστόσο ο Kobe Bryant είχε αντίθετη άποψη κερδίζοντας αυτή τη φορά τη σειρά για τους Lakers. Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία φορά που φόρεσε τη φανέλα των «Κελτών» στην post season.

Η ανταλλαγή στους Thunder και η πτώση

Το Φεβρουάριο του 2011 ο Perkins συμπεριλήφθη στο πακέτο που μεταφέρθηκε στην Oklahoma παρέα με τον Nate Robinson για λογαριασμό των Jeff Green και Nenand Krstic. Λίγες μέρες μάλιστα μετά τη μεταγραφή του υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στους Thunder πήρε άμεσα τη θέση βασικού παίζοντας πλάι στον Serge Ibaka μέσα στη ρακέτα, αναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά να κάνει τη βρώμικη δουλειά.

perkins

Όσο περνούσε ωστόσο ο καιρός, ο Perkins φαινόταν ολοένα και περισσότερο έξω από τα νερά του, με τους μέσους όρους του να φθίνουν συνεχώς και τους οπαδούς των Thunder να τον έχουν στο στόχαστρο. Για να καταλάβετε το πόσο έπεσαν οι αριθμοί του, στην πενταετή του θητεία στην Oklahoma δεν ξεπέρασε ποτέ κατά μέσο όρο τους 5.1 πόντους (!) ενώ τη σεζόν 2013-14 έπαιρνε μονάχα 4.9 ριμπάουντ. Πλάι στους Durant-Westbrook έπαιξε σε άλλο ένα τελικό, ωστόσο η τριάδα των Heat Lebron-Wade-Bosh δεν τους άφησαν περιθώρια για ελπίδες, κατακτώντας τον τίτλο με 4-1 νίκες.

Οι Cavs και εσχάτως… Πελεκάνος!

Η καριέρα του Perkins είχε πάρει την κατιούσα για τα καλά, με τον ίδιο να μένει ελεύθερος τον περασμένο Φεβρουάριο αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Άνεργος ωστόσο δεν θα έμενε για πολύ καθώς παίκτες με την σκληράδα του αλλά και τη φωνή του στα αποδυτήρια λίγοι την έχουν. Ειδικά σε μια ομάδα πρωταθλητισμού, όπως οι Cavaliers θα ήταν χρήσιμος. Ακόμα και από τον πάγκο. Όπως κι έγινε τελικά.

Όντας πλέον συμπαίκτης του Lebron είχε τους χειρότερους μέσους όρους της καριέρας του, ωστόσο αυτό λίγο τον ένοιαξε αφού προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα σε τελικούς του ΝΒΑ. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους, o David Blatt δεν τον χρησιμοποίησε λεπτό, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσει τους Warriors να στέφονται πρωταθλητές από τις καλύτερες θέσεις του γηπέδου.

kendrick-perkins

Μετά τους τελικούς η συνεργασία του με τους Cavs ολοκληρώθηκε, με τον ίδιο να αποτελεί μέλος της φετινής Free Agency. Μετά από ένα μήνα σχεδόν παραμονής, τον προσέγγισαν οι Pelicans στους οποίους θα αγωνίζεται τον επόμενο χρόνο για το minimum δυνατό συμβόλαιο. Προφανώς και δεν λογίζεται για βασικός. Άλλωστε δεν υπήρχε λόγος να ανανεωθούν τα συμβόλαια των Asik-Ajinca. Όπως όμως και στις άλλες ομάδες που έπαιξε είναι δεδομένο πως με έναν παίκτη με τη σκληράδα του Perkins μόνο θετικά μπορούν να συμβούν, ειδικότερα όταν στη front line υπάρχει ο Anthony Davis, με τον οποίο είναι βέβαιο πως θα περάσει πολλές ώρες στην προπόνηση.

Η ουσία είναι πως ο Perkins ήρθε σε μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες να φτάσει ψηλά. Με καινούργιο προπονητή (Alvin Gentry), υποψήφιο MVP της regular season (Anthony Davis) και πολύ σοβαρό cast (Evans, Holiday, Gordon, Asik) μπορεί με την εμπειρία του να βοηθήσει να επιτευχθούν οι στόχοι της. Το γεγονός εξάλλου πως η ομάδα δεν διαθέτει κάποιον ψηλό ποιότητας - εκτός του Davis – ίσως του δώσει την ευκαιρία να κάνει κάτι που έχει πολλά χρόνια να κάνει. Τι είναι αυτό; Μα προφανώς να ξαναπαίξει μπάσκετ!

Μπορεί να μην είναι ο παίκτης που ήταν παλιά, ωστόσο σε κάθε ομάδα που έχει αγωνιστεί έχει φτάσει τουλάχιστον σε τελικούς του ΝΒΑ. Και αυτό σίγουρα δεν τον κάνει κακό παίκτη. Λέτε και τώρα με τους Pelicans να τα καταφέρει;



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved