Euroleague: Το 2/2 πριν την «διαβολοβδομάδα» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Η βαθμολογία

Euroleague: Το 2/2 πριν την «διαβολοβδομάδα» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Η βαθμολογία

Euroleague: Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ ακολουθώντας τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που την Πέμπτη (07/10) είχε επικρατήσει της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ - Η βαθμολογία, τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής και η «διαβολοβδομάδα» που έρχεται

Μετά την Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός νίκησε και τη Ρεάλ Μαδρίτης (74-68) στο ΣΕΦ, κάνοντας το δύο στα δύο στη Euroleague, κάτι που είχε να πετύχει από τη σεζόν 2017-18.

Υπό το βλέμμα του τέως αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους, η ομάδα του Πειραιά βρήκε το... χέρι της στην 4η περίοδο και χάρη στα τρίποντα των Λαρεντζάκη, Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ οικοδόμησε διψήφια διαφορά απέναντι στην πανίσχυρη φροντ λάιν των Ισπανών. Έως τότε ήταν η πιεστική άμυνά του που τον διατηρούσε σε τροχιά νίκης, σε έναν αγώνα με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας και για τις δύο ομάδες.

Αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο πέτυχε με επική ανατροπή στα 40’’ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νικώντας με 91-87 τη Φενέρμπαχτσε για τη δεύτερη αγωνιστική της EuroLeague.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να γυρίσουν ένα... χαμένο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι τα παιδαριώδη λάθη των φιλοξενούμενων που προηγήθηκαν 87-82 40.3’’ για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα δύο αντιαθλητικά φάουλ που έκαναν οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα και ο τεχνικός της τουρκικής ομάδας δεν βρήκε τρόπο, ώστε η Φενέρ ν’ αποφύγει την ήττα. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Ντάριλ Μέικον και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ψύχραιμοι από την γραμμή, έβαλαν τις βολές και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στη EuroLeague. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς που σταμάτησε στους 20 πόντους.

Άτυπη ρεβάνς από την περυσινή ήττα της στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Αναντολού Εφές στην Πόλη, την ώρα που η Βιλερμπάν του Κώστα Αντετοκούνμπο περνούσε νικηφόρα από το Βερολίνο, γράφοντας το «δύο στα δύο» στην εφετινή Euroleague.

Τη δεύτερη επιτυχία της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση σημείωσε και η Αρμάνι Μιλάνο του Ντίνου Μήτογλου, η οποία «άλωσε» τη χώρα των Βάσκων, πριν τη συνάντηση της Μπασκόνια με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη Βιτόρια (12/10, 3η αγωνιστική).

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην εφετινή Euroleague και το πρώτο ιστορικό «διπλό» της στη διοργάνωση, πανηγύρισε η Μονακό στο Καζάν. Οι Μονεγάσκοι πέρασαν νικηφόρα με 88-80 στην παράταση (74-74κ.α.) από την έδρα της Ούνικς, υποχρεώνοντας τους Ρώσους στη δεύτερη ήττα τους.

Κορυφαίος των νικητών ο Ντόντα Χολ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο απολογισμός του Μάικ Τζέιμς. Από το «στρατόπεδο» της Ούνιξ προσπάθησε ο Μάριο Χεζόνια με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, αλλά και 3 λάθη.

Αποτελέσματα/πρόγραμμα 2ης αγωνιστικής:

Ζάλγκιρις - Ζενίτ 64-70
Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 91-87
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ερυθρός Αστέρας 63-75
Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 72-80
Ούνικς Καζάν - Μονακό 80-88
Αναντολού Εφές - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-100
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 74-68
Άλμπα Βερολίνου - Βιλερμπάν 67-71
Μπασκόνια - Αρμάνι Μιλάνο 64-78

Δείτε στην gallery τη βαθμολογία και τις επόμενες δυο αγωνιστικές



Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Έκτη στο Diamond League η Τζένγκο
Έκτη στο Diamond League η Τζένγκο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved