Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: Ατρόμητος ο Στέφεν Κάρι

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: Ατρόμητος ο Στέφεν Κάρι

Δεν έχει ξεπεράσει ενοχλήσεις στον αστράγαλο, αλλά ο Στέφεν Κάρι συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις και αγωνιά για νέες ευκαιρίες «δολοφονίας» των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Στο πρώτο παιχνίδι πέτυχε 44 πόντους με 18/35 σουτ και μοίρασε 11 ασίστ και αύριο (09/05, 04:30) ο 25χρονος γκαρντ προβάλει εκ νέου σαν τη μεγαλύτερη απειλή για τους Τεξανούς. Θα μπορούσε να διασφαλίσει μπρέικ από το πρώτο παιχνίδι, αλλά ο τραυματισμός του δεν φαίνεται ικανός να του αποτρέψει μελλοντικό «σπάσιμο» έδρας εντός της τρέχουσας σειράς αγώνων. Φυσικά, οι Ουόριορς θα ήθελαν και μεγαλύτερη παραγωγική συμβολή από τον Κλέι Τόμπσον, αλλά είναι κοινώς αποδεκτό πως ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ ίσως εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί της σειράς.

Παράλληλα, ο Άντριου Μπόγκουτ έκανε νέα ένεση στον αστράγαλο, ώστε να είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι εναντίον των Σπερς, αν και προγενέστερα ισχυρίστηκε πως δεν θα χρειαστεί άλλες σχετικές επεμβάσεις. Ο Αυστραλός διεθνής, πάντως, ισχυρίστηκε εκ νέου πως δεν θα απαιτηθούν άλλες ενέσεις, κάτι που μάλλον συνδυάζεται με υπερβολική αισιοδοξία. Με πρόβλημα τραυματισμού έπαιξε και ο Καρλ Λάντρι, ενώ ο Ντέιβιντ Λι δεν αγωνίστηκε, αν και ήταν διαθέσιμος. Μοιραία ο Φέστους Εζέλι πήρε θέση βασικού στο πρώτο ματς στο «AT&T Center», αλλά ο Μαρκ Τζάκσον αναμένεται να έχει ποιοτικότερες επιλογές στη frontline ενόψει των επόμενων αγώνων της σειράς των ημιτελικών της Δύσης.

Στο μεταξύ αναφέρθηκε πως ο Λι μάλλον θα αποφύγει εγχείρηση στο πόδι κατά τη διάρκεια της offseason. Αφαιρέθηκε μεν από τον κατάλογο τραυματιών, αλλά ουδέποτε ξεκαθαρίστηκε αν ξεπέρασε την προοπτική χειρουργικής επέμβασης. Πλέον φαίνεται πως δεν θα χρειαστεί εγχείρηση και πως εντός της σειράς αγώνων με τα «σπιρούνια» θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα των «πολεμιστών».

Στα των Σπερς, ο Τιάγκο Σπλίτερ παραμένει ανέτοιμος, αλλά ο Μπορίς Ντιό κατέλαβε, σε πρώτο βαθμό, τη θέση του στη βασική πεντάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς. Εντούτοις, ο Καούχι Λέοναρντ είναι εκείνος που προσφέρει το κάτι παραπάνω στους Τεξανούς. Από τη μία, οι εκπρόσωποι του Σαν Αντόνιο φιλοδοξούν να «χτίσουν» πάνω στον 21χρονο γκαρντ/φόργουορντ, τη στιγμή που οι Ουόριορς διαπιστώνουν πως πρέπει να προσαρμόσουν την άμυνά τους και στις αρετές του Λέοναρντ. Παράλληλα, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης προτιμά να παραμείνει κρυφό «όπλο», αλλά αυτό δύσκολα θα συμβεί, όσο «καθαρίζει» πλειάδα κρίσιμων φάσεων στις δύο άκρες του παρκέ.

Τέλος σημειώνουμε πως ο τραυματισμός του Σπλίτερ στον αστράγαλο καθιστά την παρουσία του Βραζιλιάνου σέντερ αμφίβολη και στο δεύτερο ματς. Από την πλευρά του, ο Τιμ Ντάνκαν δεν έχει ξεπεράσει ίωση, αλλά πήρε μέρος στον πρώτο αγώνα και θα πρέπει να συμβεί κάτι εξαιρετικά συνταρακτικό, ώστε να μην παίξει στον δεύτερο.



Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved