Εθνική Ελλάδας: Με Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μουντομπάσκετ 2023 - Τι είπαν Ιτούδης και Ζήσης

Εθνική Ελλάδας: Με Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μουντομπάσκετ 2023 - Τι είπαν Ιτούδης και Ζήσης

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 στις Φιλιππίνες. Η ανάλυση των Δημήτρη Ιτούδη και Νίκου Ζήση για τους αντιπάλους

Η Εθνική Ελλάδας έμαθε τους αντιπάλους της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και θα βρίσκεται στον 3ο όμιλο μαζί με τις ΗΠΑ, την Ιορδανία και τη Νέα Ζηλανδία.

Μάλιστα, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ σε φιλικό παιχνίδι (18/8) στο Διεθνές Τουρνουά του Άμπου Ντάμπι, μόλις μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Μουντομπάσκετ.

Ο Έλληνας προπονητής έκανε δηλώσεις μετά την κλήρωση και ανέλυσε τον όμιλο στον οποίο θα βρεθεί η Εθνική μας.

«Κατ’ αρχάς είναι τιμή που βρισκόμαστε σε ένα ακόμα Παγκόσμιο κύπελλο και μάλιστα έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία των παραθύρων, κάτι το οποίο κατακτήθηκε με την προσπάθεια όλων των αθλητών και των προπονητών που έφεραν την Εθνική να είναι παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού» υποστήριξε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας.

Και συνέχισε: «Το πρώτο που θέλουμε είναι να έχουμε όσο περισσότερους αθλητές διαθέσιμους στα τέλη Ιουλίου, να είναι υγιείς εννοώ και αυτή είναι η βασική ευχή μου μέχρι το τέλος των υποχρεώσεών τους με τα σωματεία τους, ώστε όλοι να μπορούν μετά να θέσουν εαυτούς στη διάθεση της Εθνικής».

Όσο για το βαθμό δυσκολίας του ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 ο Δημήτρης Ιτούδης υπογράμμισε: «Από ‘κει και πέρα, με την πρώτη ανάγνωση θεωρώ ότι πάμε σε μια δύσκολη διασταύρωση για τη συνέχεια και πιθανότατα με την παρουσία των Λιθουανών, αφού για τον πρώτο όμιλο είναι προφανές ότι έχουμε το νούμερο ένα και αδιαμφισβήτητο φαβορί της διοργάνωσης, τις ΗΠΑ. Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα τη σύνθεσή της, αλλά σίγουρα θα είναι πάρα πολύ καλή ομάδα».

Και κατέληξε: «Αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση και ξαναλέω ότι το βασικό είναι να υπάρχει υγεία σε όλους και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα και με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες».

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 ο Greek Freak

Από την πλευρά του, ο γενικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Νίκος Ζήσης εξέδρασε τη πεποίθηση πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αγωνιστεί κανονικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

«Νομίζω οι κληρώσεις γίνονται για να γίνονται. Πλησιάζουμε, παρότι είμαστε σε πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα, σε αυτό το μεγάλο γεγονός. Απέχουμε περίπου τρεις μήνες από την έναρξη της προετοιμασίας και τέσσερις από το τουρνουά. Πιστεύουμε στους προπονητές μας, στον κόουτς Ιτούδη, στους παίκτες μας και θέλουμε να είναι όλοι υγιείς για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας και να κάνουμε περήφανους όλους τους Έλληνες», είπε στη NOVA.

Και πρόσθεσε: «Το έχω ζήσει και σαν παίκτης, μπορείς να κρίνεις μια κλήρωση ευνοϊκή ή όχι, αλλά σημασία έχει πώς θα παρουσιαστείς εσύ. Θεωρώ σημαντικό για μας ότι δεν θα έχουμε έξτρα μετακίνηση και θα παίξουμε όλα τα παιχνίδια μας στη Μανίλα. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι θα δώσουμε και ένα φιλικό με τις ΗΠΑ στο Άμπου Ντάμπι πριν τα τελικά».

Όσο για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και όλων των πρωτοκλασσάτων παικτών, ο Νίκος Ζήσης, υποστήριξε: «Η σεζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη και πολλά μπορούν να συμβούν. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί, υγιείς και ενωμένοι. Έχουμε κάνει ένα ξεκίνημα από πέρσι και θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους. Πρώτη μας αίσθηση είναι πως θα είμαστε όλοι μαζί. Η σεζόν του Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο) στο ΝΒΑ τελείωσε, αλλά έχουμε και άλλους παίκτες πολύ υψηλής ποιότητας που ακόμη αγωνίζονται. Έχουμε καιρό μπροστά μας, πάνω από όλα να υπάρχει υγεία».

Και συμπλήρωσε: «Η συνάντηση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έγινε πριν περίπου δύο μήνες, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη μαζί του μετά τον αποκλεισμό των Μπακς, αλλά πιστεύουμε πως θα είναι μαζί μας. Αρχικά υπάρχει αίσθηση πως θα είναι όλοι μαζί μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Το πρόγραμμα της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Γνωστό έγινε και το πρόγραμμα των αγώνων, με την Ελλάδα να κάνει πρεμιέρα κόντρα στην Ιορδανία στις 26 Αυγούστου. Δύο μέρες αργότερα (28/8), θα διεξαχθεί το σπουδαίο ματς με τις ΗΠΑ, ενώ η πρώτη φάση κλείνει την Τετάρτη (30/8) κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.

Η Ελλάδα, εφόσον προκριθεί ως μία από τις δύο πρώτες του ομίλου της θα διασταυρωθεί σε νέο όμιλο με τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί από το 4ο γκρουπ, στο οποίο βρίσκονται η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, το Μεξικό και η Αίγυπτος. Στη β' φάση των ομίλων οι ομάδες κουβαλούν όλα τα αποτελέσματα από την α' φάση.

Σάββατο 26 Αυγούστου
ΗΠΑ - Νέα Ζηλανδία
Ιορδανία - Ελλάδα

Δευτέρα 28 Αυγούστου
Ελλάδα - ΗΠΑ
Νέα Ζηλανδία - Ιορδανία

Τετάρτη 30 Αυγούστου
ΗΠΑ - Ιορδανία
Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία

Οι όμιλοι και οι διασταυρώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Το Μουντομπάσκετ 2023 θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου, με την Ελλάδα να παραμένει στις Φιλιππίνες καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

1ος Όμιλος
Φιλιππίνες
Ιταλία
Δομινικανή Δημοκρατία
Ανγκόλα

2ος Όμιλος
Σερβία
Πουέρτο Ρίκο
Κίνα
Νότιο Σουδάν

3ος Όμιλος
ΗΠΑ
Ελλάδα
Νέα Ζηλανδία
Ιορδανία

4ος Όμιλος
Λιθουανία
Μαυροβούνιο
Μεξικό
Αίγυπτος

5ος Όμιλος
Αυστραλία
Γερμανία
Φινλανδία
Ιαπωνία

6ος Όμιλος
Σλοβενία
Βενεζουέλα
Γεωργία
Πράσινο Ακρωτήρι

7ος Όμιλος
Ισπανία
Βραζιλία
Ιράν
Ακτή Ελεφαντοστού

8ος Όμιλος
Γαλλία
Καναδάς
Λετονία
Λίβανος

Από την πρώτη φάση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 θα προκριθούν οι δύο πρώτες κάθε ομίλου και στη δεύτερη φάση θα δημιουργηθούν νέοι όμιλοι (συνολικά 16 ομάδες), που διασταυρώνονται ως εξής:

Ο 1ος όμιλος με τον 2ο όμιλο
Ο 3ος όμιλος (της Εθνικής Ελλάδας) με τον 4ο όμιλο
Ο 5ος όμιλος με τον 6ο όμιλο
Ο 7ος όμιλος με τον 8ο όμιλο

Οι δύο πρώτες ομάδες των τεσσάρων νέων ομίλων που θα δημιουργηθούν, θα προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σε περίπτωση που η Ελλάδα φτάσει μέχρι εκεί, τότε η διασταύρωση γίνεται με μία εκ των ομάδων που θα έχουν προκριθεί από το «ζευγάρωμα» του 1ου με τον 2ο όμιλο, όπου φαβορί είναι η Ιταλία και η Σερβία.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved