Ρεκόρ παικτών από το NBA στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας!

Ρεκόρ παικτών από το NBA στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας!

Όταν άρχισε το FIBA Basketball World Cup 2019 το Σάββατο σημειώθηκε μια ιστορική στιγμή για το τουρνουά.

Το τωρινό Παγκόσμιο Κύπελλο έχει τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών που έρχονται από το ΝΒΑ και συμμετέχουν στη διοργάνωση της FIBA, η οποία ξεκίνησε το 1950.

Υπάρχουν 54 παίκτες από το ΝΒΑ από 17 διαφορετικές χώρες σε αυτό το τουρνουά, μεταξύ των 32 χωρών, που παίρνουν μέρος στη διοργάνωση της Κίνας. Στο FIBA Basketball World Cup της Ισπανίας πριν από πέντε χρόνια είχαν πάρει μέρος 45 NBAers.

Επίσης, το φετινό τουρνουά έκανε ρεκόρ στο σύνολο των ενεργεία NBAers, των NBA draftees και όσων έχουν εμπειρία από το ΝΒΑ, σε σχέση με τους 92 του 2014.

Χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη και NBA MVP, Γιάννης Αντετοκούνμπο των Milwaukee Bucks ξεχωρίζει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με ταλέντο και ο ίδιος βάζει την Ελλάδα στη συζήτηση για τον τίτλο.

Ταυτόχρονα, το άλλο μέλος της All-NBA First Team, ο Νίκολα Γιόκιτς των Denver Nuggets, εκπροσωπεί τη Σερβία, που επίσης κοιτάζει προς το λαμπερό Naismith Trophy.

Οι παίκτες της All-NBA Third Team, που αγωνίζονται στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο πόιντ γκαρντ των ΗΠΑ, Kemba Walker, που βρισκόταν για χρόνια στους Charlotte Hornets και πήγε αυτό το καλοκαίρι στους Boston Celtics, καθώς και ο Γάλλος σέντερ των Utah Jazz, Rudy Gobert.

Η δωδεκάδα των ΗΠΑ, που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο και να κάνει το ιστορικό three-peat στην Κίνα, αποτελείται πλήρως από παίκτες του ΝΒΑ, ενώ η Σερβία και η Γαλλία έχουν από πέντε παίκτες από την κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Παίκτες όπως οι Bogdan Bogdanovic, Boban Marjanovic, Nemanja Bjelica και Marko Guduric θα υψώσουν τη σερβική σημαία στην Κίνα μαζί με τον Jokic, ενώ οι Evan Fournier, Nicolas Batum, Frank Ntilikina και Vincent Poirer θα εκπροσωπήσουν τη Γαλλία δίπλα στον Gobert.

«Το παιχνίδι υπάρχει σε όλο τον κόσμο και αυτό μιλά από μόνο του. Κάθε χρόνο υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι μη Αμερικανοί στο υψηλότερο επίπεδο, οι οποίοι λάμπουν», είπε ο back-to-back κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ, Gobert, αναφερόμενος στις επιτυχίες των 2019 NBA Awards.

«Το είδαμε φέτος με τον MVP (Γιάνης Αντετοκούνμπο), τον πιο βελτιωμένο παίκτη (Pascal Siakam) και τον κορυφαίο αμυντικό της σεζόν. Είναι κάτι όμορφο. Δείχνει πως το παιχνίδι είναι πραγματικά παγκόσμιο και όλα τα παιδιά που το βλέπουν μπορούν να σκεφτούν τους εαυτούς τους σε εκείνη τη θέση».

Η Αυστραλία έχει τέσσερις παίκτες με εν ενεργεία συμβόλαια στο ΝΒΑ, δηλαδή τους Aron Baynes, Joe Ingles, Matthew Dellavedova και Patty Mills. Επιπλέον, δύο από τους "Boomers" στην Κίνα, ο Andrew Bogut (Golden State Warriors) και ο Mitch Creek (Brooklyn Nets) έπαιξαν στο ΝΒΑ την περασμένη σεζόν.

Η Ισπανία πάντα έχει σημαντικό αριθμό παικτών από το ΝΒΑ στην εθνική της και το φετινό καλοκαίρι δεν αποτελεί εξαίρεση με τους Marc Gasol, Ricky Rubio και τα αδέλφια Willy και Juancho Hernangomez στο ρόστερ. Επίσης, στο ρόστερ των Ισπανών υπάρχουν οι Rudy Fernandez και Victor Claver, που κουβαλούν μαζί τους πολύτιμες εμπειρίες από το ΝΒΑ.

Το top-level ταλέντο των χωρών του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν σταματά εδώ με τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Λιθουανία, την Νιγηρία και την Τουρκία να έχουν αρκετούς παίκτες του ΝΒΑ. Στη λίστα βρίσκεται και η Τσεχία, το Μαυροβούνιο και το Πουέρτο Ρίκο.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved