Γιαννάκης: «Ο Γιάννης δεν έκανε πέντε φάουλ, χαμηλότερου επιπέδου οι διαιτητές» (video)

Γιαννάκης: «Ο Γιάννης δεν έκανε πέντε φάουλ, χαμηλότερου επιπέδου οι διαιτητές» (video)

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για την κακή διαιτησία του αγώνα Τσεχία - Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη

Για το παιχνίδι με τους Τσέχους

«Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Γενικά, ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αυτό ήταν σημαντικό. Προσπαθήσαμε πολύ. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε για τη συνέχεια. Όλοι έδιναν λύσεις. Στην άμυνα ήμασταν αρκετά καλοί. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και στους προπονητές και σε όλους για το σημερινό ματς. Μου άρεσε αυτό που είδα. Κάναμε μια ωραία προσπάθεια να αλλάξουμε πράγματα για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Κάναμε προσπάθεια, παρά την πίεση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Παίξαμε με μια καλή ομάδα. Είχαν και εκείνοι τα προβλήματά τους. Όλοι βοήθησαν. Ήμασταν στο κυνήγι της νίκης και νιώθαμε κάπως άβολα. Ο Καλάθης έκανε από τα καλύτερα του παιχνίδια. Φτάσαμε σε μια καλή φάση, θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί. Ήταν θέμα λεπτομερειών. Είναι δεδομένο πως αυτό θα συμβεί σε ένα ματς. Στην μεγαλύτερη εικόνα ήμασταν μια καλή ομάδα, που προσπαθούσε να ανατρέψει τα προγνωστικά».

Για τα επιθετικά φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Είναι αλήθεια ότι οι διαιτητές δεν ήταν του επιπέδου αυτού του αγώνα. Έκαναν λάθη μέχρι το τέλος. Χρειάζεται προσοχή. Και οι διαιτητές είναι στον δικό τους κόσμο, πολλές φορές. Ή σε έναν κόσμο που δεν είναι στο πνεύμα του μπάσκετ. Ο Γιάννης δεν έκανε πέντε φάουλ, αλλά βγήκε. Αυτή είναι η ουσία. Τον χρειαζόμαστε. Πρέπει να τα καταλάβει και όλα αυτά. Πρέπει να καταλαβαίνει πως εδώ όλοι θέλουν να μπουν στο ρουθούνι του και να τον ενοχλούν. Να είναι ενοχλητικοί, να είναι και εκείνοι "κάτι"».

Για τη γεύση που του μένει

 «Η ομάδα μας ήταν καλή, προσπάθησε αρκετά. Είχαν πίεση τα παιδιά. Φαινόταν αυτό. Παίξαμε καλά και πρέπει να ονειρευόμαστε. Πρέπει να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Αξίζαμε περισσότερα. Θα ήθελα να παίζει όπως σήμερα η Εθνική άλλα δέκα ματς. Με πίεση. Τους κερδίσαμε, τους πιέσαμε, τους χαλάσαμε το μυαλό. Είχαν δείξει πως παίζουν σοβαρά για 40'. Τους βγάλαμε από εκεί. Κάναμε αυτό που θέλαμε. Τους χαλάσαμε το παιχνίδι τους». 

Για τη συνολική εικόνα του ελληνικού μπάσκετ

 «Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να χαίρονται τα παιδιά που παίζουν. Πρέπει και να φέρουμε τα παιδιά στο μπάσκετ. Έχουμε τον Γιάννη μας. Είναι τεράστια προβολή στο ΝΒΑ». 

Για το πρόβλημα στο σουτ

 «Λύνεται με προπόνηση. Από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλα. Δεν γίνεται ξαφνικά να βελτιωθείς στα 25. Είναι κάτι που θέλει προπόνηση από μικρός. Να είσαι σταθερός, πνευματικά καλός. Ζήλεψα τον Μπόχατσικ. Το παιδί έχει κάνει προπόνηση, το βλέπεις. Νομίζω πως πρέπει να μπουν ειδικοί στις δουλειές που αφορούν τα παιδιά. Να καταλάβει ένα παιδί πώς πρέπει να σουτάρει. Θέλει δουλειά. Οι Ισπανοί έχουν παίκτες, αλλά μπορεί σε ένα ματς να κάνουν 0/7. Δεν υπάρχει πάντα το 100%. Χρειάζεται κι άλλο πλάνο».

Για το αν χάρηκε την Εθνική στην Κίνα

«Παίξαμε λίγα ματς, αξίζαμε παραπάνω. Πρέπει να διεκδικούν μετάλλια τα παιδιά». 

Δείτε το βίντεο



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved