Ντάλας Μάβερικς: Χωρίς Νοβίτσκι με Ρόκετς

Ντάλας Μάβερικς: Χωρίς Νοβίτσκι με Ρόκετς

Αποκλείστηκε ο Ντιρκ Νοβίτσκι από το αυριανό φιλικό (08/10, 03:30) των Ντάλας Μάβερικς με τους Χιούστον Ρόκετς.

Πριν από την προχθεσινή προπόνηση του Ρικ Καρλάιλ δήλωσε πως νιώθει τέλεια τονίζοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση έπειτα από σοβαρή δουλειά σε ατομικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της περασμένης offseason, αλλά στη συνέχεια υπέστη τραυματισμό στο ισχίο σε εσωτερικό «5-on-5». Το πρόβλημα δεν κρίνεται σοβαρό, αλλά αποφασίστηκε προσωρινή προφύλαξη του μελλοντικού Hall of Famer. Τραυματισμό στο ισχίο αποκόμισε και ο Τσάρλι Βιγιανουέβα, αλλά αναμένεται να παίξει αύριο, καθώς διεκδικεί θέση στο ρόστερ του Καρλάιλ, ο οποίος ανέφερε πως ουδείς διατηρεί δεδομένη θέση στο δυναμικό του αποκλειστικά λόγω πιθανού εγγυημένου συμβολαίου.

Από εκεί και πέρα, ο Νοβίτσκι ξεχώρισε τον Ιβάν Τζόνσον από τους παίκτες, που έχουν υπογράψει συμβόλαιο χωρίς εγγυήσεις, αν και ο 30άχρονος φόργουορντ έχασε την προχθεσινή προπόνηση λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Απουσίασε και ο Γκαλ Μέκελ λόγω εβραϊκής γιορτής, αλλά επανεντάχτηκε άμεσα στις καθημερινές προπονήσεις, ενώ ο Καρλάιλ ισχυρίστηκε πως ο Τζέι Κρόντερ είναι ο κορυφαίος αμυντικός του στο ξεκίνημα της προετοιμασίας δικαιώνοντας σχετική προσπάθεια του Τάισον Τσάντλερ.

Επίσης, ο προπονητής των «Μαβς» επιβεβαίωσε πως προορίζει τον Τζαμίρ Νέλσον για τον ρόλο του βασικού πλέι-μέικερ μπροστά από τον Ρέιμοντ Φέλτον, ο οποίος θα χάσει τα πρώτα πέντε παιχνίδια της νέας σεζόν λόγω τιμωρίας και δήλωσε πως δεν τον ενοχλεί η προοπτική ανάληψης αναπληρωματικού ρόλου. Από την πλευρά του, ο Ντέβιν Χάρις εκτίμησε πως θα αναλάβει πάλι ρόλο «έκτου παίκτη», καθώς πράγματι διαπιστώνεται πως θα πάρει τη θέση «2» της δεύτερης πεντάδας.

Μέσα σε όλα, ο Τσάντλερ Πάρσονς είπε ότι ο Καρλάιλ τον «σπρώχνει» σε ιδιαίτερο βαθμό, ώστε να βελτιωθεί στην άμυνα, ενώ ομολόγησε ότι νιώθει παράξενα ενόψει του αυριανού φιλικού με την προηγούμενη ομάδα του. Στα των Ρόκετς του Κώστα Παπανικολάοου, ο Τζέιμς Χάρντεν χτύπησε στο αριστερό ισχίο κατά τη διάρκεια της προπόνησης της περασμένης Παρασκευής, αλλά έκτοτε συνεχίζει χωρίς περιορισμούς, αν και ο Κέβιν Μακ Χέιλ παραδέχθηκε πως απαιτείται προσοχή και ξεκούρασή του σε μερικά από τα επερχόμενα φιλικά προετοιμασίας.

Ο τεχνικός των εκπρόσωπων του Χιούστον ανέφερε επίσης ότι δεν σκέφτεται το συμβόλαιό του, που θα λήξει με το πέρας του 2014-15 τονίζοντας πως αντιμετωπίζει την επερχόμενη σεζόν ως οποιαδήποτε άλλη. Ακόμα, ο Τζέισον Τέρι αποκλείστηκε και επίσημα από τα δύο πρώτα ματς της τρέχουσας preseason λόγω γνωστού τραυματισμού στον οπίσθιο μηριαίο, αλλά πρόλαβε να εκθειάσει το σουτ του Τρόι Ντάνιελς, ενώ ο Κλιντ Καπελά αναμένεται πλέον να χάσει ολόκληρη την προετοιμασία, καθώς εκτιμήθηκε πως θα μείνει έξω για έξι ακόμα εβδομάδες εξαιτίας τραυματισμού στη βουβωνική χώρα, αν και υποστήριξε πως νιώθει εξαιρετικά.

Σε παλιότερο τραυματισμό του αναφέρθηκε ο Ντουάιτ Χάουαρντ παραδεχόμενος εκ νέου σε πρόσφατη συνέντευξή του πως βιάστηκε να επιστρέψει έπειτα από πρόβλημα στη μέση το 2012-13, όταν ήταν μέλος του ρόστερ των Λος Άντζελες Λέικερς. Τέλος, ο Αϊσάια Κανάν ήθελε να πάρει τη φανέλα #3, η οποί ανήκει στον Νικ Τζόνσον, πριν αρκεστεί σε εκείνη με το  #0, ώστε να αφήσει το #1 στον κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό του, Τρέβορ Αρίζα, ο οποίος παραδέχθηκε πως του χρωστά… χάρη.



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved