Ελλάδα – Τουρκία 84-70: Αντέχει και στο «ξύλο»!

Ελλάδα – Τουρκία 84-70: Αντέχει και στο «ξύλο»!

Το δυνατό παιχνίδι της Τουρκίας έβαλε δύσκολα στην Εθνική, η οποία όμως ανταποκρίθηκε και πήρε τη νίκη (84-70) στο δεύτερο παιχνίδι της στο τουρνουά «Ακρόπολις»

Οι παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα προσέφεραν ένα άκρως δυνατό τεστ στους διεθνείς, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ορισμένες από τις αδυναμίες τους. Οι γείτονες έπαιξαν μπασκετικό «ξύλο» σε σημείο να εκνευρίσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ από ένα σημείο κι έπειτα δεν άφησαν σε κανένα σημείο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει το παιχνίδι του στο «ανοικτό» γήπεδο.

Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου κατάφεραν να ανταποκριθούν, έχοντας τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Γιάννης ήταν και πάλι αυτός που έπρεπε (16π., 10ρ., 5ασ.), ο Καλάθης χωρίς να εντυπωσιάσει έκανε και πάλι τα πάντα (βλ. 11π., 5ρ., 6ασ.) στο παρκέ αλλά αυτή τη φορά χρειάστηκε κι οι υπόλοιποι να κάνουν τη διαφορά... Κι αυτό έπραξαν! Ενδεχομένως ένα καλό δείγμα ότι όλοι αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους στην ομάδα.

Ο Πρίντεζης με την εμπειρία του έδωσε απίστευτες λύσεις από το λόου ποστ, όντας ο πρώτος σκόρερ (18π. με 7/9διπ.), ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έβγαλε απίστευτη ενέργεια και φυσικά ο Γιώργος Παπαγιάννης που έμοιαζε με «θηρίο» κοντά στο καλάθι (12π. με 6/8διπ.). Και γενικότερα για ακόμα μια φορά όλοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι, όπως για παράδειγμα ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος προσέφερε πολλά περισσότερα, απ' όσα δείχνουν οι αριθμοί του.

Δυστυχώς, όμως, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν έλειψαν τα απρόοπτα, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Γιάννης Μπουρούσης έμεινε εκτός κι ως εκ τούτου η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίζει στο «5», κάτι που αναμένεται να δούμε και στην Κίνα. Με το «καλημέρα» οι διεθνείς εκμεταλλεύτηκαν το μεγάλο τους «όπλο» που είναι ο αιφνιδιασμούς, έχοντας 4/4 στο ξεκίνα! Παράλληλα, η άμυνα μέσα στη ρακέτα ήταν εξαιρετική, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να καταλήγουν σε βεβιασμένες προσπάθειες από την περιφέρεια (ξεκίνησαν με 0/7 τρίποντα).

Κάπως έτσι μόλις στο 4ο λεπτό η διαφορά είχε πάει σε διψήφιο νούμερο (13-2), με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μετράει 5/8 σουτ και 2/3 βολές. Τη μεγαλύτερη «ζημιά» στην τουρκική άμυνα την έκανε ο Πρίντεζης, ο οποίος σημείωσε τους 8 από τους πρώτους 17 πόντους της Εθνικής χωρίς να χάσει σουτ (2/2διπ., 1/1τρ., 1/1βολ.)

Οι γείτονες προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση αλλά ήταν άστοχοι (2/8διπ., 2/9τρ.), με αποτέλεσμα η Εθνική να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα. Κι αυτό φυσικά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος στο φινάλε της πρώτης περιόδου είχε 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες! Ο Κορκμάζ πήγε να δημιουργήσει προβλήματα, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου αλλά η ελληνική ομάδα είχε τις απαντήσεις! Κι αυτές οι απαντήσεις ήρθαν από τον πάγκο, καθώς Παπαγιάννης και Λαρεντζάκης επανέφεραν τη διαφορά στο +11 (33-22 στο 14').

Οι διεθνείς δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν την ίδια συνέπεια στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πέσουν τα ποσοστά της (βλ. 12/22διπ., 3/9τρ.), κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα να επιστρέψουν στο ματς! Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι 18 πόντοι του Κορκμάζ, ο οποίος με τρίποντο έφερε την Τουρκία στο -4 (44-40 στο 21').

Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη και «x-factor» τον Ντίνο Μήτογλου, η Εθνική έτρεξε σερί 9-0, το οποίο την έφερε στο +13 (53-40 στο 24'). Τα τρίποντα του Καλάθη τιμώρησαν την «κλειστή» άμυνα των Τούρκων, σε ένα διάστημα που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στηρίχθηκε σε ψηλά σχήματα.

Οι γείτονες, όμως, κατάφεραν να βάλουν στην επιθετική εξίσωση και τον Ερσάν Ιλιασόβα (16π. ως το 30ο λεπτό), ο οποίος με τρίποντο στον αιφνιδιασμό έφερα την ομάδα του ξανά στο -4 (61-57 στο 28'). Ο Πρίντεζης έδωσε πολλές λύσεις από το λόου ποστ και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου μετρούσε 18 πόντους με 7/8 δίποντα! Η Ελλάδα ξεκίνησε με έξι γρήγορους πόντους, σε συνδυασμό με τις λύσεις που έδωσαν Θανάσης Αντετοκούνμπο και Γιώργος Παπαγιάννης έστειλαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +15 (77-62 στο 35'). Κάπου εκεί η Τουρκία ξέμεινε από... βενζίνη.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-37, 63-57, 84-70



Παναθηναϊκός AKTOR: Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Κέντρικ Ναν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ ο Κέντρικ Ναν!
Παναθηναϊκός Aktor: Καζάνι που… βράζει το ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός Aktor: Καζάνι που… βράζει το ΟΑΚΑ
Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
Στο "σφυρί" η Χρυσή Μπάλα του Μαραντόνα απ' το 1986
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
NBA: Νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς υπέγραψε ο Κιντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved