Μπόστον Σέλτικς: Ξεκίνημα χωρίς Ρόντο και Φαβεράνι

Μπόστον Σέλτικς: Ξεκίνημα χωρίς Ρόντο και Φαβεράνι

Αποκλείστηκε και επίσημα ο Ραζόν Ρόντο (χέρι) από το σημερινό φιλικό προετοιμασίας των Μπόστον Σέλτικς με τους Φιλαδέλφεια 76ερς.

Ουδέποτε δημιουργήθηκαν ελπίδες για παρουσία του στο αποψινό ματς (07/10, 02:30), αλλά τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώνεται πως ο πρόσφατος τραυματισμός στο χέρι δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους «C’s», ούτε θα δημιουργήσει μελλοντικά προβλήματα στον 28χρονου πλέι-μέικερ, ο οποίος δείχνει πως προοδεύει ταχύτατα και πως προλαβαίνει την έναρξη του 2014-15. Δυσάρεστη εξέλιξη, όμως, υπήρξε με τον αντικαταστάτη του Ρόντο στη βασική πεντάδα, Μάρκους Σμαρτ, καθώς ο rookie γκαρντ ταλαιπωρείται με ενοχλήσεις στη βουβωνική χώρα, αλλά θα είναι βασικός στο εναρκτήριο παιχνίδι των Σέλτικς για την τρέχουσα preseason.

Θα παίξει και ο Τζεφ Γκριν, αν και σε πρώτο βαθμό αποκλείστηκε λόγω μικροτραυματισμού στη γάμπα, ενώ περιθωριοποιήθηκε ο Βίτορ Φαβεράνι, καθώς δεν είναι στο 100% έπειτα από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Ενοχλήσεις στη βουβωνική χώρα αντιμετωπίζει ο Τζόελ Άντονι, ενώ ο Μπράντον Μπας αποκόμισε επίσης τραυματισμό, αλλά ο Μπραντ Στίβενς μπορεί να τους υπολογίσει όλους για την έναρξη της regular season, αρκεί να παραμείνουν στο ρόστερ των εκπρόσωπων της Μασαχουσέτης. Από εκεί και πέρα, ο κόουτς των «κελτών» ανέφερε ότι ο Κέλι Όλινικ είναι πλέον πολύ καλύτερος αμυντικός, ενώ πρόσθεσε ότι προοδεύει με εντυπωσιακό ρυθμό ο Τζέιμς Γιανγκ, ο οποίος εντυπωσιάζει και τον GM, Ντάνι Έιντζ, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Στα των «Σίξερς», οι Αλεξέι Σβεντ (μέση) και Λουκ Ρίτσαρντ Μπα Α Μούτε (αστράγαλος) παραμένουν μακριά από το 100%, αλλά ο τελευταίος μαζί με τους Τόνι Ρότεν, Χόλις Τόμπσον, Νέρλενς Νόελ και Χένρι Σιμς δηλώθηκαν στη βασική πεντάδα, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Ρώσος γκαρντ. Αντίθετα οι Τζέραμι Γκραντ (αστράγαλος) και Τζάρβις Βαρνάντο (αχίλλειος τένοντας) δεν υπολογίζονται για τον αποψινό αγώνα. Δεδομένα εκτός είναι ο Τζόελ Εμπίντ (πόδι), ο οποίος δεν φορά πλέον προστατευτική μπότα και συμμετέχει στις καθημερινές προπονήσεις ως… βοηθός προπονητή, ενώ ο Μπρετ Μπράουν στερείται επίσης των υπηρεσιών του Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς (ώμος), οπότε τη θέση «1» θα καλύψει ο Ρότεν, που επανέλαβε ότι θα ήθελε να παίξει στη θέση «2» δίπλα στον κορυφαίο rookie της περσινής σεζόν του NBA, αν και ο προπονητής του δεν δείχνει σχετική διάθεση.

Χωρίς τον Ταϊρίκ Έβανς (οπίσθιος μηριαίος), οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς θα αντιμετωπίσουν σήμερα (07/10, 02:30) τους Ατλάντα Χοκς, ενώ ο Μόντι Ουίλιαμς θα συνεχίσει τους «πειραματισμούς» μειώνοντας τον χρόνο συμμετοχής των παικτών, που προορίζει για τη βασική πεντάδα. Από την άλλη, τα «γεράκια» αντιμετωπίζουν πλειάδα τραυματισμών, καθώς στο τέλος της πρώτης εβδομάδας της τρέχουσας preseason, ο Ντε Μαρ Κάρολ υπέστη τραυματισμό στον αστράγαλο, που προκάλεσε τον αποκλεισμό του από το αποψινό ματς, αν και εκτιμήθηκε προσωρινά πως ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής κόντρα στους «πελεκάνους».

Ακόμα, ο πρώην φόργουορντ/σέντερ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, Πέρο Άντιτς, έσπασε τη μύτη του την περασμένη Πέμπτη και θα φορέσει μάσκα για αρκετές ημέρες, οπότε φυσιολογικά δεν υπολογίζεται για τον σημερινό αγώνα. Περιθωριοποιήθηκε επίσης ο Κεντ Μπέιζμορ, ο οποίος δεν είναι ακόμα στο 100% έπειτα από τραυματισμό στο πόδι, ενώ ο Κάιλ Κόρβερ είναι εκτός ομάδες εδώ και μέρες λόγω εγκυμοσύνης της γυναίκας του. Δεδομένα στα πιτς είναι ο Αλ Χόρφορντ (θωρακικός μυς), αλλά σύμφωνα με Μέσα της Ατλάντα απέσπασε ιατρική έγκριση για συμμετοχή σε «2-on-2», οπότε σύντομα θα επιστρέψει στη δράση για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Λόγω των παραπάνω απουσιών, οι Έλτον Μπραντ και Τζον Τζέκινς, τουλάχιστον, θα εισαχθούν εκτάκτως στο αρχικό σχήμα του Μάικ Μπουντενχόλζερ, ενώ πέρα από τα προβλήματα τραυματισμού οι Χοκς παρουσίασαν μέσω βίντεο το νέο παρκέ τους. Τέλος αναφέρουμε πως ο 33χρονος Μαρκίς Ντάνιελς, πρώην γκαρντ/φόργουορντ των Σέλτικς, των Ντάλας Μάβερικς, των Ιντιάνα Πέισερς και των Μιλγουόκι Μπακς, πέρασε πρόσφατα από τις εγκαταστάσεις των «C’s» και άλλων ομάδων του «μαγικού» κόσμου αναζητώντας θέση σε τεχνικό επιτελείο, κάτι που σημαίνει πως αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Μπόστον Σέλτικς: Ξεκίνημα χωρίς Ρόντο και Φαβεράνι



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved