Εθνική ΗΠΑ: Ανακοινώθηκαν οι «εκλεκτοί»

Εθνική ΗΠΑ: Ανακοινώθηκαν οι «εκλεκτοί»

Έγιναν γνωστά τα ονόματα των παικτών που αποτελούν την προεπιλογή της Εθνικής ΗΠΑ για το διάστημα 2014-2016.

Η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε σήμερα (23/01) τους «εκλεκτούς» του Μάικ Σιζέφσκι τόσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 που θα διεξαχθεί στην Ισπανία όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 που θα φιλοξενούν στη Βραζιλία. Πρωταρχικός στόχος των ΗΠΑ είναι να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, πριν από τέσσερα χρόνια. Μόνο η Βραζιλία (1959 και 1963) και η πρώην Γιουγκοσλαβία (1998 και 2002) έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν δύο διαδοχικές φορές τον τίτλο στο θεσμό. Από τους 28 παίκτες της αρχικής επιλογής οι 14 έχουν ήδη περάσει το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό τους στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις, στο Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη. «Σήμερα (24/01) έγινε το πρώτο βήμα για την «οικοδόμηση» της Εθνικής της περιόδου 2014-2016. Στο ρόστερ διακρίνουμε ταλέντο, βάθος και σταθερότητα. Έχουμε τους 11 από τους 12 «χρυσούς» Ολυμπιονίκες του Λονδίνου (σ.σ. δεν επιλέχθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ) κι αυτό είναι σπουδαίο, ενώ δείχνει τη δίψα των παικτών να εκπροσωπήσουν τη χώρα και το μπάσκετ των ΗΠΑ», ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τζέρι Κολάντζελο, ο οποίος μπορεί να προχωρήσει σε προσθαφαιρέσεις εάν το κρίνει αναγκαίο.

Αναλυτικά οι παίκτες που επιλέχθηκαν είναι οι τρεις φορές κάτοχοι ολυμπιακού μεταλλίου, εκ των οποίων τα δύο χρυσά, Καρμέλο Άντονι (Νιου Γιορκ Νικς) και Λεμπρόν Τζέιμς (Μαϊάμι Χιτ), ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Κρις Πολ (Λος Άντζελες Κλίπερς) και ο Ντερόν Ουίλιαμς (Μπρούκλιν Νετς), οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες του 2012 Τάισον Τσάντλερ (Νιου Γιορκ Νικς), Άντονι Ντέιβις (Νιου Ορλίνς Πέλικανς), Κέβιν Ντουράντ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς), Αντρέ Ιγκουοντάλα (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), Κέβιν Λοβ (Μινεσότα Τίμπεργουλφς), Ράσελ Ουέστμπρουκ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2008 Ντουάιτ Χάουαρντ (Χιούστον Ρόκετς) που επιστρέφει και ο Μπλέικ Γκρίφιν (Λος Άντζελες Κλίπερς), ο οποίος είχε επιλεχθεί στην προεπιλογή του 2012, αλλά δεν κατάφερε να ακολουθήσει την αποστολή στο Λονδίνο λόγω τραυματισμού.

Από τους παραπάνω οι Τάισον Τσάντλερ, Κέβιν Ντουράντ, Αντρέ Ιγκουοντάλα και Ράσελ Ουέστμπρουκ έχουν στο παλμαρέ τους το χρυσό μετάλλιο από το Μουντομπάσκετ του 2010, όπως και οι Ντέρικ Ρόουζ και Στέφεν Κάρι οι οποίοι επίσης επιλέχθηκαν στους 28 παίκτες της προεπιλογής. Οι υπόλοιπες θέσεις συμπληρώνονται από τους Λα Μάρκους Όλντριτζ (Πόρτλαντ Μπλέιζερς), Μπράντλι Μπιλ (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς), Ντε Μάρκους Κάζινς (Σακραμέντο Κινγκς), Αντρέ Ντράμοντ (Ντιτρόιτ Πίστονς), Κένεθ Φαρίντ (Ντένβερ Νάγκετς), Πολ Τζορτζ (Ιντιάνα Πέισερς), Γκόρντον Χέιγουορντ (Γιούτα Τζαζ), Κάιρι Έρβινγκ (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Κάιλ Κόρβερ (Ατλάντα Χοκς), Ντέιβιντ Λι (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), Καούχι Λέοναρντ (Σαν Αντόνιο Σπερς), Ντάμιαν Λίλαρντ (Πόρτλαντ Μπλέιζερς) και Κλέι Τόμπσον (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς).

Όσον αφορά στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής ΗΠΑ, ο Μάικ Σιζέφσκι θα έχει στο πλευρό τους για βοηθούς τον τεχνικό του Σίρακιους Τζιμ Μποέχιμ και τους προπονητές των Σικάγο Μπουλς Τομ Θίμποντο και Νιου Ορλίνς Πέλικανς Μόντι Ουίλιαμς.

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV.

Εθνική ΗΠΑ: Ανακοινώθηκαν οι «εκλεκτοί»



Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved