Ευρωλίγκα: Σε αυτό το σημείο «πάγωσε» την αγωνιστική δράση ο κορονοϊός (photos+vid)

Ευρωλίγκα: Σε αυτό το σημείο «πάγωσε» την αγωνιστική δράση ο κορονοϊός (photos+vid)

Με την Ευρωλίγκα να... επιμένει στην ολοκλήρωση της σεζόν, το Onsports.gr θυμάται που είχαμε μείνει μέχρι να «εισβάλει» στη ζωή μας ο κορονοϊός αλλά και που θα βρισκόμασταν σήμερα.

 

Ο Τζόρντι Μπερτομέου άνοιξε τα... χαρτιά του και αναφέρθηκε στα σχέδια και τα... deadlines για να ολοκληρωθεί η σεζόν στην Ευρωλίγκα, στην οποία έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 40 ημέρες χωρίς αγωνιστική δράση!

Για να βρούμε πότε έγιναν τα τελευταία (χρονικά) ματς της διοργάνωσης θα πρέπει να πάμε πίσω στις 6 Μαρτίου, όταν οι αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου και Μπασκόνια-Άλμπα Βερολίνου έκλεισαν το δεύτερο «μισό» της 28ης αγωνιστικής.

Απομένουν δηλαδή έξι αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της regular season και με τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί μέχρι ο κορονοϊός να «παγώσει» την αγωνιστική δραστηριότητα, πέντε ομάδες είχαν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στα playoffs.

Ο λόγος για τις Αναντολού Εφές, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ από εκεί και πέρα αναμενόταν να γίνει μεγάλη «μάχη» για τα άλλα τρία εισιτήρια.

Συγκεκριμένα, ο έκτος Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο οποίος έχει ρεκόρ 14-14 απέχει μόλις δύο νίκες από την Μπασκόνια, η οποία βρίσκεται στη 13η θέση με ρεκόρ 12-16,

Άλλες τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν με τους Βάσκους, ανάμεσα τους κι ο Ολυμπιακός, ενώ μαθηματικές ελπίδες είχαν ακόμα ο Ερυθρός Αστέρας (11-17) κι η Βιλερμπάν (10-18).

Γενικότερα, η φετινή σεζόν είχε πολύ θέαμα κι όλα τα στοιχεία που την έκαναν να τη θεωρούμε την καλύτερη στην ιστορία της διοργάνωσης.

Που θα βρισκόμασταν χωρίς κορονοϊό

Σε περίπτωση που ο κορονοϊός δεν «εισέβαλε» στη ζωή μας τόσο βίαια, στην Ευρωλίγκα θα μπαίναμε σε ρυθμούς playoffs, καθώς σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό την ερχόμενη Τρίτη (21/4) θα διεξάγονταν τα πρώτα ματς.

Η post season της διοργάνωσης θα κρατούσε ως τις 6 Μαΐου, ενώ το Final Four θα γινόταν 22-24 Μαρτίου στην Κολονία. Φυσικά αυτές οι ημερομηνίες, δεν μπορούν να τηρηθούν, αν υποθέσουμε πάντα ότι εξασφαλιστεί με κάποιον τρόπο η υγεία όλων και ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες.

Σε περίπτωση, μάλιστα, που η τελική βαθμολογία ήταν αυτή που έχουμε μετά από 28 αγώνες τα ζευγάρια θα ήταν τα εξής: Αναντολού Εφές-Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης-Χίμκι, Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Όλα αυτά φυσικά είναι υποθετικά καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή προτεραιότητα αποτελεί η υγεία όλων, γι' αυτό και το οριστικό «λουκέτο» στη σεζόν δείχνει πιο κοντά από ποτέ.

Δείτε στο gallery τη βαθμολογία μετά τις 28 αγωνιστικές που είχαμε δράση και το πρόγραμμα Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και Ολυμπιακού ως το φινάλε της regular season.



Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved